Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

#767710
We gaan begin Juli naar Italië en Lilly gaat gezellig mee. Haar reguliere entingen zijn in orde, verder heb ik begrepen dat een rabies inenting verplicht is. Maar nu verder, hartwormpreventie misschien, maar dat kan ik wel navragen bij de dierenarts. Ik lees ook veel over vliegjes en ziektes die daardoor overgebracht worden, wat kan ik daar nu het beste tegen doen. Kortom ik heb een beetje hulp nodig om door de bomen het bos weer te zien. Ik wil als het enigsinds kan het aantal chemische middelen wel beperken, maar wil Lilly niet in gevaar brengen. Dus als er alternatieve opties zijn die goed werken wil ik daar graag voor gaan. Ik heb de bibliotheek al bekeken maar eerlijk gezegd kom ik er niet echt uit. Wie kan mij helpen?
#767862
Ik zou toch de scalibor band kopen, die helpt tegen zandvliegjes en volgens mij zitten die ook in Italië. Dit helpt ook tegen teken. Een muilkorf is verplicht en een rek in de auto bij meerdere honden. Kijk anders eens op dogsincluded, daar vind je veel info.
#767958
Elvira schreef: Ik zou toch de scalibor band kopen, die helpt tegen zandvliegjes en volgens mij zitten die ook in Italië. Dit helpt ook tegen teken. Een muilkorf is verplicht en een rek in de auto bij meerdere honden. Kijk anders eens op dogsincluded, daar vind je veel info.
Ja weet ik. Bij dogsincluded had ik al gekeken. Gaat mij meer om wel of geen band en eventuele alternatieve middelen als het gaat om hartwormpreventie. De ene vindt dit de ander dat en als je al die informatie leest dan kan dat behoorlijk verwarrend zijn en aangezien je ook niet altijd op je dierenarts kan vertrouwen wat dat soort dingen betreft...
#768111
Ik ben Italiaans en ik reis vaak tussen Holland en Italië.

In de zomertijd (april/Mei til september/oktober) moet zich u over twee dingen ongerust maken: leishmaniosis en heartworms.

Voor leishmaniosis (leishmania in Italian) I gebruik scaliborband, en ik zette het op twee weken alvorens te reizen. Leishmaniosis wordt overgebracht door zandvliegjes (flebotomi of pappataci in Italian) en ik weet niet of werkt het normale afweermiddel tegen muggen (zanzare in Italian) voor hen.

Voor heartworms (filaria in Italian) I gebruik Cardotek, dat een werking 30 dagen heeft alvorens u het geeft. zo, als u in Juli gaat, moet u het geven wanneer u terug gaat. Wanneer u terug van Italië bent, kon u ook met een bloedonderzoek controleren als uw hond de wormen kreeg, alvorens Cardotek te geven. Voor details over het kunt u uw dierenarts vragen.

Ik gebruik ook organic afweermiddel tegen muggen tijdens de avond als ik buiten ben, maar naar mijn mening deze is alleen niet genoeg, vooral tegen zandvliegjes. Leishmania and filaria zijn bijna overal in Italie. :'(

over de reis, u moet de rabis vacination één maand in vooruitgang en het paspoort hebben. De kennel is niet verplicht in Italië, maar zij kunnen u bij de douane in Zwitser tegenhouden.

Ik hoop duidelijk te zijn, anders kan ik in het Engels schrijven! :D
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door