Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door numpie77
#759591
Mag je ook gekookte eieren geven? En dan bedoel ik zonder schil.
Door Femke
#759654
Tinker schreef: Ik denk dat het geel het meeste nuttige bevat en het wit het minst.(zijn geen feiten hoor,ik denk het gewoon ;) ).En aangezien ik maar van alles hele kleine beetjes voer omdat ik ukkies heb,is dit net voldoende. :D
jammergenoeg haal je nou net die balans die in een compleet eitje perfect aanwezig is eruit.
Misschien kun je dan nog beter een ommeletje voor jezelf maken van anderhalf eitje, en een half eitje met de helft van de schil aan de hondjes geven?
Door Femke
#759655
numpie77 schreef: Mag je ook gekookte eieren geven? En dan bedoel ik zonder schil.
mijn honden gaan enorm stinken van gekookt ei, daarom geef ik alleen maar rauw. En gekookte schil wordt volgens mij knetterhard dus dat voer ik sowieso ook nooit.
Door nelb
#759665
Hoi tinker, mijn kleinste cavje is ruim 8kg, dus waarschijnlijk zwaarder dan die van jou. Maar hij (en de anderen) krijgt zo ongeveer 2x in de week een heel ei. Meestal rauw, soms gekookt omdat dat hier beter in de smaak valt.


Groet,
Nel
Door tieneke
#759671
Hier 2 a keer per week een rauw ei met schil,zelfs de katten zijn er helemaal dol op.
Door 202Spots
#759684
Tinker schreef: Ik denk dat het geel het meeste nuttige bevat en het wit het minst.(zijn geen feiten hoor,ik denk het gewoon ;) ).
Dan denk je toch beetje anders als wat het is...
Eiwit heeft in ieder geval veel meer potassium dan 't geel en zo zijn er nog meer wat hoger of net zo belangrijk is als wat er in 't geel zit.
'n HEEL ei is de perfecte combinatie,dus is het heel jammer dat je niet 'n heel ei geeft.
Zelf kleine puppies eten hele eieren,en voor jou maar hondjes kan je best 2 x per week 'n heel ei per hondje geven hoor.
Ach ik doe het al dik twee jaar op deze manier en ik vind dat het zo prima is.En eischillen geef ik niet.(en ga ik ook niet geven)
 

Ach .weet je.....de meeste van ons hebben jaren lang alleen brokken gegeven, en zijn toen ook van gedachten veranderd, dus ik vind het eerlijk gezegd 'n vreemde reden om te zeggen dat je dit prima vind,terwijl er genoeg reden gegeven word om anders aan te tonen.
Hetzelfde voor rauwe eierschillen, er word niks gedwongen hoor, maar het is helemaal niet slecht voor he honden dus waarom je er nu zo overtuigend TEgen bent weet ik ook nie...
Door Lil
#759693
Ik geef zelf maar een beetje eiwit (laat een deel weglopen), omdat ik vroeger altijd biotine moest bijvoeren omdat Boris zijn poten altijd helemaal kapot waren en zijn nagels ook. Nu ben ik wijzer en geef ik ei, maar als ik het volledige eiwit geef, dan werkt het niet 100%, geef ik iets meer eigeel dan eiwit dan gaat het uitstekend. Maar ik geef wel een deel van het eiwit.
Schaal geef ik niet, geen van de beesten eet het, zelfs niet als het door de blender gaat, dan laten ze alles liggen en dan denk ik: dan maar niet, ze krijgen bot genoeg.
Door Femke
#759811
Tinker schreef: Ach ik doe het al dik twee jaar op deze manier en ik vind dat het zo prima is.En eischillen geef ik niet.(en ga ik ook niet geven) ;)
ach ja, waarom zou je ook je mening bijstellen, als je die gebaseerd hebt op iets wat je 'gewoon denkt' in plaats van op de feiten
Door Juud
#760469
Ben ik het helemaal mee eens. Laten we elkaar even in waarde en er vanuit gaan dat we allemaal het beste voor onze honden willen. De manier hoe hier af en toe op mensen wordt gereageerd is af en toe iets te. (kan ook af en toe subtieler gezegd worden) Ook ga ik er vanuit dat iedereen het goed bedoelt . Het is alleen af en toe lastig te "lezen" hoe iemand iets "zegt". Ik geef mijn kinderen ook de dingen waarvan ik DENK dat ze goed voor ze zijn. En tja, als iemand me echt kan overtuigen dingen anders te doen dan sta ik daar open voor. Maar dat moet iedereen zelf beslissen.  :-*
Door numpie77
#760491
Wat een discussie :o. Ik heb trouwens het ei zelf opgegeten, had zo'n honger hahahaha :D ;D ;)
Gebruikersavatar
Door Angelique
#760699
Tinker schreef: Mijn honden eten overwegend kvv en komen dus helemaal niks te kort,tis immers een compleet voeding die ik verstrek.Het kleine beetje eigeel wat ze krijgen is puur en alleen voor de lekker als extraatje.En verder geef ik dan waarvan ik "denk"dat,dat het gezondste of lekkerste is.We kunnen er wel een heel moeilijk verhaal van gaan maken met allerlei feiten enz.maar dat lijkt me geheel niet nodig,omdat ze dus overwegend compleet eten.
Als het toch maar voor de "lekker" is waarom geef je dan alleen dat deel waarvan je (onterecht) denkt dat daar de meeste voedingswaarde inzit?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#760708
Juud schreef: Ben ik het helemaal mee eens. Laten we elkaar even in waarde en er vanuit gaan dat we allemaal het beste voor onze honden willen. De manier hoe hier af en toe op mensen wordt gereageerd is af en toe iets te. (kan ook af en toe subtieler gezegd worden) Ook ga ik er vanuit dat iedereen het goed bedoelt . Het is alleen af en toe lastig te "lezen" hoe iemand iets "zegt". Ik geef mijn kinderen ook de dingen waarvan ik DENK dat ze goed voor ze zijn. En tja, als iemand me echt kan overtuigen dingen anders te doen dan sta ik daar open voor. Maar dat moet iedereen zelf beslissen.  :-*
Ach ja tuurlijk ::)....weet je. WIJ kennen Tinker al langer dan gisteren en vandaag en WIJ kunnen haar ondertussen heel goed lezen. Tinker is zelf ook niet te beroerd om haar ongezouten mening te geven als het haar uitkomt, en dat mag ze, is haar goed recht, maar doe nou niet net alsof zij hierin een beetje het slachtoffer is.
Misschien moet je ons eerst wat beter leren kennen voordat je de één of de ander veroordeelt. En discusiëren op Libelleniveau hebben we hier nu eenmaal nooit gedaan. Daar zijn de zaken te belangrijk voor.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door