Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Linda en Boomer
#752286
Waar kan ik de scaliborband kopen. Wij hebben hier een petsplace dierenwinkel.
En wat kost het en hoe lang kan hij ermee.

Linda
Gebruikersavatar
Door Angelique
#752307
Meestal bij je dierenarts. Geen flauw idee wat zo'n ding kost, maar het zal best een smak zijn. :-\
Door conleeuw
#752308
scalibor koop je bij je dierenarts, ik weet niet meer wat het precies kost, maar het is niet goedkoop, ze gaan ongeveer 6 maanden mee ;)
Door conleeuw
#752336
oh, kijk nou, weer wat bijgeleerd, volgens mij is het bij mijn dierenarts ietsjes goedkoper ;D
Laatst gewijzigd door conleeuw op wo 02 mei 2007, 18:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Eef+Stippels
#752345
conleeuw schreef: oh, kijk nou, weer wat bijgeleerd, volgens mij is het bij mijn dierenarts ietsjes goedkoper ;D
Ik weet eerlijk gezegd verder geen prijzen van dierenartsen wat dat betreft, maar het zou inderdaad kunnen, de leverancier waar die banden vandaan komen is helaas niet met alles de goedkoopste ;)
Door geer
#752358
Nah, volgens mij was dat ding rond de 15-20 euri toen ik hem een paar weken geleden kocht. Mijn dames kregen er echter acuut allergische jeukaanvallen van. Ik heb ze dus na een halve dag in de prullenbak gemikt, geen teek gezien trouwens  ;D
Door Yvonne K
#752607
Ja, hier ook.
Een aantal jaar geleden 1 gekocht bij de da voor mijn kruising dwergpinscher Anouk. Binnen een paar dagen was haar hele nek rood. De band is gelijk de prullenbak ingegaan. Nooit meer dus!! Gewoon een teken lusband en goed je hond controleren. Beste manier om teekvrij te blijven, vind ik.
Door irmaa
#752659
Ja ik heb ook diverse honden gezien en van gehoord waarbij de hele nek een grote hotspot was geworden, de da  kon niet geloven dat het van die band kwam, want volgens hem was de band ontzettend veilig... totdat een week later weer een hond kwam... met dezelfde problemen  ;) Dit was toen de band net op de markt was.
Ook mensen gesproken, die een erg zieke hond hadden, niet  zo zeer van de band, maar omdat de teken niet verdwenen van de band en de ziekte van lyme kreeg.
Zou de dag prijzen als ze eens een goede manier / veilige manier  van bestrijding uitvinden...
Want het blijft natuurlijk van de zotte dat we dit soort dingen op onze honden mogen gebruiken. (wij moeten handschoenen aan/ handen wassen als we het op / aan onze honden ....enz...)
Blijft tobben.............
Door geer
#753569
Ted werd werkelijk panisch van de jeuk. Die lag alleen maar te rollen, te krabben en druk te doen. Het leek wel of ze jeuk over haar hele lijf had, een hele nacht heeft ze ons op vakantie uit bed liggen trappen. Ik gebruik niets meer tegen teken. Ja, anti vlo& teek spray en een hele grondige check na de wandeling.
Door Mevroi Kruim
#759583
Ja, ik. Bij mij geen jeuk en ook geen teken meer. Terwijl er hier per wandeling gerust 20 op rond kunnen sjouwen, waarvan ik er dan met mazzel 15 vind. Dus ik vind het wel een uitkomst.
Door conleeuw
#759637
Linda en Boomer schreef: Ok geen positieve reacties. Zijn er mensen die wel positieve ervarinhgen hebben??

Linda
ik heb een aantal jaren achter elkaar scalibor gebruikt en ben er heel tevreden over, nu had ik gehoopt dat mijn goedjes uit Zuid africa op tijd zouden komen, omdat ik dat wilden proberen, maar ik heb het nog steed niet in huis, dus, aanstaande week komt er ook hier twee scalibor banden om de honden, ik heb nu al een stuk of 30 teken volgezogen hier in huis gevonden, en ik vindt het maar niets, vooral op Dot spoor ik ze erg moeilijk op, dus, aan de banden gaan we maar.
Gebruikersavatar
Door pike
#759854
Ik heb ook de scaliborbnad gebruikt bij Pike, 3x gedurende de zomervakanties, en dat werkte perfekt. Geen jeuk of andere irritaties, en de teken vielen er zo dood af. Het enigste nadeel vind ik dat hij dag en nacht om moet, en ook dat het schadelijk is voor waterorganismen.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#761380
Ik heb hem vorig jaar bij Bob gebruikt zonder problemen. Ik kan geen teken verwijderen bij hem, dus dan toch maar zo'n band. Ik kan hem ook niet sprayen.

Ik heb inmiddels wel al diverse klantren gehad met honden die er absoluut niet tegen konden. Dus het is echt geen lekker spul.

Nu heb ik nog niets gedaan. Hij heeft nog maar een teek gehad, dus ik wacht nog even af.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door