Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door Kefraya
#750901
Ik ben gevraagd of ik een kat wil opvangen die herstellend is van calici. Ab-kuur is afgerond, kat ziet er weer goed uit.
Hij zou bij mij in een afgesloten ruimte komen zonder kontakt met mijn eigen katten. Mijn ene kat is in december 2005 nog geënt, de ander niet meer sinds haar kittenenting, bijna  7 jaar geleden. Ik vraag me af hoe groot het besmettingsrisico is bij absolute scheiding en goede hygiene. Of moet ik sowieso maar weer eens enten?
Gebruikersavatar
Door Hitam
#750924
Ze kunnen drager worden, ook na een infectie, dus ik zou er inderdaad van uitgaan dat die andere kat het virus nog bij zich heeft. Ook al hoeft dat niet het geval te zijn. Weten ze wel zeker dat het calici is?

In principe is het besmettingsgevaar behoorlijk groot. Je kunt het ook aan je kleding of haren meenemen. Dus ik betwijfel of het gescheiden houden echt effectief is.

Wat enten betreft. Er zijn ook calicivirussen die niet in de enting zitten. Er schijnt een nieuwe variant te zijn die behoorlijk ernstige symptomen geeft en die nog niet in de enting zit.

Hebbn jouw katten wel contact met vreemde katten? Buitenkatten bedoel ik dan. In dat geval zou ik er vanuitgaan dat ze wel in aanraking kunnen zijn geweest met dat virus.
Anders is een enting toch wel verstandig. Alleen voor degene die 7 jaar geleden geent is en dan alleen voor niesziekte.
Door Kefraya
#750952
Hitam schreef: Weten ze wel zeker dat het calici is?
Ja, het is zeker calici volgens de da, met de typerende plekjes in mond en keel.

Mijn katten zijn inderdaad buitenkatten, vandaar dat ik tot nu toe heel weinig geent heb. De ene is wat zwakker en mijn da vond het verstandiger om, gezien mijn vrijwilligerswerk in het asiel, haar toch te enten (met daarna homeopathie).
Misschien toch wel veilig om de ander ook te laten enten, voor mijn gemoedsrust? Hoe lang moet er dan tussen de enting en de komst van de nieuwe kat zitten?
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door