Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door etoile
#748800
Hallo,

vraagje.

er staan ongeveer 31 blz. met menu's en eerlijk gezegd ben ik te lui om ze allemaal door te lezen om te kijken of er puppy-menu's bij zitten.
wat ik heb gelezen en gezien, zit dat erniet bij.
Is dit omdat er geen puppy-menu's bestaan. Mag een pup gewoon alles hebben wat volw honden mogen of niet.
IN de natuur is het ook maar wat moeder tegenkomt maar ik kan me ook voorstellen dat moeder instinctief wat dingen achterhoudt.
Ik heb een bestelling van hertevlees (buik) kippedij, kippenekken, schapennek, maag, lamssnippers schappenribben en rundkopvlees (omdat ik denk dat dit zonder bot is) dan nog pens erbij en met groente en fruit zou ik het moeten hebben. is dit zo????
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#748802
In principe eet een pup hetzelfde als een volwassen hond. Alleen moet je de vleesbotten wel aanpassen. Een pup van 8 weken krijgt natuurlijk niet weg wat een volwassen hond weg krijgt. Vleesbotten van grotere dieren (zoals lam en geit en kalf) kun je wel geven (nooit enkele ribben geven!) maar die krijgt de gemiddelde pup echt nog niet weg. Dus laat je ze het vlees eraf halen, laat je ze wat op het bot kluiven en reken je (zolang het bot niet wordt opgegeten) zo'n vleesbot tot spiervlees en niet tot vleesbot.
Door Mystic Moonlight
#748871
Onze pup heeft ook een volledig menu voor een volwassen hond maar idd de botten iets aangepast.
In het begin gaven we veel platgeslagen kippennekken als bot, maar die eet hij nu heel zelf op, en sinds deze week kon ik ook een enkel karkas toevoegen aan het menu die hij netjes zelfstandig opeet.
Het is even uitproberen wat hij kan en niet kan, maar voor de rest blijft het menu hetzelfde ;)
Gebruikersavatar
Door Angelique
#748956
Voordat je een pup gaat opfokken met barf is het misschien handig je de basisinformatie eigen te maken. Je kunt het namelijk maar één keer fout doen.
Door zea
#750448
Nou het hier ook een pup betreft, ga ik maar in dit topic verder, als dit niet erg is (?).

Mijn pup, nu 5 maanden oud, heeft echt moeite met barf-materiaal. Ik moet dus echt alles voor haar voorsnijden, want ze vind het gewoon erg moeilijk om het kauwwerk te doen. Als ik bijvoorbeeld blokjes lamshart wil voeren, dan zitten er toch nog stukken bij wat ze niet wegkrijgt... Kippennekken gaan trouwens wel verbazingswekkend goed, dus die blijf ik geven. Wat zouden jullie aanraden om haar te voeren als ik BARF wil doen?
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#750625
Wat is het voor pup, van welk ras? Want met 5 maand moet een pup gemiddeld toch echt alles kunnen eten. Kost het echt moeite of vindt ze het niet lekker?
Door zea
#750637
Ze is een Irisch Softcoated Wheaten Terrier. Ze vind het wel lekker, want als ik het kleiner maak voor haar, dan eet ze het wel zo op! Nu is het wel een beetje een muts, maar zoals ze er mee om gaat> ze kauwt niet goed door en dan geeft ze het op of probeert het toch zo naar binnen te werken (maar dan stikt ze de moord, dus zover laat ik het niet komen). ik vind het echt moeilijk....ik wil het heel graag, maar zo werkt het ook niet! Heel stom is dat ze kippennekken dus wel kraakt en vrij gemakkelijk naar binnen werkt
Gebruikersavatar
Door Angelique
#750685
Is ze aan het wisselen, want dan kunnen ze ook moeite krijgen met van alles en nog wat. En anders voorlopig maar even kleine stukken geven totdat ze gewoon leert eten.
Mijn pup van 4,5 maand kloekt alles zo naar binnen, lijkt handig, maar dat is het ook weer niet :-\
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door