Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Gebruikersavatar
Door ingeastrid
#746910
Hallo,
hopelijk krijg ik snel reacties...
Onze kittens hebben eergister carnibest gekregen dat al een dag ontdooid was (bewaard in de koelkast natuurlijk) en dat hebben ze allemaal uitgekotst. Ik denk dat het toch te lang ontdooid was voor kittenbuikjes. Gister waren ze gewoon allert en speels, maar na de hele ochtend te hebben geslapen lopen ze nu beide een beetje kreupel en zijn ze slap. Ik heb ze net een spuitje water gegeven in hun bekkies wat gekookt is geweest. Moeten we naar de dierenarts gaan? Afwachten?
Tannetje heb ik al een pb gestuurd, maar wellicht heeft iemand nog tips?
Inge
Laatst gewijzigd door ingeastrid op wo 25 apr 2007, 09:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door ingeastrid
#746940
Update; (voor het geval er iemand niet in de zon zit)
ik heb een DA gebeld en die zegt dat ik goed heb gehandeld met water geven en dat we ze heel goed in de gaten moeten houden.
Ze vroeg ook naar hun temperatuur, maar dat vind ik heel naar om nu te doen...(want de thermometer moet zo'n 1,5 cm naar binnen en ze zijn nog zo klein..) dat stel ik uit en wacht even tot ze op knappen.
Duim mee?
Inge
Door Mevroi Kruim
#747166
Ik duim heel hard mee!
Arme poekies  :-\

Het kan idd voedselvergiftiging zijn, maar 1 dag ontdooid en in de koelkast bewaard - lijkt me stug. Dat kreupel lopen vind ik echt vreemd, dat hoort volgens mij helemaal niet bij voedselvergiftiging.
Water geven is idd belangrijk, en ik zou kijken of ze iets licht verteerbaars willen, kip met desnoods een beetje de kook erover, of carnibest met ff kokend water eroverheen.
Zijn de oortjes warm? Daaraan kun je vaak al wel voelen of een kat een verhoogde temperatuur heeft. Geldt uiteraard niet als ze net lekker in de palle zon liggen te bakken ...
Door Mieuw
#747168
Hoe oud zijn die kittens nu? Ik heb weleens kittens van 4-5 dagen getemperatuurd. Gaat op zich prima als je maar een flinke klodder glijmiddel/creme oid op het puntje van de thermometer doet.
Ik had laatst niets in huis, dus toen heb ik maar olijfolie (om mee te bakken/braden) gebruikt. Dat werkt ook.

En waren ze de CB al gewend, of was dit de eerste keer voor hun? Anders kan je het beter eerst even mengen met eten wat ze wel gewend zijn.
Mijn kittens eten ook CB wat al een dagje of 1-2 in de koelkast ligt, dus in theorie zou het wel moeten kunnen. Maar misschien staat de temperatuur van je koelkast te hoog en heeft het een beetje kunnen bederven?
Of was het niet nog té koud? Ik geeft het mijn kittens op kamertemperatuur of nog ietsje warmer ('prooi temperatuur') dus een graad of 30. Meestal dmv. een scheut warm water of 10-15 seconden in de magnetron.

Weeg jij de kittens elke dag? Dat is een prima methode om in de gaten te houden hoe ze het doen. Als maatstaf kan je aanhouden dat ze elke dag zo'n beetje 10-15 gram moeten groeien. Groeien ze niet, of vallen ze af, dan moet je ingrijpen met bijvoeren of DA bezoek. Als ze nu een bacterie oid in de buik hebben zou je denken dat ze na een dagje flink poepen/kosten het merendeel er weer uit moet zijn en ze weer op moeten knappen.
Je kan ze wat kip en gekookte rijst geven, dat wil ook wel helpen om de buik tot rust te brengen en ze toch wat binnen krijgen.

Succes.
Gebruikersavatar
Door ingeastrid
#747192
Hoi,
ik denk inderdaad dat het voer toch niet helemaal jofel meer was. (koelkasttemp maar eens goed checken) Gek is wel dat de andere 4 echt nergens last van hebben. De kleinste van 10 weken begint gelukkig een beetje op te knappen. Ik heb ze wederom op het voer wat ze gewend waren bij de fokster, babycat en kittenbrokken van RC. Hij heeft nu al twee keer gegeten en lijkt weer wat sterker. Mo, die 12 weken is voelt zich nog steeds beroerd, maar trilt niet meer en loopt ook steviger. Op aanraden van de DA geef ik ze elk uur water, minstens 5 ml of zoveel als ze maar willen. Ze gaan ook wel naar bak..
Ik heb niet het idee dat ze koorts hebben, vind ze niet echt warm, dus dat temperaturen doe ik maar niet.
Ik maak hun snoetjes en achterwerkjes schoon met een nat watje, en aai zachtjes over hun buikjes wat ze lekker vinden.
Nu naar bed. Ik sta vannacht op om ze nog een keer water te geven, dus morgen ben ik ook een slap happie...
Dank voor je antwoord...echt heel vervelend dat ze daar zo zielig liggen...arme ukjes.
Of het dat voer was zullen we nooit weten. Ik ben wel heel blij dat we ze niet net ingeent hebben, dan zou hun weerstand nu heel wat minder goed zijn! (dank voor je advies Tannetje!)
Ik geef morgen een update!
Inge
Gebruikersavatar
Door ingeastrid
#747229
Hallo,
klein hoeraatje...vanmorgen werden we begroet door een luid miauwende Thijs! Hij heeft wederom babycat brokjes gegeten en zat in de keuken bij het ontbijt van de anderen luid mee te piepen. Ik durfde het toch nog niet aan...zometeen maar even naar de slager voor superverse kipfilet.
Tammo ligt nog wel, maar trilt niet meer en stribbelt tegen bij het water geven...zo van " ho, hee, dat kan ik zelf ook wel hoor!"
Tammo is zowiezo groter en sterker dus ik denk dat hij vanmiddag wel weer gaat eten.
Pffff...wat is het toch erg als dieren ziek zijn!

Misschien haal ik ook wel een blik kittenmelk zodat ze weer kunnen aansterken...even over nadenken.

Fijne dag! (nu al)
Inge
Gebruikersavatar
Door ingeastrid
#748495
Hallo,
hier een opgeluchte ik...de kittens zijn er allebei weer bovenop. Wat het nou geweest is? Ik weet het echt niet en we zullen het dus ook wel niet te weten komen.
Ze knapten gewoon langzaam op en vandaag hebben ze voor het eerst weer lekker stukjes rundvlees zitten wegkauwen...hoera!!
Ik heb de koelkast voor de zekerheid kouder gezet en zal er nog beter op letten dat ze alleen vers krijgen. (deed ik natuurlijk al)
groet!
Inge
Door Mevroi Kruim
#748545
He gelukkig! Griezelig is dat, als van die kleintjes zo ziek zijn, het gaat zo hard dan.

Het kan natuurlijk van de CB zijn geweest, je weet gewoon nooit of er niet toch stiekem iets verkeerds in gezeten heeft, ook bij de meest zorgvuldige verwerking door de fabrikant is dat nooit 100% uit te sluiten. Ook bij voor menselijke consumptie bedoeld vlees komt dat voor, denk maar aan de salmonella in kip. En kleine katjes zijn natuurlijk kwetsbaar. Dat 1 dag in de koelkast al te veel zou zijn kan ik me nauwelijks voorstellen, of je moet hem op 12º hebben staan ofzo.

Ach, je zult het waarschijnlijk nooit weten, maar het is goed afgelopen en ze eten nog steeds vers gelukkig!
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door