Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Lily
#745993
Hallo allemaal,

Ben onlangs bij mijn dierenarts geweest met één van mijn DD vanwege ernstige huidklachten. Ik doe sinds een half jaar een combi van barf en kvv.
Mijn dierenarts stelde voor de hond een hypo allergeen voer te geven. Ik dacht, nu komt het en vertelde haar dat ik niet meer van de brokken was en vertelde wat ik dan wel voerde. Toen ik mijn adem inhield en mijzelf schrap zette voor enorm veel commentaar zei ze ( tot mijn stomme verbazing) dat ze het een uitstekend idee vond de hond op deze wijze te voeren.!
Jullie begrijpen, ik viel zowat om van verbazing!!! En om mijn mond te doen openvallen stelde ze ook voor mijn barflijst na te kijken en te berekenen of er nog iets aan toe te voegen was!!In de lijst kwam ook als suplement borage/teunisbloemolie voor en omega 3. Vooral de laatste vond ze een goed plan i.v.m. de werking als een soort ontekingsremmer voor de huid.
Inmiddels is vast te komen staan dat ie een huismijtallergie heeft en wordt daar voor behandeld.
Ik wilde dit toch ff kwijt en je begrijpt ik ben blij met mijn dierenarts!! :) 
Groet Lily
Door MauriceF
#746863
Dat is zeker mooi! Ik begrijp alleen niet helemaal waarom je je schrap zette voor de reactie. Ik vind de reactie van de DA ook van belang maar doe uiteraard wat ik zelf wil. Heb ook niet het idee dat mijn DA heel fel het zou afwijzen maar al zou ze dat doen, dan zal ik haar zeker vertellen dat ik er lekker mee door ga  ;).
Door Lily
#746958
Ik zet mij schrap omdat ik weet dat het merendeel van de DA geen voorstander is van deze manier van voeren en ik absoluut geen heil zie in ellenlange discussies over de eventuele nadelen van barfen.  Ik heb daar gewoonweg geen zin in. Vind ook de reactie van welke dierenarts dan ook absoluut niet van belang, die weten we immers toch allemaal al?
Uitzonderingen daargelaten, godzijdank! ;D
Gebruikersavatar
Door Mieke L.
#746961
Lily schreef: Ja hoor dat wil ik wel!!!!!
Het is dierenarts Mieke Labes uit Almere!!! :D
He wat goed!
Ik kom ook in die kliniek en als pup had Skik parasietjes en is toen behoorlijk uitgedroogd. Die eerste week dat ik hem had kwam ik daar dagelijks omdat hij aan het uitdrogen was en hij een infuus moest etc. Is gelukkig helemaal goedgekomen.  Toen hebben we het een keer over voeding gehad en ik was toen nog van de brokjes ::) Daarna ben ik niet meer zo vaak geweest en is voeding eigenlijk niet meer ter sprake gekomen maar ik vind dit wel heeeel leuk om te lezen over Mieke Labes!!!!  :)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door