Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door tt-tjes
#745614
Ben ik sinds 3 weken net lekker op dreef met barfen met Balou, nu begint hij zijn vleesbot te weigeren.

Hij krijgt op een dag nog niet 1/3 binnen van wat hij binnen moet krijgen. Meestal bijt hij er een paar keer in om daarna met een soort afkeer weg te lopen. Ik snap er helemaal niets van, voorheen vond hij het geweldig.

Wat kan ik proberen om hem weer aan het vleesbot te krijgen?
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#745773
Mankeert hij wat aan zijn bekkie? En anders zou het voor mij heel simpel zijn: vleesbot wegnemen als hij het niet eet, volgende maaltijd weer aanbieden en direct weer wegnemen en volgende maaltijd weer aanbieden. Beetje honger erop, zeg maar.
Door tt-tjes
#746061
Nee hoor, heb zijn hele bek nagekeken, niets te zien aan zijn tanden of tandvlees.

Ik denk dat ik dat idd maar eens moet proberen, morgen krijgt hij maar 1x te eten, eerst een beetje spiervlees en dan bot, kijken of het helpt.

Misschien zit ik met het percentage van 2,5% wel te hoog voor hem en moet ik terug naar 2%.
Door ellyenrob
#746077
tt-tjes schreef: Nee hoor, heb zijn hele bek nagekeken, niets te zien aan zijn tanden of tandvlees.

Ik denk dat ik dat idd maar eens moet proberen, morgen krijgt hij maar 1x te eten, eerst een beetje spiervlees en dan bot, kijken of het helpt.

Misschien zit ik met het percentage van 2,5% wel te hoog voor hem en moet ik terug naar 2%.
Ik zou eerst botten geven en daarna spiervlees, bij andersom is z'n ergste honger gestilt en laat hij de botten gewoon liggen.
Door Elvira
#746098
Ik heb dit met Zingaro vorig jaar ook gehad. Ik ben nog naar de dierenarts geweest om na te laten kijken of er iets met z'n bek mis was (ik kon zelf niks ontdekken). Vlees at hij wel, maar botten niet. De uiteindelijke conclusie was : hij is verliefd (loopse teef in de buurt). Momenteel eet hij ook slecht bot (weer een loopse teef). Ik geef hem maar wat pens extra, dat eet mijnheer wel.
Gebruikersavatar
Door JolandaB
#746190
Onze hond heeft vorige week ook heeeeel slecht gegeten. S'morgens at hij met lange tanden z'n bak half leeg (hij haalde alleen het spiervlees eruit) en zijn vleesbot s'avonds keek hij niet naar om. Hij liep ook bij me weg al kwijlend. Na een week was het over en is alles weer bij het oude.
Volgende maand wordt hij 7 en dit is de eerste keer dat hij er last van had.
Omdat ik bang was dat hij iets zou mankeren heb ik z'n bloed na laten kijken, de dierenarts had nog nooit zulke mooie waardes gezien qua rode bloedplaatjes. Wilde nog zeggen "komt door zijn voeding he" maar dat heb ik maar niet gedaan ;)
Door tt-tjes
#746559
Elvira schreef: De uiteindelijke conclusie was : hij is verliefd (loopse teef in de buurt).
Tot die conclusie ben ik ook weer gekomen. Blijkbaar is het buurmeisje loops, dit wist ik dus niet.
Hij krijgt dus weer prodier geslachtsdrift. Vanmorgen heeft hij maar 50 gr. spiervlees gekregen en vanavond at hij zijn lamsrib wel op, met nog spiervlees als toetje.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door