Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door tiny
#742165
:( Gisterenmiddag heb ik bij allebei de honden een pipetje Stronghold in de nek gedruppeld. Dit was overigens de eerste keer dat ze dit merk kregen, andere jaren gebruikte ik altijd Frontline. Om half 5 heeft Tessa nog lekker een halve makreel weggekloven. Maar helaas... na een half uur kwam die er alweer uit. Over de hele avond heeft ze zeker 6x gespuugd. (Niet alleen zij heeft genoten van haar makreel, het hele huis rook naar vis). Vanmorgen was alles weer rustig en ook vannacht heeft ze niet gespuugd. Ik krijg het vermoeden dat de Stronghold hier debet aan is. Zou dat kunnen? >:(
Door karin2
#742167
ik gebruik bij mijn katten Frontline en één kat begint daar vreselijk van te kwijlen  :-\ en te speekselen in slierten
dus ik vermoed dat het braken ook wel van de Stronghold kan komen  :-\
Door eefje
#742347
ze zijn vorige week toch nog ge-ent?
want dan moet je (is mij verteld)zeker 2weken wachten met ontwormen,omdat je anders teveel ineens aan dat immuunsysteem gaat rotzooien.

ik hoop dat het niet meer voor komt.
sterkte ermee.
groetjes eefje
Door ~Joke~
#742356
Spike kreeg zijn eerste zware epileptiforme aanval na een pipet Stronghold, ik ben als de dood voor al die middelen geworden :-\
Door tiny
#742473
Heel attent Eefje. Inderdaad is Rosco vorige week geent. Ik heb ze wel alletwee ontwormd. (Tessa is niet geent). Maar eigenlijk reageert Tessa altijd al hevig op inentingen ed.

Joke: langzamerhand wordt ik ook als de dood voor al die chemische middeltjes. En dat terwijl het toch alleen maar preventief is. Ik heb op internet een site gevonden met veel vriendelijke middeltjes waaronder ook het anti-vlooienmiddeltje wat Lizzy gebruikt.

http://netplekje.bravepages.com/antivlo.html
by Frances Gavin - Canine Natural Cures
Tot ziens vlooien door Frances Gavin
Door Bieke
#742820
EERST ONTWORMEN, DAN PAS VACCINEREN
In meerdere bijsluiters wordt verteld, dat je hond minstens 7-10 dagen voor de vaccinatie ontwormd moet zijn. Welke dierenarts vertelt dat?
En dat je je hond een paar dagen rustig moet houden na de vaccinatie?
Welke dierenarts controleert dat? Welke dierenarts vertelt zijn klant dathij eerst een wormkuur moet geven en dan na 10 dagen terugkomen?
Ik heb het tenminste in die 20 jaar dat ik honden heb nooit gehoord.

En wat Stronghold betreft. daar zit selamectine in. Dat is familie van ivermectine. En dat is een zenuwgif. Slecht voor Collie en collie-achtigen. ik zal het nooit gebruiken.
Door Helen
#743181
Ik vind het onnodig om mijn honden te ontwormen voor een vaccin. En helaas zijn middelen die insecten doden over het algemeen giftig...Dat is inherent aan het dood maken van het een of het anders. Ik heb alle mogelijke natuurlijke middelen geprobeerd tegen vlooien en teken...Bij Balou (heel kortharig) was dat over het algemeen voldoende. Daar haalde ik af en toe eens een teek vanaf. Maar bij langstok Kuma, is het in de verste verte niet voldoende. Daar blijf ik anders teken vanaf plukken. Ook vastzittende....Ik kan niet anders dan gif gebruiken. Het risico op ziekten die teken overbrengen is bij een honden Kuma's vacht anders te groot...
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door