Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Annemieke
#72216
Topdrukte inentingen na ‘Parvo-alarm’

ENSCHEDE - Paniek gisteren onder een groot aantal Enschedese hondenbezitters. Dierenartsen werden suf gebeld na het bericht, dat de Dierenbescherming waarschuwt voor het Parvo-virus. Er zou een hond vorige week aan de gevreesde ziekte zijn overleden. Tientallen lieten hun trouwe viervoeter halsoverkop inenten.


Eveneens vorige week overleed de achtjarige flatcoated retriever van Van Ommen uit Glanerbrug. Beide honden hadden soortgelijke verschijnselen en zijn uitgelaten bij de vijvers aan de Buurserstraat.

‘Vorige week zondag zijn we daar geweest. Donderdags had hij de jaarlijkse inenting gehad. Waarschijnlijk was hij toen al besmet. De zaterdag daarop werd hij ziek. Overgeven en diarree. De volgende ochtend lag hij dood in de mand’, aldus de eigenares.

Topdrukte heerste gistermiddag bij de dierenartsenpraktijk Slotzicht aan de Gronausestraat. Daar was vorige week donderdag een bouvier binnengebracht, die de volgende dag voorgoed insliep. De hond was al jaren niet meer ingeënt en dat bleek uiteindelijk fataal.

‘Het dier had ernstige diarree’, vertelt dierenarts A.A. Nolte. ‘Maar het is niet zeker of het om Parvo gaat. Dat is niet nader onderzocht. Het zou kunnen, want het lijkt er op, maar het Coronavirus geeft de zelfde symptomen te zien. Bovendien kunnen beide ziektes ook tegelijk voorkomen. Er is dus geen bewijs.’ Zijn praktijk kreeg wel 55 telefoontjes van verontruste liefhebbers.

Net als de dierenartsenpraktijk Twente van Marina en Jan Dolfing aan de Haaksbergerstraat. Volgens Jan Dolfing is er geen reden voor paniek als een hond de normale inenting tegen hondenziekte en Parvo heeft gehad. ‘Die krijgt een pup al na zes weken bij de fokker. Na twaalf weken volgt dan de cocktail tegen ziekte van Weil, leverziekte, para-influenza en Adenovirus en dan is hij goed beschermd. Die cocktail moet jaarlijks worden herhaald. Of dat gebeurt ligt aan de baas. Een geënte hond kan wel Parvo oplopen, maar sterft er over het algemeen niet aan. Tenzij de weerstand slecht is.’

‘Andere virussen of infecties zijn uiteraard wel mogelijk. Wij krijgen hier dagelijks wel zes tot zeven honden met diarree. Is er na twee dagen geen herstel en blijft de hond braken dan is er iets ernstigers aan de hand.’

bron: tctubantia
Door Paul_Barte
#72227
>>Donderdags had hij de jaarlijkse inenting gehad. Waarschijnlijk was hij toen al besmet. De zaterdag daarop werd hij ziek. Overgeven en diarree. De volgende ochtend lag hij dood in de mand’, aldus de eigenares. <<

Wel heeeel erg toevallig, niet??
Door Lizzy
#72231
Paul_Barte schreef: >>Donderdags had hij de jaarlijkse inenting gehad. Waarschijnlijk was hij toen al besmet. De zaterdag daarop werd hij ziek. Overgeven en diarree. De volgende ochtend lag hij dood in de mand’, aldus de eigenares. <<

Wel heeeel erg toevallig, niet??
Nou Paul, ik ben het geheel met jou eens! Waarschijnlijk was ie helemaal niet "al besmet" en is ie overleden aan de enting. Maar DAN staat wel heel Nederland met je mee te huilen....
Door Lizzy
#72232
En deze dan:

"Een geënte hond kan wel Parvo oplopen, maar sterft er over het algemeen niet aan".

Alsof een niet-gevaccineerde hond altijd sterft aan parvo.... En alsof een wel-gevaccineerde hond niet aan parvo kan sterven....

2 keer mis.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#72244
Er was ooit in Zeewolde ook een hond doodgegaan aan Parvo en toen hoorde ik later het gerucht dat er Parvo zou heersen. Er wordt altijd veel ophef over gemaakt en er is meteen dikke paniek als er eens een geval van Parvo is.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#72249
Lekker "kundig" dan ook dat zo'n Dierenbescherming paniek gaat zaaien en dat de plaatselijke da's er fijn aan meewerken.
Parvo is er altijd en af en toe sterven er honden aan, that's life. En als het al Parvo is, want men is in de regel nogal snel met naampjes verzinnen.
Een van onze honden heeft in zijn jeugd ook Parvo gehad, op sterven na dood, volledig ingeënt, dus het zegt gewoon geen ene bal.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#72255
En als het parvo was .....er is ook nog showscrud (zie bieb) wat heel erg op parvo lijkt maar totaal anders behandeld dient te worden,In amerika schijnt er een golf show scrud te zijn geweest .
Door casangio
#72491
Kan het zijn dat het meestal reuen zijn die vatbaar zijn hiervoor omdat die viezerikken altijd overal aan staan te likken????
Door qyan
#72497
CaSanGio schreef: Kan het zijn dat het meestal reuen zijn die vatbaar zijn hiervoor omdat die viezerikken altijd overal aan staan te likken????
we hebben hiervoor ook een westie teef gehad en die viezerik likte ook overal aan ;)
die likte zelfs meer dan dat qyan dat doet ;D
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door