Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door *Natasja*
#740705
Hoe doen jullie dat met lappen pens in de zomer? Beau sleept zijn pens, al kauwende, het hele gras over. En nu ben ik een beetje bang dat dat in de zomer met warm weer problemen gaat geven met maden  :-\

Binnen geven vind ik geen optie, want dan sleept hij die pens het hele huis door, en dat vind ik te goor om ook maar over na te denken.
Door Nynke
#740708
Hoi Natasja, ik kan maar 1 mogelijkheid bedenken; het vlees meenemen als je ergens gaat lopen en het dan geven. Dan heb je de muggen/maden in elk geval niet in je tuin...
Door K&D
#740713
's Avonds laat geven als het donker is? Dan vliegen vliegen niet meer.

Of hopen op een verregende zomer >:(
Gebruikersavatar
Door *Monique
#740714
*Natasja* schreef: Hoe doen jullie dat met lappen pens in de zomer? Beau sleept zijn pens, al kauwende, het hele gras over. En nu ben ik een beetje bang dat dat in de zomer met warm weer problemen gaat geven met maden  :-\

Binnen geven vind ik geen optie, want dan sleept hij die pens het hele huis door, en dat vind ik te goor om ook maar over na te denken.
In een bench of puppieren??? :)
Gebruikersavatar
Door - Judith -
#740733
Ik knip het altijd in kleinere lapjes. Want ze kauwen er hier toch niet op en gulpen het in één keer naar binnen, hoe groot het stuk ook is ::). Misschien dat je Beau zo ver krijgt dat hij kleinere stukken niet meer sleept maar gewoon *gloep* wegslikt?
Door Eef+Stippels
#740734
Dat is een goede vraag. Ik heb daar ook altijd problemen mee. Niet eens zo zeer de maden trouwens, maar vooral dat al die vliegen naar de honden toe komen zwermen wanneer ze in de zomer pens krijgen. Het ziet dan echt zwart van de vliegen om hun heen en op de pens  :-X

Ik zou niet echt een oplossing weten. Misschien is het inderdaad maar het best om het ding in kleine stukken te knippen (wel rotwerk trouwens) en dan maar zo te geven...
Door *Natasja*
#740736
Judith van Sam schreef: Ik knip het altijd in kleinere lapjes. Want ze kauwen er hier toch niet op en gulpen het in één keer naar binnen, hoe groot het stuk ook is ::). Misschien dat je Beau zo ver krijgt dat hij kleinere stukken niet meer sleept maar gewoon *gloep* wegslikt?
Ik zal het eens aan hem vragen  ;), ik denk dat hij daar wel voor te porren is. Soms probeert hij namelijk om de hele pens in 1 keer naar binnen te werken... ::)
Gebruikersavatar
Door - Judith -
#740737
*Natasja* schreef: Ik zal het eens aan hem vragen  ;), ik denk dat hij daar wel voor te porren is. Soms probeert hij namelijk om de hele pens in 1 keer naar binnen te werken... ::)
Reken er wel op dat hij je na zo'n maaltijd van kleine lapjes aan staat te kijken met een gezicht van 'oké, en mag ik dan nu mijn eten??'. Het is namelijk secondenwerk... 8).
Laatst gewijzigd door - Judith - op wo 11 apr 2007, 14:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Door *Natasja*
#740765
Judith van Sam schreef: Reken er wel op dat hij je na zo'n maaltijd van kleine lapjes aan staat te kijken met een gezicht van 'oké, en mag ik dan nu mijn eten??'. Het is namelijk secondenwerk... 8).
Oh, maar dat vindt Beau helemaal niet erg. Hij houdt van hap-slik-weg-eten!  ;D Het liefst heeft hij zijn geiteribben ook in 1-haps-porties, maar dat vind ik weer niet zo'n goed idee. Voorlopig krijgt hij zijn pens gewoon aan 1 stuk, maar als het echt té warm wordt (of té gek met de vliegen), dan ga ik de pens knippen (lekker werkje, maar niet heus...)
Door roefus
#740771
Tja, ik wil eigenlijk niet dat ermee gesleept wordt (niet buiten en niet binnen).
Dus ik snijd de pens altijd in stukken.
Moet wel zeggen dat het hier ook verder geen probleem is, want op alles wordt gekauwd, dus ik neem aan dat de tandjes tóch werken.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#740787
Ik voer pens niet in lappen omdat ze er hier in stikken. Hoe groot ik de lappen ook maak. Stelletje smerige barfvarkens zijn het ::).

Maar goed, ze eten hier op een rubber matje en ze wagen het niet om hun vleesbotten of andere vleeslappen daar af te zeulen om het ergens anders op te gaan eten. En blijkbaar bevalt het ze ook wel, zo'n antislipmat want eigenlijk proberen ze het ook nooit (meer).
Door Fynn
#740796
*Natasja* schreef: Oh, maar dat vindt Beau helemaal niet erg. Hij houdt van hap-slik-weg-eten!  ;D Het liefst heeft hij zijn geiteribben ook in 1-haps-porties, maar dat vind ik weer niet zo'n goed idee. Voorlopig krijgt hij zijn pens gewoon aan 1 stuk, maar als het echt té warm wordt (of té gek met de vliegen), dan ga ik de pens knippen (lekker werkje, maar niet heus...)
Hoi
Ik snijd de pens als hij nog een beetje bevroren is dan gaat het heel makkelijk en het is niet zo'n vieze troep.
Pens geef ik s'morgens vroeg zomers dan is het nog niet zo warm buiten en als ze klaar zijn even een emmer water met azijn over het terras en je hebt nergens geen last van.

Groetjes Rian,Ijuba en Fynn
Door *Natasja*
#740799
Fynn schreef: Hoi
Ik snijd de pens als hij nog een beetje bevroren is dan gaat het heel makkelijk en het is niet zo'n vieze troep.
Pens geef ik s'morgens vroeg zomers dan is het nog niet zo warm buiten en als ze klaar zijn even een emmer water met azijn over het terras en je hebt nergens geen last van.

Groetjes Rian,Ijuba en Fynn
Ja, maar het probleem is dat Beau zijn eten mee het gras op neemt, daar kan ik geen azijn overheen gooien. Als hij het op het terras at, was het geen probleem, daar kan ik makkelijk een emmer sop overheen gooien.

Maar ik denk dat ik ze voorlopig het niet-stinkende eten binnen ga geven, met de deur dicht; net hebben ze eendepoten en geiteribben staan eten, en het zag meteen zwart van de vliegen.
Door kaszi
#740859
Hier geen probleem.  Ze eten allemaal netjes op een rubber matje.  De ene in huis, de andere op het terras. Ze weten goed als ze beginnen rondzeulen dat ik het afneem.  Dit hadden ze heel vlug door! Na een paar daagjes reeds.  Het eten blijft ook niet langer dan 5 à 10 minuten liggen, als het langer is neem ik het weg en krijgt (meestal Kaszi) het later nog eens voorgeschoteld.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door