Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Nathalie.
#739239
Ik wil Vixinn 7 maaltijden kvv geven en de andere 7 zelf samenstellen. Ze krijgt ongeveer een pond per dag.(Ze krijgt al 7 jaar kvv en ze eet ook regelmatig botten ed.) Ik heb ook de rekenhulp ingevuld.Ik wil het me zelf graag goed aanleren :)
Nou zit ik alleen wel met het percentage orgaan. Ik wil namelijk ook graag verse pens (lappen) geven. Kan ik 2 maaltijden laten bestaan uit pens, of 1 x pens en dan nog wat ander orgaan of wordt dat al te veel? Kan ik dan misschien beter een keer kvv minder geven en daar dan in de plaats pens voor geven? Wat voor percentage orgaan kan ik het beste aanhouden?
De andere dingen die ik geef/wil gaan geven zijn kippen/eenden nekken, kipkarkas, parelhoen, kalfsribben kalfsbotten, hertenribben/-vlees, paardenvlees, spiervlees en strotten van het rund , vis en misschien ook nog konijn en waar ik verder aan kan komen. En natuurlijk groente , biogarde, ei enz.
Wat van het bovenstaande kan ik ook aan een puppy geven (Duitse herderpup, komt volgende week :D) ?

Alvast bedankt
Door Lizzy
#739244
Nou, hetgeen je wilt gaan geven: vormt een prachtige uitbreiding op versvlees! (ik zou bijna vragen waarom je niet gewoon 100% gaat samenstellen, als je de beschikking hebt over zoveel lekkere dingen!).

Ik zou zelf, als je de helft versvlees geeft, maximaal 1 keer per week een lap pens geven. En ik weet niet welk versvlees je gaat geven, maar daarnaast zou ik echt maximaal 5% orgaanvlees als hart, lever, nier, etc. geven.
Door Nathalie.
#739259
De kvv is voornamelijk carnibest en soms  smuldier, huntershome, runner en kivo. De reden dat ik niet helemaal overstap is omdat ik bang ben dat Vixinn dan weer last krijgt van haar kaak. Tot nu toe gaat het goed met de botten die ze krijgt. Er ziten dan steeds een paar dagen tussen.
Door Lizzy
#740600
Nathalie. schreef: Wat van het bovenstaande kan ik ook aan al de puppy geven?
Ik ben bang dat ik je vraag niet begrijp.... :-[
Door Mevroi Kruim
#740786
Lizzy schreef: Ik ben bang dat ik je vraag niet begrijp.... :-[
Zie de eerste post
En ik zou met een DH-pup beginnen met nekken, en dan geleidelijk aan de rest eens uitproberen. Ribben zal hij in het begin nog niet wegkrijgen maar dat geeft niet, het vlees eraf knagen is ook leuk.
Gewoon kijken hoe het gaat.
Door Nathalie.
#741219
Bedankt, heb al een aantal kilo's nekjes in bestelling :)  Hij mag dus wel ribben e.d. hebben als ze maar groot genoeg zijn zodat hij kan kluiven?
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door