Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Linneke
#726460
Hoi allemaal,

Ik heb een vraagje over de groentemix die mn herder te eten krijgt. In het begin wilde ze het niet eten ook niet al zat er maar heel weinig door b.v. vlees gemixt. Nu gaat dat al een stuk beter en eet ze het als er huttenkase of ei ofzo doorzit. Maar puur wilde ze er nooit iets van weten...zelfs geen likje erover.

Nu was ik vanmorgen haar eten aan het klaarleggen zodat het kan ondooien en liet haar even ruiken aan de bevroren groentemix. Daar begon ze opeen heel veel aan te likken, net of het een ijsje was. Uiteindelijk heeft ze het helemaal op zitten likken/ knabbelen terwijl het gewoon nog bevroren was.

Is het een probleem als haar dit vaker zo geef??? Het ging erin als koek zo...geen gemier ermee. Ik ben er zelf niet zo weg van om dingen bevroren aan haar te geven...maar dit leek ze echt lekker te vinden.

Ik hoor het graag van jullie,
Groetjes Linda :dog: :dog:
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#726480
Als ze er geen diarree van krijgt; geen probleem. Maar twee van mijn honden krijgen acuut dunne ontlasting van bevroren voedsel. Ik zou het zelf overigens eerder gewoon ontdooit geven, maar da's gevoelsmatig.
Door 202Spots
#726502
Ik geef wanneer het bloedje heet is,wel is 'n ijblokje,maar ook niet meer dan 1 of 2...

Ik zou de bevroren groentes ook liever samen met iets anders mengen,maar wanneer ie de bevroren mix lekker vind en hij gaat er niet van spugen(omdat 't TE koud op z'n maag is) dan zou ik er ook geen hele grote hoeveelheid van geven.
Hooguit ook zoiets als 2 ijsblokjes... :-\
Door Linneke
#726649
Hoi hoi,
Bedankt voor jullie reacties. Zelf ben ik er ook niet zo weg van om het bevroren te geven, maar ze heeft er geen last van gehad. Het was wel wat meer dan 2 ijsblokjes, het was totaal 200 gram. Misschien gewoon beter om het dan toch maar te blijven mengen met iets...het verraste me zo dat ze het nu opeens wel opat.

Groetjes Linda
Door 202Spots
#726657
Linneke schreef: maar ze heeft er geen last van gehad. Het was wel wat meer dan 2 ijsblokjes, het was totaal 200 gram. Misschien gewoon beter om het dan toch maar te blijven mengen met iets...het verraste me zo dat ze het nu opeens wel opat.
Oei...ik vind dat wel 'n grote klomp ijs hoor :-\
Lust ze het ook niet wanneer het alleen KOUD is?
Of probeer anders of ze het beetje opgewarmd wel lust?
Eet ze wel gekookte tafelresten?

En de meeste honden eten het dus helemaal niet wanneer er niks anders doorheen is gemengd!
Probeer eerst om er orgaanvlees of stukjes pens doorheen te roeren,of wanneer je kvv geeft,dan doe je dat er doorheen,of met 'n blikje sardientjes en rauw eitjes er door lukt het ook vast wel!

Probeer in ieder geval met kleine hoeveelheid tegelijk ,1 eetlepel of zo.
Door Linneke
#726668
Ze eet de groentemix wel goed nu hoor, als ik het meng met huttenkase dan is het zo op. Maar normaal wilde ze puur de groenten niet aanraken..en nu begon ze er zowaar aan te slobberen en likken. Het 1/3 deel was al ontdooit, en de rest heeft meer likkend opgegeten. Dus ze heeft er geen grote ijsklompen ineens van op gegeten.

Ik vond het gewoon zo frappant dat ze het zo wel ineens lekker leek te vinden. En ik meende mij te herinneren dat iemand ook eens een boek had geschreven over het voeren van vers, maar dan in bevroren toestand. Daarom vroeg ik me eigenlijk af of het veel kwaad kon.

Maar als het beter is van niet, dan krijgt ze er gewoon weer huttenkase door.

Groetjes Linda
Door 202Spots
#726670
Tja...wanneer ze er geen last van heeft...misschien kan ze er goed tegen,  de eskimo honden/sledehonden liggen tenslotte ook meestal aan bevroren vis te kluiven...dus....ligt aan de hond?...ligt aan de temperatuur?...ligt aan???
Ik zelf vind het dus beter om ontdooid te geven :-\
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door