Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door Lil
#723608
Mijn probleemkatje houd al meer dan een week geen voeding binnen. De da kan niets vinden, geen infectie of zo, hij vind haar super gezond. Nu doe ik al een tijdje kokend water over gemalen voer of kvv en dit ging goed tot gisteren, zucht. Het vreemde is, het eten dat ze dus eruit gooit, eet ze een tijdje later weer op en dan gaat het wel goed. Verstopping heeft ze niet, want de kattenbak is te vol voor maar een kat (en de andere kat is heel erg veel buiten, die gaat niet veel op de bak).
Wie o wie heeft een idee? Probiotica en okugest krijgt ze al.
Laatst gewijzigd door Lil op ma 12 mar 2007, 10:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#723611
Wat vreemd! Ik zou toch denken dat ze moeite heeft met de vertering. Maar goed, uiteindelijk krijgt ze dus alles binnen, omdat ze het uitgebraakte voer terug op eet?
Door Lil
#723615
Lizzy schreef: Wat vreemd! Ik zou toch denken dat ze moeite heeft met de vertering. Maar goed, uiteindelijk krijgt ze dus alles binnen, omdat ze het uitgebraakte voer terug op eet?
Ja gek he, dat zei de da ook al... daarom is ze ook gezond, maar het is al drie jaar een barfmonster en ze is al twee jaar van de struviet af (en is ook nooit meer ziek geweest). Ze is niet geënt, ja als kitten, als een jarige en twee jaar geleden (toen was ze vijf). Ik weet het ook niet, ze is super fit, maar dat braken stoort haar en mij en mijn vader nog meer, want daar woont ze en hij is slecht ter been en moet mij bellen om de vlekken op te ruimen (geluk dat ze de rest opeet). Ik hoop dat ik nog een da vind die me kan helpen, maar het beestje is onmogelijk bij de da, daar heb je dus echt nog een assistente bij nodig, dat kreng  >:(
Door Mevroi Kruim
#723628
Nou, dat had Sjors dus ook. Verder niet ziekjes, volgens de da bloedwaardes en conditie van een tien jaar jongere kat, maar wel kotsen alsof het een wedstrijd was. Niet 1x, nee 10x en echt meters ver. Hij wou op een gegeven moment ook niet meer eten, hij had wel honger maar durfde het volgens mij gewoon niet meer aan.
Hij heeft Primperid gekregen en ik heb hem een tijdlang elke 2 uur een klein beetje gevoerd, vermengd met blikvis want dat vindt hij onweerstaanbaar. Toen ging het over, maar af en toe heeft hij het weer. Hier dus ook geen idee wat het geweest zou kunnen zijn.
Door Boefke
#723697
Onze Aapie heeft ook een tijdje dagelijks overgegeven na het eten. Uiteindelijk kwamen we erachter dat het de pens was die dit veroorzaakte. Aapie is dol op verse pens en hij kreeg dit 1 a 2 keer per week 1 keer per dag, maar blijkbaar is dit gewoon te zwaar voedsel voor hem en wel zo zwaar dat hij ook andere dingen eruit kotste. We hebben het geschrapt van zijn menu en zowaar sindsdien geen problemen meer.
Door Borke
#723823
Heb ik hier ook gehad met onze oudste Franny.
Met Primperid en heel vaak kleine porties voeren is het opgelost.
Nu eet ze slechts 1x per dag en geen problemen meer.
Door Lil
#723949
OK, als ik dit lees, dan gaan we eens Primperid halen, dan heb ik goede hoop dat het probleem zich oplost. Bedankt voor de tips!
Door Lil
#724549
Stomme da, ik wurg hem  >:( >:( >:(

Drie keer raden wat er aan de hand was: een ernstige verstopping in de darmen. Zaterdagavond had de arme schat een harde buik en ze wilde absoluut niets meer eten, zelfs geen zal meer... Ik de da gebeld, och ik zou maandagochtend maar eens langskomen. Ik zelf dus maar olijfolie en anit-haarbalpasta gegeven (in grote hoeveelheden) en me voorgenomen om als het niet beter ging zondagochtend naar de eerste de beste da te gaan. Gelukkig was dat niet meer nodig, want de hele kattenbak lag vol met haar behoefte. Ze had te veel bot gehad en last van een heleboel haren.... Stel je voor stomme da, niets aan de hand hoor mevrouw, maak u niet ongerust grrr.... >:( >:( >:(
Vanochtend had ze erg veel honger, heb haar voor de zekerheid maar hart en lever gevoerd en geen botjes.
Door K&D
#724794
Projectielbraken is meestal het gevolg van een ernstige obstructie in de darmen. Ze kotsen het voedsel dan met een krachtige straal weer uit.
Niet 1x, nee 10x en echt meters ver.
Door Mevroi Kruim
#724827
[quote="Dubhe en Kyrah"]
Projectielbraken is meestal het gevolg van een ernstige obstructie in de darmen. Ze kotsen het voedsel dan met een krachtige straal weer uit.

[/quote]

Daar was ik ook eerst bang voor maar dat was het dus niet, gelukkig.
Door Lil
#724923
[quote="Dubhe en Kyrah"]
Projectielbraken is meestal het gevolg van een ernstige obstructie in de darmen. Ze kotsen het voedsel dan met een krachtige straal weer uit.

[/quote]

Nou, het was geen projectielbraken en daarom was het volgens die da dus geen obstructie/verstopping. Nou er lagen toch een paar keutels, echt spier wit en knetter en knetter hard. Gelukkig is alles voorbij en raad eens... ze heeft honger, eet goed, ennn... heeft vandaag nog niet gebraakt  :D ;D

GA het hem morgen toch eens lekker onder de neus wrijven, de onbenul. Had me toch minstens langs kunnen laten komen, maar goed het is over (en de medicamenten waren errug goedkoop, ze is nu alleen bang voor de geur van olijfolie, hoe zou dat nou komen.  ::))
Door Oso-Bayou
#726240
[quote="Lil"]
Stomme da, ik wurg hem  >:( >:( >:(

Drie keer raden wat er aan de hand was: een ernstige verstopping in de darmen.
[/quote]
Gelukkig, wat een opluchting dat het opgelost is.

Zeg deze geweldige DA dat IK de volgende keer zelf eventjes binnen kom walsen.... (wandelen... schrijffoutje  8) ) wedden dat hij de volgende keer als hij jou aan de lijn krijgt meteen zal zeggen  "natuurlijk, komt u voor de zekerheid eventjes naar de praktijk"

??? ??? ??? hoe zou dat komen  ;D ;D
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door