Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door kaszi
#721693
Heb een aantal vraagjes i.v.m. overgeven. Als onze honden hun rauw voer overgeven trekken ze hun neus ervoor op en laten ze het gewoon liggen.  Er wordt dan ook niet meer van gegeten en dit ook niet door een andere hond of zo. Het overgeven gebeurd (bij onze zwangere) wel heel regelmatig en niet omdat ze ochtendmissellijk of zo zou zijn (want dat had ze ervoor ook al). Nu heb ik de indruk dat ze enkel grote stukken vlees weer uitbraakt, de laatste dagen verknip ik het dus ook in kleine stukjes.  Dan blijft het binnen.  Ook viskoppen worden door beide honden uitgebraakt en laten ze liggen.  Ze zijn er niet echt zot van, konijn evenmin, laten ze gewoon liggen. Nu als ik de viskoppen en het konijn een beetje in heet water leg, zodat de geur wat verandert en ook de buitenzijde niet meer rauw is, maar voor de rest nog wel (het vlees ligt maximum 2 minuten in gekookt water) dan lust de ene honde wel het konijn en de viskoppen worden door beiden gesmaakt.  Kan dit kwaad? 
Aangezien ik wel wil dat onze zwangere alles binnenkrijgt wat ze nodig heeft, en ik niet wil dat ze onnodig vast, vind ik het niet raadzaam om zomaar effe haar voer verschillende dagen achtereen aan te bieden en dat ze het dan wel zal eten 'van de honger' en met het risico dat ze het daarna toch weer uitspuwt.  Ze is nu 2 weken gedekt, maar ben er 100 procent zeker van dat ze drachtig is (er zijn zo van die tekenen). De vorige nesten heeft ze steeds veel pups gehad 8 en 9, dus heeft ze haar nutricionele behoeften echt wel nodig. 
Vanaf nu wordt het te grote vlees in kleine blokjes gesneden, grote stukken bout worden ook kleiner gemaakt (eendenkarkas, haasbout) aangezien ze die wel lust maar na een uurtje of zo het gewoon laat liggen, met de gedachte van: te veel werk.  Kip, geit, parelhoen, en lamsribben gaan er dan wel heel gemakkelijk in, maar die zijn misschien minder hard?
Wat denken jullie daarvan?
Onze reu vreet alle botten zo op, behalve konijn en viskop (volgens mij lusten ze het niet zoals hierboven beschreven en volgt er dan een soort bewerking door mij)
Door Ponneke
#721696
Je zou de hoeveelheid in twee maaltijden kunnen geven.
heb hier hetzelfde gehad met de Hollanders.
na een tijdje was het probleem voorbij.
Waarschijnlijk eten ze te gulzig.
Door kaszi
#721824
denk niet dat het aan de hoeveelheid ligt, ze geeft zelfs 150 gr over.
Dit zijn dan maar 2 stukken vlees.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#721980
Hebben zwangere honden soms ook geen last van ochtendmisselijheid? :-\
Door kaszi
#722371
Hebben zwangere honden soms ook geen last van ochtendmisselijheid? 
Ligt niet daaran denk ik aangezien ze het voorheen ook reeds had.

Blijf dus verder doen hoe ik nu bezig ben.
Nu als ik de viskoppen en het konijn een beetje in heet water leg, zodat de geur wat verandert en ook de buitenzijde niet meer rauw is, maar voor de rest nog wel (het vlees ligt maximum 2 minuten in gekookt water) dan lust de ene honde wel het konijn en de viskoppen worden door beiden gesmaakt.  Kan dit kwaad?
Niemand??
Door kaszi
#722446
Mijn vraag is eigenlijk, kan het kwaad dat ik de konijne en vis koppen een 2 tal minuten in heet water leg, (dit i.v.m. de botten die d
Door kaszi
#722447
Mijn vraag is eigenlijk, kan het kwaad dat ik de konijne en vis koppen een 2 tal minuten in heet water leg, (dit i.v.m. de botten die dan zouden kunnen splinteren)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door