Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door oger
#715345
Ik heb de bevestiging gevonden dat enkele vaccins van Nobivac 3 jaar geldig zijn.

http://www.intervet.nl/binaries/57_123580.pdf

Hier kun je nalezen wat Intervet (Nobivac) zelf zegt over de geregistreerde immuniteitsduur van 3 jaar voor enkele Nobivac vaccins.
Geldig voor de volgende componenten:
- Hondenziekte
- Hepatitis
- Parvo
- Rabiës

Ik heb het idee dat deze Nobivac-info eigenlijk bestemd is voor de dierenarts en niet voor de hondenbezitter.
Er is een duidelijk vaccinatieschema bijgevoegd. Maak een printje en neem dit mee naar de Dierenarts. Hoewel het hen waarschijnlijk veel inkomsten gaat schelen, kunnen ze er zo in ieder geval niet meer onderuit. De hondenbezitter kan het echter veel geld besparen!
Door K&D
#715553
Weet je wat ik leuk vind aan deze folder?
Die statistiekjes met die keurige horizontale blauwe lijntjes die doorlopen tot voorbij de 36 maanden..........
Door Suzan54
#715619
Je doet je dieren tekort wanneer je ze die jaarlijkse controle ontzegt. Dus goedkoper wordt het voor de zorgvuldige dierenverzorger niet. Wel beter want al dan onnodige vaccineren valt weg.
Door Mevroi Kruim
#715886
Suzan54 schreef: Je doet je dieren tekort wanneer je ze die jaarlijkse controle ontzegt. Dus goedkoper wordt het voor de zorgvuldige dierenverzorger niet. Wel beter want al dan onnodige vaccineren valt weg.
Sorry, dit snap ik niet. Waarom heeft een gezond dier een jaarlijkse controle nodig?
Ga jij zelf ook elk jaar naar de dokter voor een controle dan?
En het wordt uiteraard wel goedkoper want je hoeft de jaarlijkse vaccinatie niet te betalen.
Door Suzan54
#715895
Wij mensen zijn anders dan de dieren. Wij kunnen onder woorden brengen dat we ergens pijn hebben, ons niet goed voelen en we kunnen vooruit denken over de consequenties van bepaalde zaken. Wanneer een beginnende kwaal tijdig wordt ontdekt, kan dat een groot verschil uitmaken voor de uiteindelijk kwaliteit van leven en de levensduur.
Door Sennaruby
#715935
Ik ga ook met alle dieren jaarlijks voor controle, om de reden die Suzan54 geeft. Enten doe ik ze niet meer, maar even jaarlijks laten nakijken vind ik wel belangrijk.

Groetjes,

Fieke
Door Jojo
#716139
Suzan54 schreef: Wij mensen zijn anders dan de dieren. Wij kunnen onder woorden brengen dat we ergens pijn hebben, ons niet goed voelen en we kunnen vooruit denken over de consequenties van bepaalde zaken. Wanneer een beginnende kwaal tijdig wordt ontdekt, kan dat een groot verschil uitmaken voor de uiteindelijk kwaliteit van leven en de levensduur.
Mijn katten bv. zijn al wel 3 jaar niet meer geent en op jaarlijkse controle geweest. Als ik zelf al niets aan ze bemerk, hoe kan een da dan aan de buitenkant zien dat er iets niet goed zou zijn?? Het enige dat ik kan bedenken is luisteren naar hart en longen ??? Maar als dat al niet goed zou zijn merk je dat ook wel. Het zijn zulke gewoontedieren dat ik meteen kan merken als er iets is, en dan ga ik naar de da als ik het na een tijdje in de gaten houden niet vertrouw. Zo'n jaarlijkse check-up heeft eigenlijk alleen maar nut als daar een bloedonderzoek en ontlastingonderzoek naar parasieten oid bij in begrepen zou zijn naar mijn mening...
Door *Natasja*
#716143
Suzan54 schreef: Wij mensen zijn anders dan de dieren. Wij kunnen onder woorden brengen dat we ergens pijn hebben, ons niet goed voelen en we kunnen vooruit denken over de consequenties van bepaalde zaken. Wanneer een beginnende kwaal tijdig wordt ontdekt, kan dat een groot verschil uitmaken voor de uiteindelijk kwaliteit van leven en de levensduur.
Ik denk dat je als baasje eerder in de gaten hebt of je huisdier iets mankeert dan de DA bij die ene jaarlijkse controle.
Door Sennaruby
#716312
Sommige baasjes misschien wel, de betere, maar die zijn zeldzamer dan je misschien denkt. Als ik soms verhalen hoor van dierenartsen over mensen die dus als je geluk hebt op de jaarlijkse controle komen, dan zou je haast denken dat die mensen nooit naar hun dier kijken of aaien :o :-[

Groetjes,

Fieke
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door