Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door nannette
#67774
???
Ik heb een vraagje. Mijn kat Lizzy (wit) krabt zichzelf steeds stuk rond haar oortjes. Ik heb haar onlangs laten testen op gist e.d., en wacht dus nu de uitslag af, maar ben bang dat het een voedselallergie zal zijn. Hebben jullie vers voedsel dat goed hypoallergeen is? Dus met een eiwitbron die goed wordt verdragen?

greetz,
Nannette
Door sylvia
#67788
Hoi nanette,
De meeste voedselallergien bij dieren liggen bij de granen die in brokken zitten.Ik weet niet wat jouw kat nu te eten krijgt maar ik denk dat een versmenu al een hele voortuitgang is.
Het enige wat je daarin kan tegen werken is dat sommige poezen moeilijk te overtuigen zijn om hun met smaakstoffen aangemaakte eten vaarwel te zeggen en natuurlijk eten te gaan eten.Andere katten vallen vanaf de eerste hap aan.
Er zijn verschillende merken die kattenvoer verkopen
www.carnibest.nl
www.bibidiervoeding.nl
www.prinspetfood.nl
Door Loeka
#67806
Hoi Nannette,

Ik denk dat je gewoon vers moet gaan proberen. Zoals het nu gaat is het ook niet goed.

Als ik jou was zou ik dan beginnen met een voer dat maar 1 vleessoort heeft bv Carnibest natuurmix, dat is alleen kip.

Hoewel ik denk dat als je vlees geeft zonder de granenzooi dat je al een heel eind bent. Ik ben wel trouwens wel benieuwd naar de uitslag van die allergietest. Wanneer verwacht je die? Houd ons op de hoogte!
Door nannette
#72765
Ja ik zal het eens gaan proberen. Ik weet nog geen uitslag van gisten/bacterien enzo, dat duurt 4 weken... Dus moet nog 2 weken wachten, enik laat het jullie ook ff weten.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#73097
Is er ook irritatie in de oren? Of op de oorschelp?
Kan goed voedingsallergie zijn, maar ook oormijt.
Door nannette
#86469
Ik heb eindelijk, eindelijk het resultaat van de oortest teruggekregn vrijdag 16 april. Wat bliijkt: ze heeft een hardnekkige streptococceninfectie. Ik heb haar meteen op een antibiotica kuur gedaan van 10 dagen (Synulox), en spuit in dr oortjes Osifin. Ze krabt alleen nog wel steeds. De kuur is morgen afgelopen. Als het dan nog niet over is, moet ze nog weer aan een kuur denk ik. Verder is ze volgens mij wel wat speelser en voelt ze zich wat lekkerder.

Oormijt is het volgens de dierenarts niet. Uit de andere tests (voor gisten en schimmels) is niks gekomen.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door