Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door nathalie winkel
#702846
hallo

onze hond Zico (new foundlander/reu/1 jaar/54 kilo) eet slecht droogvoer, nu hoorde ik over natuurlijk voeren, dit spreekt ons erg aan

we weten alleen niet wat en hoeveel onze hond hebben mag

wie kan ons helpen
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#702848
Een volwassen hond, zeker zo'n grote als de New Foundlander, eet 2% van z'n lichaamsgewicht aan verse voeding. BARF of kant-en-klaar versvlees. Dat is dan voor een hond van 54 zo'n 1000 a 1100 gram per dag. Wil je de voeding zelf gaan samenstellen?
Door nathalie winkel
#703002
ja het liefst wil ik zelf bereiden

mijn zus had het over konijn, liefst met vacht volgens haar dierenarts, maar dat kan ik de kinderen niet aandoen, er zitten 2 konijnen in de tuin vandaar, maar wat kan ik wel geven en welke hoeveelheden?
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#703193
Het lijkt me geheel onverstandig om totaal onvoorbereid over te schakelen op het zelf samenstellen van voeding. Het is helemaal niet moeilijk, maar je moet je er wel eerst in verdiepen. Je moet ook begrijpen waarom je moet geven wat je moet geven en ook in welke hoeveelheden. Anders bestaat er een risico dat je bepaalde voedingsmiddelen niet geeft, omdat het je niet zo belangrijk lijkt.

Een gedegen hondenmenu bestaat dus uit ongeveer: 50% vleesbotten van geschikte afkomst (dus beginnen met kippennekken, opvolgen met vleesbotten van kleine dieren en daarna pas vleesbotten - niet dragend, afkomstig van jonge dieren - van grotere dieren zoals lam, kalf, geit, hert, etc.), 15% orgaanvlees zoals hart, nier, lever, etc, 15% groentemix en 20% spiervlees.

Volgens mij is het een goed idee om te beginnen met het doornemen van BARF voor beginners: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 448.0.html
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door