Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door crutz
#65913
ff een vraagje,

kopvlees, mag dat verkocht worden of niet???

heb het nl pas via via geprobeerd bij een islamitische slachter te bestellen en die liet weten dit niet te mogen verkopen???
Door Lizzy
#65933
Huh? Bij mijn weten mag het gewoon verkocht worden. Het staat trouwens ook op het lijstje van Chris (de Eko-slager).
Groetjes, Lizzy
Door Janet
#65956
Raar hoor. Wel kalfshersens verkopen, maar geen kopvlees ???.
Door oebaya
#65988
Stond er niet ergens, dat kippen nekken niet samen met de rest van het kippenvlees in een auto vervoerd mogen worden? Nou zoiets is dus ook aan de hand met allerlei vlees dat wij graag zouden hebben om aan de hond te geven. Heb net vlees (voor onszelf) besteld bij een boerderij die het vlees van haar koeien rechtstreeks aan de consument verkoopt. Maar het slachten gebeurt in het slachthuis en de pens komt niet terug, mag niet vervoerd worden met het vlees voor menselijke consumptie.
Heeft allemaal met BSE te maken. Sindsdien ziet de overheid spoken. Kalfshersenen mogen ook niet meer, überhaupt niet, net zo min als pancreas e.d.
gr.
Nicolette
Door crutz
#66123
Janet schreef: Raar hoor. Wel kalfshersens verkopen, maar geen kopvlees ???.
was niet in Rdam, maar bij die slachter van Dorine...........................;)

maar net ff wat meer info gehad,
de reden dat hij het niet doet is omdat hij het kopvlees gewoon bij het afval gooit en dr dan ook bot splinters (ook van dragende botten) tussen zitten en hij het daarom niet voor de hond wil verkopen, omdat hij niet het risico wil lopen dat er een hond door beschadigd raakt
en ze vinden het iets te veel werk om ook dat nog te gaan scheiden :(
Door An
#66386
oebaya schreef: Stond er niet ergens, dat kippen nekken niet samen met de rest van het kippenvlees in een auto vervoerd mogen worden? Nou zoiets is dus ook aan de hand met allerlei vlees dat wij graag zouden hebben om aan de hond te geven. Heb net vlees (voor onszelf) besteld bij een boerderij die het vlees van haar koeien rechtstreeks aan de consument verkoopt. Maar het slachten gebeurt in het slachthuis en de pens komt niet terug, mag niet vervoerd worden met het vlees voor menselijke consumptie.
Heeft allemaal met BSE te maken. Sindsdien ziet de overheid spoken. Kalfshersenen mogen ook niet meer, überhaupt niet, net zo min als pancreas e.d.
gr.
Nicolette
Ja ik krijg overal net hetzelfde verhaal als jij ;)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door