Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door conleeuw
#692402
ik zorg er voor dat ze totaal twee keer de grote coctail hebben gehad.... Ik meen dat Dot op 1 jaar de eerste grote heb gehad, en op twee de tweede (ik denk dat Jazz een extra keer geent werd omdat ze naar duitsland naar de show ging en dat was verplicht) , dan ga ik er van uit dat ze zeker voor parvo en hondenziekte goed zitten, ik twijfel nog over lepto, dit jaar heb ik voor het eerst Dot en Jazz niet voor lepto geent, ik weet eigenlijk niet waarom ik zo bang ben voor lepto, want Bess is in haar middejaren nooit geent, niet voor enigiets, alleen wormbestrijding als er duidelijk wormen waren, en alleen vlooien bestrijding wanneer nodig, vooral omdat ze vlooienallergie had.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#692530
Als Linga nu 1 jaar zou worden dan zou ze de Nobivac DPH krijgen van mij. Dat is de Distemper, Parvo en HCC enting. Die is nu nieuw ook in NL te verkrijgen. Helaas was ie nog niet verkrijgbaar toen Linga 1 jaar werd. Zij heeft dus de DHPPi gekregen, waar dus de volstrekt overbodige en zinloze Para Influenza in zit.

Overigens heb ik dus NIET de Lepto direct erbij laten enten. Doe dat gewoon niet tegelijkertijd met de DHP of DHPPi. Dat is echt teveel van het goede. Zorg dan dat daar minimaal 3 weken tussen zit....
Door Anita*
#692540
Lizzy schreef: Als Linga nu 1 jaar zou worden dan zou ze de Nobivac DPH krijgen van mij. Dat is de Distemper, Parvo en HCC enting. Die is nu nieuw ook in NL te verkrijgen. Helaas was ie nog niet verkrijgbaar toen Linga 1 jaar werd. Zij heeft dus de DHPPi gekregen, waar dus de volstrekt overbodige en zinloze Para Influenza in zit.

Overigens heb ik dus NIET de Lepto direct erbij laten enten. Doe dat gewoon niet tegelijkertijd met de DHP of DHPPi. Dat is echt teveel van het goede. Zorg dan dat daar minimaal 3 weken tussen zit....
Maar hoe moet je dat als leek nou weten lizzy? Als Tara een jaar is krijg ik vanzelf weer een oproep van de DA en dan? moet ik hem dan gewoon melden wat jij hier boven schrijft en als hij er dan anders over denkt moet ik het dan gewoon weigeren hoe heb jij dat gedaan in het begin?
#692541
Waarom zou jij voor de DHP kiezen en niet voor de DP, Lizzy? Die leverziekte komt toch in Nederland niet (meer) voor en vormt toch geen wezenlijke bedreiging? Of zou jij 'gewoon' deze enting geven zodat ze nooit meer voor HCC geent hoeft te worden?

Groetjes,

Fieke
#692542
Anita* schreef: Maar hoe moet je dat als leek nou weten lizzy? Als Tara een jaar is krijg ik vanzelf weer een oproep van de DA en dan? moet ik hem dan gewoon melden wat jij hier boven schrijft en als hij er dan anders over denkt moet ik het dan gewoon weigeren hoe heb jij dat gedaan in het begin?
Als ik jou was zou ik het gewoon met je dierenarts bespreken en daarbij jouw wensen en redenen aangeven waarom jij zo wilt enten. Mijn dierenarts stond hier open voor en heeft zelfs haar hele entschema aangepast. Dus gewoon proberen en als hij het niet wil doen, kun je wat gaan informeren naar dierenartsen die niet zo 'star' zijn.

Groetjes,

Fieke
Door ~Joke~
#692597
Penny is nu drie en een half en heeft alleen haar puppyentingen gehad. Ze heeft vorig jaar aan het vaccinatie onderzoek in Utrecht meegedaan en haar titers waren prima. Ik neem aan dat ze nu , een jaar later , nog goed zijn  ;)
Door Anita*
#692659
Sennaruby schreef: Als ik jou was zou ik het gewoon met je dierenarts bespreken en daarbij jouw wensen en redenen aangeven waarom jij zo wilt enten. Mijn dierenarts stond hier open voor en heeft zelfs haar hele entschema aangepast. Dus gewoon proberen en als hij het niet wil doen, kun je wat gaan informeren naar dierenartsen die niet zo 'star' zijn.

Groetjes,

Fieke
Ja ga ik wel doen maar het is nog niet zover, duurt nog zes maanden ;)
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#692763
Sennaruby schreef: Waarom zou jij voor de DHP kiezen en niet voor de DP, Lizzy? Die leverziekte komt toch in Nederland niet (meer) voor en vormt toch geen wezenlijke bedreiging? Of zou jij 'gewoon' deze enting geven zodat ze nooit meer voor HCC geent hoeft te worden?

Groetjes,

Fieke
Leverziekte komt in Nederland nauwelijks voor. Dus nee, het vormt geen grote bedreiging, alhoewel de ziekte absoluut dodelijk is. Ik heb er dus voor gekozen om Linga wel te enten tegen HCC. Een keer als pup, een keer bij een jaar en van nu af aan nooit meer. Ik ga er nu vanuit dat ze nu levenslang beschermt is.

Reden dat ik daartoe toch besloten heb: de HCC titersbepaling bij Pinkel. Beslist niet kort daarvoor (jaren daarvoor) gevaccineerd tegen HCC en een bezopen hoge titers. Echt debiel hoog. Boven de 80 punten is de hond beschermt, Pinkel had 1280 punten (en honden die kort ervoor gevaccineerd waren hadden allemaal zelfs lagere punten als 'beschermd' en vielen dus in 'borderline'! Zelfs honden die datzelfde jaar nog geent waren). Met andere woorden: ik denk dat Pinkel een keer in aanraking is geweest met de ziekte. Want waar haalt ze anders deze hoge titer vandaan....? En het betrof geen tikfout en Pinkel d'r leverwaardes bleken ook niet helemaal 100%. En daaruit heb ik geconcludeerd dat de ziekte toch af en toe nog wel voor komt en dus heb ik besloten Linga wel te enten.

Ieder z'n keus natuurlijk! Je kunt inderdaad ook heel goed de Nobivac Puppy DP (distemper/parvo) enten (let wel: dit is een puppy-enting maar daar kunnen volwassen honden ook prima mee geent worden!).
Door Jojo
#692808
Oké! Dit is allemaal best verhelderend. Gelukkig is mijn da sinds kort overgestapt op Nobivac (hadden daar eerder altijd die van Merial) en dan wil ik Joey laten enten met de puppy DP (Hij is dan 3 en heeft al zn pupentingen gehad) en Zusje krijgt dan als ze een jaar is de DPH. Weil durf ik ze niet meer te enten omdat ze er beiden alleen maar problemen van hebben gehad :-\ In 2006 zijn ze er ook al niet voor geent trouwens Joey helemaal niets en surprise surprise, hij leeft nog steeds ::) :P
Door Netty
#693333
toen ik je vraag las, dacht ik......een feestje geven en de vlaggen uit ::)
maar toen ik verder las zag ik dat het over inenten ging.
mijn Teckel is de laatste keer voor ''alles'' ingeentin 1998. ze is nu 10 jaar
ze heeft wel de laatste 3 jaar haar rabiesinjecties gekregen, vanwege het reizen en de verplichting hiermee.
maar de andere antihondenziekte injecties heeft ze na '98 niet meer gekregen.
maar......ik woon nu met haar in Maleisie waar het soms nog wel eens voorkomt dat er een golf van een of andere ziekte overkomt.....zoals bij mensen de griep, ga ik haar nu voor alle zekerheid laten enten......maar dan wel de puppie hoeveelheid, en maar voor een keer, als een soort van bescherming :-\.
ik ben namelijk ervan overtuigd dat al die troep die er vaak teveel wordt ingespoten, de honden eerder zwak en ziek maken, dan dat het iets extra's geeft
Door K&D
#699029
Vraagje: wat is dan precies het verschil tussen de puppy-enting en de gewone cocktail? Is de concentratie anders?
Ieder z'n keus natuurlijk! Je kunt inderdaad ook heel goed de Nobivac Puppy DP (distemper/parvo) enten (let wel: dit is een puppy-enting maar daar kunnen volwassen honden ook prima mee geent worden!).
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#699070
Lindsey schreef: Vraagje: wat is dan precies het verschil tussen de puppy-enting en de gewone cocktail? Is de concentratie anders?
Nee, de concentratie is niet anders. In de puppy-enting zit alleen Parvo en Distemper (hondenziekte) en de cocktail zit Parvo, Distemper, HCC, Para Influenza.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door