Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Dian
#687221
Rakker krijgt nu 3 maaltijden per week iets van kip weg te knagen ipv kvv, maar ik wil hem graag ook vis o.i.d. geven. Welke vis is goed voor hem? De vette vissoorten zoals zalm en makreel?
Gisteren heb ik hem kabeljauwfilet gegeven en dat was in no-time verdwenen. Hij ging later weer terug naar z'n bak om te kijken of echt wel alles op was. Maar volgens mij valt dat niet onder de vette vis?
Ik heb aan de visboer wel gevraagd naar zalmkop dus ik hoop dat eerdaags van hem te krijgen.
Ik zie ook wel eens staan dat jullie blikjes vis geven, maar is dat niet te zout dan? Ik heb hier wel tonijn moot in water staan, maar daar zit zout aan toegevoegd. Hij lust het wel, want als ik tonijn eet geef ik hem wel eens een klein beetje.
Misschien rare vragen, maar ik wil het beste voor Rakker.
Gebruikersavatar
Door pike
#687227
Nee hoor je vragen zijn helemaal niet raar!
Zalm en makreel zijn inderdaad vette vissoorten, evenals sardientjes. Die worden hier ook veel gebruikt.
Kabeljauw is een heel magere vis.
Vis uit blik is wel gezouten, maar als je dat niet te vaak geeft dan kan het geen kwaad. Maar als Rakker rauwe vis lekker vindt zou ik zeggen: dan gewoon lekker rauwe vis geven!
Zelf vind ik de blikjes handig om mee te nemen op vakantie. Dan geef ik die 1x in de week.
Tonijn bevat relatief veel kwik dus die moet je ook niet te vaak (en  beter nog helemaal niet) geven.
Aan zalmkop zal Rakker een aardige kluif hebben!
Gebruikersavatar
Door Dian
#687236
pike schreef: Maar als Rakker rauwe vis lekker vindt zou ik zeggen: dan gewoon lekker rauwe vis geven!
Rakker heeft nu dus echt filet (zo'n pakje uit de diepvries waar 4X 100 gr in zit) gehad, als hij het niet lustte kon ik de andere 300 gr opeten :). Is het beter om vis "met huid en haar" te geven?

Wat die zalmkop betreft, die krijgt hij denk ik niet in een keer ;) Wat weegt zo'n ding eigenlijk? Rakker eet maar 175 gr per dag (al wil hij wel 10 keer zoveel sinds het einde brokkentijdperk 8)).
Door Yves
#687243
Ik geef Yves Sardien. Die wegen ongeveer 100 a 130 gr. Dat is voor Yves dus een maaltijd. Maar sardien is ook vrij hap slik weg, hoor. De graten die hier inzitten zijn nl erg zacht. Hetzelfde gedt voor haring.

Kan Rakker al aardig botten eten? Dan kan je makkelijk een zalmkop geven.
Gebruikersavatar
Door pike
#687244
Met "schub en vin" is hier meer van toepassing :D
Een stukje magere visfilet heeft natuurlijk minder voedingswaarde dan een lekker vet compleet sardientje.

Hier krijgen ze een halve zalmkop. Ik knip en snij ze doormidden. Hoe zwaar ze zijn hangt een beetje af van de grootte van de viskop, maar ze zijn al gauw een pond en vaak nog meer. Je kan die halve kop natuurlijk ook weer halveren als hij nog steeds te zwaar is.
Door Cathelijn
#687245
Dian schreef: Rakker heeft nu dus echt filet (zo'n pakje uit de diepvries waar 4X 100 gr in zit) gehad, als hij het niet lustte kon ik de andere 300 gr opeten :). Is het beter om vis "met huid en haar" te geven?

Wat die zalmkop betreft, die krijgt hij denk ik niet in een keer ;) Wat weegt zo'n ding eigenlijk? Rakker eet maar 175 gr per dag (al wil hij wel 10 keer zoveel sinds het einde brokkentijdperk 8)).
een zalmkop kan best 500gr wegen, dat wordt dus hakken ;D
Gebruikersavatar
Door Dian
#687246
Yves schreef: Ik geef Yves Sardien. Die wegen ongeveer 100 a 130 gr. Dat is voor Yves dus een maaltijd. Maar sardien is ook vrij hap slik weg, hoor. De graten die hier inzitten zijn nl erg zacht. Hetzelfde gedt voor haring.

Kan Rakker al aardig botten eten? Dan kan je makkelijk een zalmkop geven.
Rakker eet kippenvleugels en kipkarbo's als botten. Dat gaat heel goed, wordt ook heel goed verteerd (alleen mini, mini, mini stukjes bot vind ik terug in z'n ontlasting (alleen te voelen; mensen zullen me wel gek vinden als ik in het zakje met Rakker z'n keutels sta te knijpen om te kijken hoe het voelt  ;D)). Echte lamsrib durf ik (nog) niet goed aan. Rakker is een muts wat kauwen betreft (waarom kauwen als je kvv zo lekker snel weg kunt likken  ::)). Daarom wil ik dus ook vis gaan proberen. Lijkt me makkelijker te verwerken als rib  :) Filet is dan dus niet geschikt, want dat was ook hap slik weg, maar dat was voor de smaak om te kijken of hij het uberhaupt wel lust.
Door hellenbanjerbo
#687526
panharing, met alles er nog op en aan vinden ze hier ook lekker en is een lekkere vette vis. makreel zou je ook eens kunnen proberen maar er zijn veel honden(incl. 1 van mij) die dat niet lusten dus koop niet te veel in een keer.
Gebruikersavatar
Door Dian
#688637
hellenbanjerbo schreef: panharing, met alles er nog op en aan vinden ze hier ook lekker en is een lekkere vette vis. makreel zou je ook eens kunnen proberen maar er zijn veel honden(incl. 1 van mij) die dat niet lusten dus koop niet te veel in een keer.
De visboer stond net nog voor de deur en maar even een panharing gehaald. Met alles er op en eraan had hij niet, hij liet ze altijd fileren, maar goed. Toch maar genomen om te kijken of meneer het eten wilde. En ja hoor, hij lust er wel soep van  ;D. De helft zit in de vriezer voor volgende week, hij had vanmorgen al te veel gehad (en hij moet ietsjes minderen (vrouwtje wel heel veel, maar ja  :-[)). Dit was dus een succes. Vanaf nu iedere week een visje op het menu voor Rakker  :)
Door hellenbanjerbo
#688886
Dian schreef: Met alles er op en eraan had hij niet, hij liet ze altijd fileren, maar goed. Toch maar genomen om te kijken of meneer het eten wilde.

had mijn visboer ook. maar nu bestel ik van te voren als ik weer wat nodig heb en dan houdt hij hele vissen voor mij apart. rekent hij nog minder voor omdat hij er geen werk aan heeft en ik heb meer voor minder geld. iedereen blij en rakker helemaal.
Door Amaryllis
#695066
Mag een hond pas een zalmkop als hij goed botten kan eten.? Of kan je hier dan nog niet mee beginnen, want mijn hond is nml gek op vis!Maar geef tot nu toe kabeljauw en haring,
Verse sardientje kan dan wel toch?
Door Sietie
#695124
Amaryllis schreef: Mag een hond pas een zalmkop als hij goed botten kan eten.? Of kan je hier dan nog niet mee beginnen, want mijn hond is nml gek op vis!Maar geef tot nu toe kabeljauw en haring,
Verse sardientje kan dan wel toch?
He phillis! Sardien heeft lekker zachte graatjes, dus dat kan altijd!
Door 202Spots
#695156
Amaryllis schreef: Mag een hond pas een zalmkop als hij goed botten kan eten.? Of kan je hier dan nog niet mee beginnen, want mijn hond is nml gek op vis!Maar geef tot nu toe kabeljauw en haring,
Verse sardientje kan dan wel toch?
Eet ie ook al  kip of ribben?
Zalmkop is best hard,dus moet wel eerst andere botten gegeten hebben voordat ik 't zou geven,maar sardientjes is nu  wel goeg hoor.
Gebruikersavatar
Door *Monique
#695163
Dian schreef: De visboer stond net nog voor de deur en maar even een panharing gehaald. Met alles er op en eraan had hij niet, hij liet ze altijd fileren, maar goed. Toch maar genomen om te kijken of meneer het eten wilde. En ja hoor, hij lust er wel soep van  ;D. De helft zit in de vriezer voor volgende week, hij had vanmorgen al te veel gehad (en hij moet ietsjes minderen (vrouwtje wel heel veel, maar ja  :-[)). Dit was dus een succes. Vanaf nu iedere week een visje op het menu voor Rakker   :)
Als je de visboer op de flora belt (Urker visspecialist...reklame??? :-\), en je vraagt om zalmkoppen dan houd ze voor je achter. Ik haal ze hier ook. En de visboer op Colmschate op de markt heeft panharing
Door Amaryllis
#695507
Nou heb ff een zalmkop gehaald om het ff te bekijken, maar de graten zijnbehoorlijk hard en scherp, dus ik begin er nog niet aan.Kippevleugels heb ik wel eens geprobeerd maar ben inderdaad nog niet helmaal ,althans Naomi dan ,into de verse botten.Eerst nog maar ff proberen met kippies en JA sardientje, heb ik nu ook gehaald.Nou ze zal al te kwijlen naast me ;D Bedankt voor de tips
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door