Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door aaltjeada
#678501
Hallo allemaal
even vertellen dat Moos (sphynx), 6 jaar oud, heeft last van hoesten en benauwdheid, de conclusie is dat hij bronchitis en astma heeft. Hij krijgt de pufmasker, twee keer per dag, het helpt niet zo, maar wel beter dan medicijnen voor de bijwerkingen.  Als hij nu even hoest of astma, pakken wij aan, dat Moos onder de dekbed of hoe wat ook moet liggen om te rusten....dat helpt goed. Misschien is hij niet de enige, wij hebben hard nodig om met de lotgenoten van deze poezen over te praten, wij willen zo graag oplossen. O ja, hij heeft wel de rontgenfoto gehad, de longtakken zitten vol met donuts...en de longen zijn verder schoon en wel iets groot, maar verder met bloed etc gezond!
Graag alle reactie van jullie ervaringen of tips horen wij! Groeten van Aaltje en Ada met Moos. (wij hebben thuis 6 verschillende raspoezen, heel gaaf en gezellig)
Door Suzan54
#678901
Helaas, ik weet hier niets van. Ik hoop dat een ander je aan meer info kan helpen. Is hij het laatste jaar nog via een echo op z'n hartfunctie gecontroleerd?
Door *monique*
#687642
Onze John kan ook zo hoesten, dan denk je soms:,,Ow my god, hij blijft er nog eens in."
Als je dan je oor op zijn borst houd dan hoor je hem gorgelen. :(
We gaan zodra ons loon eris, weer naar de dierenarts. Want onze (vorige) dierenarts kon niks vinden en zei dat het waarschijnlijk bronchites was. Hij kreeg een prikje en dat was het.
Soms hoor je hem wekenlang niet en dan krijgt hij ineens een aanval..
Mijn man krijgt hem dan rustig door zijn hand op zijn rug (borsthoogte) te leggen,maar mij lukt dat niet.
Het is heel erg om je kat zo benauwd te zien,want ik weet uit eigen ervaring hoe je je kunt voelen als je moet hoesten.
Zodra we bij de dierenarts zijn geweest, zal en kan ik meer vertellen.
Owja, Johnnie is ongeveer 13 jaar.
Door Suzan54
#696814
Ik ben een tijd niet op het forum geweest en ik hoop dat deze kwaal inmiddels genezen is. Het klinkt echt bijzonder zorgwekkend. Onze buurtjes hadden eervorig jaar een vondeling met een soortgelijke kwaal gevonden. Omdat een vriendin van een buurvrouw hem wilde hebben ná haar vakantie namen ze hem in huis op maar toen de da zei dat hij naar een specialist moest voor een bepaald duur onderzoek wilden die vriendin hem niet meer. Het bleek dat bij hem zijn hart niet op de juiste plaats zat wat de benauwheid en irritatie veroorzaakte. Heel triest allemaal én een lieve kat dat hij was!
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door