Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door pike
#672268
Zalmkop en -graat geef ik hier als vleesbot. Hele sardien daarvan wordt gezegd dat het tot spiervlees gerekend moet worden omdat de graat en kop van zo'n klein visje niet veel voorsteld. Maar hoe zit dat nu met grotere vissen?  ???
Ik heb hier bijvoorbeeld complete makrelen liggen, die wegen per stuk zo'n 500 gram. Iemand enig idee hoeveel % bot zo'n vis in zijn lijf heeft? En of ik de koppen daarvan en misschien ook wel de graat tot vleesbot kan rekenen?
Is het enigszins vergelijkbaar met een half kippetje dat ook 500 gram weegt? of totaal niet?
Gebruikersavatar
Door pike
#672526
tieneke schreef: Hoezo jammer?
omdat ik gehoopt had dat ik een hele vis van een pond als maaltijd kon geven, net zoals een halve kip. Dat ze met zo'n vis dus gelijk genoeg bot binnenkrijgen. Een tijd terug waren de makrelen erg klein, 1,5 x zo groot als sardien en gaf ik ze idd gewoon als spiervlees bij de zalmkop, maar ze worden elke maand groter, verleden maand al 3 ons, nu 5 ons, hoe groot zullen ze volgende maand wel niet zijn?
Kruimel schreef: Doen wat Dory doet: ontleden, wegen en fotootjes maken voor Barfclub ;)
:-X van de week zat de halve keuken onder de vissmurrie nadat ik de nieuwe voorraad in porties had verdeeld >:( maar het is wel een leuk idee.
Hoopje vlees, hoopje graat, hoopje vin, hoopje ingewanden.  Ga volgende week een nieuwe halen op de markt :D
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#672604
Maar je kunt toch ook gewoon een hele makreel als maaltijd geven? Ik vind makreel eigenlijk gewoon een heel prooidier (als de organen er nog in zitten) en eigenlijk vallen die nergens onder. Niet onder spiervlees, niet onder vleesbot en niet onder orgaanvlees. Ze vallen overal een beetje onder. Maar dat komt toch allemaal niet zo krap? Als jij ze onder vleesbot wil rekenen: gooi je ze onder vleesbot! Ik raad je alleen wel aan, dat als je dit elke week als vleesbot gaat geven, om niet minder als bijvoorbeeld 50% vleesbot in totaal (in 1 of 2 weken) te geven. Want ga je in z'n totaal nou op 30% vleesbot zitten, en je geeft met regelmaat vleesbotten waar zo weinig bot in zit als de makreel, dan duik je gewoon onder het minimum aan bot dat ze nodig hebben.
Gebruikersavatar
Door pike
#673028
Lizzy schreef: Maar je kunt toch ook gewoon een hele makreel als maaltijd geven? Ik vind makreel eigenlijk gewoon een heel prooidier (als de organen er nog in zitten) en eigenlijk vallen die nergens onder. Niet onder spiervlees, niet onder vleesbot en niet onder orgaanvlees. Ze vallen overal een beetje onder. Maar dat komt toch allemaal niet zo krap? Als jij ze onder vleesbot wil rekenen: gooi je ze onder vleesbot! Ik raad je alleen wel aan, dat als je dit elke week als vleesbot gaat geven, om niet minder als bijvoorbeeld 50% vleesbot in totaal (in 1 of 2 weken) te geven. Want ga je in z'n totaal nou op 30% vleesbot zitten, en je geeft met regelmaat vleesbotten waar zo weinig bot in zit als de makreel, dan duik je gewoon onder het minimum aan bot dat ze nodig hebben.
Was niet van plan dit elke week te doen hoor, ze krijgen nu een stuk van zo'n grote makreel samen met zalmkop. Maar voor 'n keertje kan dat dus geen kwaad begrijp ik.  En dat botpercentage, daar zat ik laatst al mee ivm die grote kippebouten. Maar ik heb het percentage de afgelopen weken omhooggebracht, van 40 naar 50% en nu gaat het wel goed, ook met de wat hardere geitenribben. Dus waarschijnlijk waren ze aanvankelijk gewoon nog niet in staat een groter percentage te verteren. Ik ben blij dat het nu wel goed gaat, dan hoef ik niet meer zo nauw te kijken met alles.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door