Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door roksefloks
#670079
Is dit nu normaal en kan het kwaad?
Het ene kleine vreetmonster van me heeft een penslap van zo'n 200 gram in één keer naar binnengewerkt.
Haar dochter en onze rottie doen er aanmerkelijk langer over. Die kauwen er tenminste op.

groetjes Sylvia
Door Happy Tail
#670094
dit streepje hier ook in een keer een penslap weg hoor ;) lapjes van 300 gram gaan er zinder te kauwen in. das echt slik weg.
De iets grotere tot 500 gram kauwt ze wel 3 keer op en dan even passen en weg! als het groter wordt dan kauwt ze er eerst stukjes van de zijkant af zodat je een lap overhoudt die in een keer weg kan.
tja dan is een pensmaaltijd in 2,4 nanoseconden weggewerkt:-)
Door Yves
#670121
Volgens mij kan het totaal geen kwaad. Als de maag het niet aankan dan komt het er net zo snel weer uit. En dan beginnen ze aan een tweede ronde  :-X
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#670319
Nee, kwaad kan het niet. Het verteerd wel. Uiteindelijk. Maar het duurt wel langer als dat je hond de pens in stukken scheurt. Of als je het zelf in stukken heb geknipt.

Je kunt twee dingen doen: een nog grotere lap geven, die hij absoluut niet in 1 keer naar binnen kan zuigen. Desnoods spijker je 'm vast aan een boom of tuinhuisje.

Of je knipt de pens zelf in stukken.

Ik heb hier twee honden die pens niet 'kauwen' (in stukken scheuren). Ze zuigen het al stikkend en kotsend in 1 keer naar binnen. Ik heb daar geen zin in, dus ik knip het in stukken. En dus is pens voor mijn honden geen tandenborstel.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#670670
Hier hetzelfde verhaal als bij Lizzy. 1 van de 2 slikt zijn hele penslap ineens naar binnen, kotst hem weer uit en kauwt er dan 1x op...... >:( >:( >:( Ook hier wordt de pens dus ik stukje geknipt aangeboden en werkt het niet als tandenborstel.

Dat doe ik wel met mijn krabbertje...... ::) ;D
Gebruikersavatar
Door pike
#670754
HIer kauwt ook niemand op pens, glipt zo naar binnen >:( Dit gaat weliswaar wel goed maar ik vind het zelf niet zo leuk, dus staat hier ook alleen nog maar pens in stukjes op de menukaart.
Gebruikersavatar
Door *Monique
#670798
hier ook. Tenminste 1 van de drie. De dames (Vienna en Kay) kauwen en borstelen.... :), maar Didge heeft geen moeite met een lap van 500 gram, hij slikt hem zo door......denk 2 minuten >:(. En je daarna aankijken zo van, komt er nog meer :(
Door Elizaw
#670948
Hier ook van die schrokkerds  :'( in 1 keer een kilo pens naar binnen  >:(ik vind het wel jammer, want zo blijft er weinig over waar ze nog wel op moeten en kunnen kauwen  :-\
Door Inge en Bono
#671158
Sem eet netjes; scheuren, trekken, kauwen. Bono probeert 'm in één keer naar binnen te slurpen. Heb al geprobeerd met de portie te verdubbelen, maar dan kauwt ie er een stukje af en slikt 'm alsnog door. Dus nu geef ik 'm in stukjes, of ik houd 'm vast; (met handschoenen aan  ;D) moet ie toch trekken...
Gebruikersavatar
Door roksefloks
#671190
Vanmiddag stond er weer penslap op het menu.
Roxy is dus onze schrokker (kooikerhondje) en niet onze rottie!!!
Ik heb haar stuk vastgehouden.
Nu waren de andere twee eerder klaar. Judy probeerde zelfs aan het andere eind van Roxy´s lap te beginnen.
Ze zijn echt `wild` van barf.

groetjes Sylvia
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door