Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door me and my boys
#669061
geef mijn honden carnibest(ieder dag) en een paar keer per week verschillende delen van kip, runderhart en zalmmoten. Nu kan ik toch dat verse vlees als extra geven zonder dat ze er te dik van worden? Wel geef ik ze s'avonds dan wat minder carnibest. Heb nog nooit zulke tevreden honden gezien sinds ik deze site heb ontdekt, ze zijn nu heel erg blij met mij als baas. Wel krijg ik vreemde reacties als ik andere mensen vertel wat ik mijn kanjers nu geef, ze verklaren me meer of minder voor gek en zeggen dat het erg gevaarlijk ik om rauw vlees te geven. Ze kletsen maar want ik heb gelukkige honden. Verwijs ze trouwens dan wel naar deze site.
Door *wendy*
#669062
vanaalst schreef: Nu kan ik toch dat verse vlees als extra geven zonder dat ze er te dik van worden?
Kwestie van proberen. Ik hoef het niet als extra te doen want dan kan ik ze over een maand wegrollen.  :D Dus vervang ik de CB maaltijden door dingen die jij oa opnoemt.
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#669069
geef je dan de delen van kip, runderhart en wat vis door elkaar in de bak als hoofdmaaltijd bv. 1 of 2 keer in de week?
Door Happy Tail
#669184
vanaalst schreef: Wel krijg ik vreemde reacties als ik andere mensen vertel wat ik mijn kanjers nu geef, ze verklaren me meer of minder voor gek en zeggen dat het erg gevaarlijk ik om rauw vlees te geven. Ze kletsen maar want ik heb gelukkige honden. Verwijs ze trouwens dan wel naar deze site.
errug herkenbaar en dat zal nog steeds wel voorlopig zo blijven, want bij iedereen is het er nu eenmaal ingestampt dat kippenbotjes gevaarlijk zijn en splinteren. Verder hoor ik vaak dat vlees niet goed is want een hond mag niet te veel eiwitten hebben. Tja dan ga ik gewoon ook echt niet in discussie ik weet wel beter en niet te vergeten Baya ook:-).
als je dan opmerkingen krijgt dat je hond er zo goed uitziet en ze vragen naar welk voer krijgt ze: das natuurlijk het antwoord vers....Dan houdt het gesprek gelijk op, want ze willen ook wel een mooie hond, maar dan op brokken denk ik
Door nikeey
#669186
ja dat heb ik ook ik doe het pas maar ik ga niet eens in discussie heb ik geen zin in ;)
Door hellenbanjerbo
#669202
nikeey schreef: ja dat heb ik ook ik doe het pas maar ik ga niet eens in discussie heb ik geen zin in ;)
das toch wel jammer want als je niet in de valkuil trapt van welles-nietes kun je mensen echt aan het denken zetten. met als gevolg dat een paar mensen uit mijn omgeving overgestapt zijn op KKV en voorzichtig barfen. en elke hond die niet meer van die brokkenmeuk te eten krijgt is er toch weer een, nietwaar?
Door *wendy*
#669215
vanaalst schreef: geef je dan de delen van kip, runderhart en wat vis door elkaar in de bak als hoofdmaaltijd bv. 1 of 2 keer in de week?
Ook hiervoor geldt....wat jij wilt  ;)
Ik heb het al op verschillende manieren geprobeerd, maar momenteel doe ik het zo:
* doordeweeksedagen Carnibest (gemakzucht en voor boy zijn darmen)
* in het weekend rauw vlees zoals pens, kip, lamsribben, kopvlees, kwarteltje etc. Ook 1maaltijd orgaan, ondanks dat dit genoeg in kvv zit. Maar ze vinden het gewoon erg lekker.

Maar ik heb ook een periode 1 maaltijd KVV en 1 maaltijd vlees per dag gedaan. En dat ging ook goed.  :D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door