Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door ladybird
#668642
Bij mijn kater is blaasgruis ondekt. Hij heeft een teveel aan calcium oxalaat kristallen. Hij staat nu sinds 6 weken op Royal Canin S/o voer. :(
Ik heb heel erg mijn twijfels om dit voer door te blijven geven.  :-\

Ik ben er dus over aan het denken om hem helemaal over te schakelen op rauw voer. Ik geef hem sinds kort ook eendagskuikens daar is hij helemaal gek op. :D
Hij lust graag rauw voer, (o.a. kipfilet, runderhart, eendagskuikens, koolvis), maar ik ben nog niet zo bekend met barfen en ik zou graag een compleet weekmenu lezen, zodat ik weet wat ik kan geven. En hij op die manier ook genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.
Mijn andere kat heeft geen blaasgruisprobleem, ze moet (nog) niets van eendagkuikens hebben, maar ze lust wel graag rauwe stukken kipfilet en rauwe koolvis.

Wat ik heb begrepen is dat het voer niet te zuur mag zijn wanneer een kat C.o kristallen heeft. Hoe maak ik het rauwe voer minder zuur?
Zijn er hier mss. ook mensen die een kat hebben met blaasgruis en waarbij rauw voer geven het blaasgruis heeft verminderd of doen verdwijnen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
Laatst gewijzigd door ladybird op di 28 nov 2006, 18:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Barfplaats wordt gesponsord door