Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Twister
#61271
Als je barft moet er dan groenteprut bij? Of kan een maaltijd ook compleet zijn zonder groente?

In sommige soorten kvv zit volgens mij weinig tot geen groente, maar hoe zit dit als je barft?
Door Lizzy
#61300
Ohhh, hier hebben we al heeeel wat discussie over gehad op Barfplaats ;D!

De een vindt het geven van gepureerde groentes onzin en de ander vindt het belangrijk. En de waarheid...... die zal je voor jezelf moeten uitmaken!

Kort samengevat komt het volgens mij hier op neer (de meningen):

De een zegt: wanneer je je hond complete prooidieren geeft (of zeer goed nagebootst) en je gebruikt hoge kwaliteit vlees, botten en orgaanvlees (bijv. van biologische afkomst of afkomstig van wild), dan hoef je je hond geen groentes te geven. Want, een wolf eet ook geen groentes. En een wolf eet ook de maaginhoud van zijn proodier niet op.

De ander zegt: het is haast niet te doen om complete wilde/biologische prooidieren te geven en dus is het essentieel om er gepureerde groentes naast te geven. Want, alle vitamines en mineralen die NIET in het vlees, bot of orgaanvlees zit: dat haalt de hond dan uit de gepureerde groentes. En, sommige wolven schijnen wél de maaginhoud te eten.

Waarom het ene versvleesmerk wél groentes gebruikt en de ander niet: ik denk dat je dat aan de fabrikant moet vragen. Mogelijkerwijs geloven zij in 1 van de bovenstaande theoriën/meningen. En, vergeet ook niet dat sommige versvleesmerken wel degelijk een vitamine en mineralenpreparaat gebruiken.

Groetjes, Lizzy
Door Twister
#61303
Ik moet zaterdag toch kvv halen, zal er eens naar vragen bij Corine. ;D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door