Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Boefke
#666742
Boef krijgt sinds januari 100% barf en daarvoor zes maanden 50% barf 50% kvv. Tot een maand terug ongeveer at hij tegen de 900 gram per dag. Kreeg hij dat niet dan viel hij snel af. Hij weegt 20kg en heeft dus volgens de richtlijn genoeg aan 400gram per dag. Ik heb hier en daar al wel eens gelezen dat meerdere honden vrij veel nodig hebben en dat soms pas na een tijd het voedsel 'aanslaat', zeg maar. Nou had ik de hoop al opgegeven en dacht dat Boef de rest van zijn leven gewoon een giga-verbranding zou hebben, maar nee :D Sinds enkele weken komt hij aan! Zomaar ineens. Hij krijgt nu rond de 500-600gram en dat is echt genoeg! Ik denk zelfs dat ik binnenkort nog iets minder kan gaan voeren. Wat is er nou gebeurd? Is zijn stofwisseling efficienter geworden? Duurt het dan zo'n tijd voordat een lichaam zich goed raad weet met nieuw voedsel? Ik ben er best wel verbaasd over dat er zo plotseling iets verandert...
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#666751
Ik heb hier hetzelfde meegemaakt met Brutus, maar hij kwam duidelijk aan van het afschaffen van versvlees. Dat is natuurlijk bij jou niet het geval, daar je al sinds januari 100% barf geeft... Ik denk dat je idee hierover, dat nu zijn stofwisseling pas optimaal werkt, behoorlijk logisch is ja. Tenminste, ik kan me er wel wat bij voorstellen!
Door Boefke
#666835
Ik heb net nog even lopen nadenken en wil dit toch nog ff kwijt. Eigenlijk zijn er meer veranderingen. Buiten dat Boef nu voldoende heeft aan een derde minder voedsel, glanst ook eindelijk de vacht op zijn rug eens (echt een groot! verschil met tot zo'n 6 weken geleden) en lijkt hij bovendien meer positieve energie te hebben, ik vind hem al een tijdje eigenlijk best wel opvallend veel vrijer in zijn doen en laten. Enkele maanden geleden heeft Boef een basisbehandeling gehad bij dierentolk Susan Knauf en ik vind het frappant dat juist nu deze veranderingen tegelijkertijd optreden, terwijl ik geruime tijd vanalles heb uitgeprobeerd om zijn vacht goed te krijgen en ervoor te zorgen dat hij niet afvalt. Tis alsof hij op alle fronten meer in balans is dan voorheen, ofzo. Misschien leg ik links die er niet zijn...
Door Yves
#670879
Enkele maanden geleden heeft Boef een basisbehandeling gehad bij dierentolk Susan Knauf en ik vind het frappant dat juist nu deze veranderingen tegelijkertijd optreden
Daar zou graag iets meer over weten. Zou eens willen vertellen wat er dan gebeurt en wat er uit kwam. Heb je hier nog iets aan gehad en heb je er wat meegedaan?

Misschien moet het in een ander topic? Maar ik ben heel erg benieuwd.
Door bas rouge
#670905
Ben je ook veranderd met de hoeveelheid voedsel die je aan hem geeft?
Ik merk nml. dat wanneer mijn honden vaker grote maaltijden krijgen of maar 1 keer per dag eten krijgen ze echt minder voedsel nodig hebben.
Door Boefke
#673342
Yves schreef: Daar zou graag iets meer over weten. Zou eens willen vertellen wat er dan gebeurt en wat er uit kwam. Heb je hier nog iets aan gehad en heb je er wat meegedaan?

Misschien moet het in een ander topic? Maar ik ben heel erg benieuwd.
Hoi Yves, ik stuur je binnenkort wel een pb-tje, dan zal ik er wat uitbreider op in gaan!
Door Boefke
#673343
bas rouge schreef: Ben je ook veranderd met de hoeveelheid voedsel die je aan hem geeft?
Ik merk nml. dat wanneer mijn honden vaker grote maaltijden krijgen of maar 1 keer per dag eten krijgen ze echt minder voedsel nodig hebben.
Ja, ik voer hier ook 1 keer per dag, dus een grote maaltijd. Maar dat ben ik al gaan doen toen ik begon met barfen, in januari. Het heeft dus echt een tijd geduurd voordat ik daarnaast kon minderen in de portie. Het is trouwens nog weer iets minder geworden. Ik denk dat ik nu op de helft zit, dus zo'n 450 gram!!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door