Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door KatCorso
#666536
Ik heb 20 kg diepgevroren vis gekregen op 't werk, ik werk nl als kok, en de ze hadden in promotie Rode Poon gekocht, met de bedoeling die in de zomer op de BBQ te grillen. Nu bleek dit veel te veel werk om te kuisen, en omdat de vissen te veel plaats innemen in de vriezer moesten ze weg. Ze zijn nog houdbaar tot april 2007. Ik heb 3 honden, dus het zou geen probleem zijn om 't op te krijgen voor die datum, maar mijn vraag is of ik deze vis mag geven? Ik ken niet veel van vis, zelf eet ik het al niet. De honden krijgen wekelijks óf zalmsnippers, óf zalmkoppen. Nu wou ik met deze vis een extra keer vis geven in de week, maar meer dan ook niet.
Ik zal hier even een foto plaatsen

Afbeelding

Het zijn vrij kleine vissen, zo'n 10, 12 cm en ze zijn rood-goudkleurig.
Ik ben jullie heel dankbaar als jullie me uit m'n twijfel kunnen halen, want ik ben toch liever voorzichtig met 't geven van iets nieuw.
Groetjes,
Katja
Door Twiz
#666552
Ik heb altijd begrepen dat eigenlijk alle vis die voor menselijke consumptie geschikt is, ook aan de honden gegeven kan worden, rauw dan hé.  Alleen als er gekke harde stekels aan zitten of iets dergelijks zou je die er even af moeten halen.
Ik weet alleen niet of rode poon tot de vette vissoorten behoort, maar als variatie moet het wel kunnen denk ik.

We wachten even op antwoord van de vis specialisten............ ;)
Door Audrina
#666554
Rode poon is niet echt supervette vis, maar het is bijvoorbeeld niet zo mager als kabeljauw. Qua vet kan je het een beetje vergelijken met tonijn. Er zitten inderdaad enge stekels aan rode poon en die zou ik er voor de zekerheid eerst af halen voordat ik 'm zou geven.  ;)
Door KatCorso
#666636
Bedankt voor jullie reacties! Nu kan ik zonder twijfels te hebben beginnen met die vis te geven aan mijn honden  :) Alleen nog even de stekels verwijderen. Toen ik startte met Barf weigerden de Staffs om vis te eten, Arek vond vis geen probleem. Dus de volgende keer kreeg alleen hij vis en de meisjes wat anders. Maar toen vonden ze het natuurlijk nodig om zijn bak met zalmkoppen te plunderen. Dus nu eten ze wel allemaal vis  :D Wat me wel opvalt is dat als ik elke week zalmkoppen geef, ze het na een tijdje beu zijn, dus daarom geef ik nu 1 week koppen en de andere week snippers. En vanaf volgende week dus een extra visdag met rode poon  :fish2:
Door Joshii
#666657
Audrina schreef: Rode poon is niet echt supervette vis, maar het is bijvoorbeeld niet zo mager als kabeljauw. Qua vet kan je het een beetje vergelijken met tonijn. Er zitten inderdaad enge stekels aan rode poon en die zou ik er voor de zekerheid eerst af halen voordat ik 'm zou geven.  ;)
De stekels van de rode poon MOET je er echt afhalen. Wanneer je je zelf zou prikken aan zo'n stekel is je hand binnen no-time helemaal dik...stel ff voor wat dat voor een hondenkeeltje betekent... :-X

De vis op je foto lijkt me trouwens geen rode poon...wat het dan wel is weet ik eerlijk gezegd ook niet. Zal eens googlen
Door KatCorso
#666698
@Josien: oei, er stond nochtans Rode Poon op de verpakking, ja, dan ga je er idd van uit dat dat zo is  ??? Maar nu heb ik t net eens opgezocht en kreeg een foto te zien van een andere vis, zelfde kleur, maar groter en iets andere vorm. Staat wel bij dat er verschillende soorten van zijn :-\
Door KatCorso
#669575
De vis is inderdaad Rode Poon, had het verkeerd gelezen op de doos, stond er in het Engels op (Red Mullet). Heb 't even opgezocht en deze soort bevat slechts 5% vet  :( Ze hebben het gisterochtend voor 't eerst gekregen en vooral bij Arek ging het nogal vlot binnen, leek wel een zeehond  :D De visjes voelen ook niks vet aan, maar aangezien ik ook nog 1x/week zalm geef denk ik niet dat dat een probleem is, toch ?

Groetjes, Katja
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#669591
Nee, KatjaC schrijft ook dat het red mullet is. En dat lijkt er inderdaad meer op ja ;D. Ben benieuwd of je hond deze vis lekker vindt... Ik denk dat er hier twee van de drie zijn die zouden zeggen "naaah, dit eet je zelf maar fijn op baasje" ;D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door