Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door essie
#657531
Ik zoek dus een DA die Nobivac ent, omdat die een 2-jarige registratie heeft.
Heb zelf vanochtend wat DA-en afgebeld. Maar kreeg soms zulke rare reactie's , dat ik daar niet zoveel zin meer in heb. En vraag het dan maar hier, er zijn er toch wel meer die alleen Nobivac willen.

Ik had veel DA-en aan de lijn die geen Nobivac enten.
Had ik op een gegeven moment een aardige ass. en die zei dat ze het waarschijnlijk konden bestellen voor me. Belt ze later terug dat de DA zegt dat er helemaal geen 2-jarige registratie is daarvoor. (en dan staat er op hun site nog wel dat ze enten op maat, dus niet meer enten dan nodig is :-\)

Ook had ik een ass. aan de lijn en vertelde dat ze Nobivac hadden, maar ze wist er weinig van. KOn later terug bellen, kreeg de DA aan de lijn en toen ineens hadden ze geen Nobivac. Die had er dus duidelijk geen zin in >:(

Ik zoek dus het liefst een DA een beetje in de buurt, woon zelf op Goeree Overflakkee. Maar ook Rotterdam (en alles tussen R'dam en Goeree, zoals Hoekse Waard/Barendrecht) is geen probleem.
Door Erna
#657603
De Visdonk in Roosendaal ent Nobivac. Soms ook wel wat anders maar je kunt er in ieder geval om vragen. In de tijd dat ik er de honden daar liet enten werden ze altijd met Nobivac geent.
Door K&D
#657631
Als je het nog heel even kunt uitstellen........binnenkort komt de 3 jarige registratie erdoor! (zie topic iets verderop) Ben je weer een jaar langer van de spuiten af.
Door essie
#657648
Lindsey, ja dat weet ik. Heb daar ook eigenlijk op zitten wachten, maar over 2 weken heb ik een keuring met haar en dan moet ze echt geent zijn. En eigenlijk ent ik hierna toch helemaal niet meer, dus of ze hem dan nu krijgt of over een paar maanden.

Pippy en Erna, bedankt, beiden zijn goed aan te rijden voor me. Ga 1 van de 2 van de week bellen.
Door Ziviaantje
#657654
Vergeet niet.... het entmiddel blijft hetzelfde, dus ook al is de registratie er nog niet door, het werkt dan wel 2 jaar. Alleen als je het voor een show of wat dan ook nodig hebt is het nuttig om te wachten. Ent je alleen voor jezelf, dan maakt het niet uit.
Door Ine
#658327
Mijn honden zijn begin dit jaar geënt met Nobivac en dat was al voor 3 jaar. Staat ook in de paspoorten.
Mijn da heeft het speciaal voor mij besteld, want zelf ent hij iets anders. Hij moest er 10 van afnemen, was dus geen probleem voor hem.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#658671
Ine schreef: Mijn honden zijn begin dit jaar geënt met Nobivac en dat was al voor 3 jaar. Staat ook in de paspoorten.
Mijn da heeft het speciaal voor mij besteld, want zelf ent hij iets anders.
Hier idem dito! Je kunt je dierenarts ook vragen om het te bestellen. De mijne heeft het trouwens bij een bevriende DA weggehaald.
Door Fido
#658933
Wij enten alleen met de driejarig geregistreerde rabies vac. We zijn niet zo'n voorstander om van alles en nog wat ieder jaar in een dier te spuiten, dus langste registratie heeft onze voorkeur.

Veel da hebben een deal met de farm.bedr. die vac. ontwikkelen en kopen groot in met dus grote kortingen. Dat gaat wel ten koste van de flexibiliteit van zo'n praktijk ;) Als er iets nieuws op de markt komt dan moet eerst de "oude"voorraad op.
Nadeel is ook dat ze de vac. van één merk hebben, stel dat je dier daar een lichte entreactie op heeft gehad dan wordt er gewoon de volgende keer weer met het zelfde merk gevaccineerd. Als je meerdere merken heb staan dan kan je een ander merk pakken om ellende te voorkomen.

Je hebt gelukkig al adressen doorgekregen (wij zitten te ver weg ;)) enné ik vind het helemaal geen bezwaar als mensen ons opbellen met vragen over hoe of wat met vaccinatie. Ga er dan ook vanuit dat collega assistenten dat ook niet vinden.
Door essie
#664913
Yari ook bedankt voor je antwoord, Barendrecht zou nog dichterbij voor me zijn. Maar ondertussen ben ik al in Spijkenisse geweest en heeft ze de enting al.
Door tt-tjes
#665282
Ik vraag me af, die 3 jarige registratie, is dat alleen voor de rabies enting of ook voor de cocktail?

Door mijn DA werd gezegd dat de grote cocktail maar 1 jaar geldig is,  maar je kunt dan wel kiezen voor de kleine cocktail het jaar daarop. Met de kleine bedoelen ze Weil, Influenza en parvo.
Bij de grote zit dan hondeziekte en hepatitus nog bij.

Ik ben het spoor eerlijk gezegd nu een beetje bijster.

Heb nog met Intervet gebeld, daar hadden ze het over nieuwe vaccins, DHP en L+PI.

Ik wil blijven showen met Balou maar weet nu even niet meer wat ik het beste kan doen.

Wat is wijsheid??
Door Yari
#666385
tt-tjes schreef: Ik vraag me af, die 3 jarige registratie, is dat alleen voor de rabies enting of ook voor de cocktail?

Door mijn DA werd gezegd dat de grote cocktail maar 1 jaar geldig is, maar je kunt dan wel kiezen voor de kleine cocktail het jaar daarop. Met de kleine bedoelen ze Weil, Influenza en parvo.
Bij de grote zit dan hondeziekte en hepatitus nog bij.

Ik ben het spoor eerlijk gezegd nu een beetje bijster.

Heb nog met Intervet gebeld, daar hadden ze het over nieuwe vaccins, DHP en L+PI.

Ik wil blijven showen met Balou maar weet nu even niet meer wat ik het beste kan doen.

Wat is wijsheid??
Op de praktijk enten wij volgens onderstaand schema met de vaccins van Nobivac:

6 wkn: puppyprik (hondeziekte, parvo);
9 wkn: lepto, parvo (en evt. kennelhoest erbij, dat kan zijn alleen para-influenza, maar ook para-infuenza + bordetella);
12 wkn: cocktail (hondeziekte, leverziekte, parvo, weil, para influenza);
1 jaar: cocktail (hondeziekte, leverziekte, parvo, weil, para influenza);
2 jaar: weil
3 jaar: weil
4 jaar: cocktail (hondeziekte, leverziekte, parvo, weil, para influenza):
5 jaar: weil
6 jaar: weil
7 jaar: cocktail (hondeziekte, leverziekte, parvo, weil, para influenza)
enz, enz.

De rabiësenting is tevens 3 jaar geldig.

Yari heeft alleen de puppyprikken gehad en daarna op het jaar nogmaals de cocktail, maar daarna heb ik ieder jaar alleen maar tegen weil geent. De rest is minimaal 3 jaar werkzaam en in veel gevallen zelfs levenslang. Ook de vertegenwoordiger van Intervet geeft dit openlijk toe....
Naar mijn weten is het niet verplicht ieder jaar de cocktail te enten voor deelname aan shows, dus zou ik in dat geval ook zeker niet doen. En tegen kennelhoest enten vind ik zowiezo je reinste onzin...
Door Yari
#666390
essie schreef: Yari ook bedankt voor je antwoord, Barendrecht zou nog dichterbij voor me zijn. Maar ondertussen ben ik al in Spijkenisse geweest en heeft ze de enting al.
Sorry lees dit nu pas en heb je net een pb'tje gestuurd.... :shy:
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door