Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door La Demisa
#657315
Ik heb vandaag 6 verse fazanten karkassen gekregen. Ingewanden eruit gehaald en je voor mij herkenbare organen apart gehouden om aan de honden te geven. De karkassen zijn door de vleesmolen gehaald en krijgen de pups straks. Moet dat eerst ingevoren worden? Of mogen de honden dat bij wijze van spreken: vers van de pers eten?

Ik dacht nl dat dat alleen bij sommige vis het geval was. Tja, je hoort soms wat en gaat toch twijfelen!
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#657381
Men zegt ook van wild dat je het eerst in moet vriezen. Twee weken. Om eventuele wormen en parasieten te doden. Zeker de organen. En nou zou het nog eerder de wormen betreffen, waarom je het in moet vriezen, als parasieten.

Wat is wijsheid he? Een wilde hond vriest z'n prooi ook niet eerst in alvorens het op te eten.... Zeker spiervlees en bot zou ik zo durven geven, zonder het eerst in te vriezen. Hoewel ik weer niet weet wat ik zou doen als het om pups ging... Als ik het orgaanvlees toch al apart had, dan zou ik dat wel eerst invriezen.
Door La Demisa
#657432
Het orgaanvlees is niet zo veel hoor. Ik wilde het vanavond aan Grace geven. Voor de pups zit het al in de vriezer. Zeker 2 weken voordat ze het krijgen. Als het alleen om de wormen gaat maak ik me niet zo'n zorgen. Over een week of 2 moeten ze toch allemaal ontwormt worden.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door