Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door dogsunlimited
#654041
Van wie mag ik foto's gebruiken van voor en na rauwe voeding?
Met name bepaalde huidfoto's van honden en foto's waaraan duidelijk te zien is dat rauw beter is dan brok. Het is voor mijn website.
En dan wil ik een splitsing maken van foto's van KVV-honden en foto's van honden op zelf samenstellen.

Als jullie scherpe foto's willen insturen graag via PB of misschien foto's hier neerzetten als dat mag van Lizzy.

1000 x thanks.

Groetjes,
Sandra, Stanley & Whooper
Door *wendy*
#654242
Bij Boy is er aan het uiterlijk ook weinig te zien van voor en na.
Helaas heb ik geen foto's van de ontlasting op brok en de ontlasting op KVV gemaakt  8) ;)

Ik zal eens aan iemand vragen met een airedale terrier en een cairn terrier of ze toevallig voor en na foto's hebben.
Door dogsunlimited
#654406
Gut..........voor en na poepfoto's.....da's andere koek. ;D ;D
Ik heb een opzet gemaakt, mochten jullie alsnog goeie foto's met misschien wat tekst kwijt willen dan heel graag.
Effe kijken op Foto's NRV-hondjes, onder pagina 2.
Gebruikersavatar
Door Dian
#654418
barfje schreef: Ik heb een opzet gemaakt, mochten jullie alsnog goeie foto's met misschien wat tekst kwijt willen dan heel graag.
Effe kijken op Foto's NRV-hondjes, onder pagina 2.
Ik heb even gekeken bij je foto's onder pagina 2 en zag daar een foto van een hond met smetplekken van anti-vlooienpipetjes en ontwormingsmiddelen. Is dit een hond van iemand van barf-plaats? Rakker heeft nl. vorige week ook weer een pipet frontline en ontwormingstabletten gehad, toevallig gelijkvallend met overgang op alleen Energique 4 en heeft nu weer hele erge uitslag. De soort lijkt op de eerste foto. Ik dacht eerst dat het wel zou komen van de kvv (ontgiften), maar het zou dus wel eens heel goed de frontline etc. kunnen zijn! Wat geven jullie dan bij allergie voor frontline? Hij zal toch ontvlooid moeten worden.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#654426
Dian schreef: Ik heb even gekeken bij je foto's onder pagina 2 en zag daar een foto van een hond met smetplekken van anti-vlooienpipetjes en ontwormingsmiddelen. Is dit een hond van iemand van barf-plaats? Rakker heeft nl. vorige week ook weer een pipet frontline en ontwormingstabletten gehad, toevallig gelijkvallend met overgang op alleen Energique 4 en heeft nu weer hele erge uitslag. De soort lijkt op de eerste foto. Ik dacht eerst dat het wel zou komen van de kvv (ontgiften), maar het zou dus wel eens heel goed de frontline etc. kunnen zijn!
Dat is heel goed mogelijk hoor, je hoort het wel van meer honden
Wat geven jullie dan bij allergie voor frontline? Hij zal toch ontvlooid moeten worden.
Heeft je hond vlooien dan? Want alleen dan hoeft ie ontvlooid te worden ;).
Gitte heeft 3 jaar terug voor het laatst een pipet frontline gekregen (ik gebruikte het als tekenbestrijding), zij kreeg er geen huiduitslag van, maar kon niet goed meer lopen, ze liep dan met een soort van dronkemansgang :(. Sindsdien gebruik helemaal niets meer, helaas wel regelmatig teken bij haar gevangen, maar tot nu toe nog geen vlo gezien [afkloppen].
Door dogsunlimited
#654428
Dian schreef: Ik heb even gekeken bij je foto's onder pagina 2 en zag daar een foto van een hond met smetplekken van anti-vlooienpipetjes en ontwormingsmiddelen. Is dit een hond van iemand van barf-plaats? Rakker heeft nl. vorige week ook weer een pipet frontline en ontwormingstabletten gehad, toevallig gelijkvallend met overgang op alleen Energique 4 en heeft nu weer hele erge uitslag. De soort lijkt op de eerste foto. Ik dacht eerst dat het wel zou komen van de kvv (ontgiften), maar het zou dus wel eens heel goed de frontline etc. kunnen zijn! Wat geven jullie dan bij allergie voor frontline? Hij zal toch ontvlooid moeten worden.
Nee, dit is geen hond van Barfplaats. Deze hond stond sinds juli nog op brok, had al last van jeuk en uitslag en kreeg een anti-vlooienbehandeling en ontworming. Daarna werd de boel erger en zijn ze op advies overgestapt op rauw voeren.
Ik zal nog eens nalezen wat voor behandeling ze nog meer hebben gedaan.
Las ook over cortisoneinjectie maar dat is wel het laatste om te doen.
Een maand na de rauwe voeding trad al genezing in. Baasjes zijn als een kind zo blij met deze ommezwaai.
Ik heb vroeger ook Frontline pipet en spray gegeven, totdat ik er achter kwam wat voor zwaar kankerverwekkend goedje dit is. Ik geef kruiden en ik heb een natuurlijke anti-vlooienspray van Silverlinde, die ik de afgelopen zomer maar 3x gebruikt heb.
Ze hebben geen vlooien gehad de afgelopen 2,5 jaar zonder het gebruik van Frontline.
Als je hond echt vlooien heeft, zou ik eerst een goede vlooienshampoo op kruidenbasis gebruiken. Denk dat Angelique daar wel veel van af weet en het onderhouden met een natuurlijke vlooienspray. Succes!
Gebruikersavatar
Door Dian
#654432
Ik heb bij Rakker in heel zijn leven nog geen vlo gezien! Wel preventief frontline gebruikt. Rakker heeft al veel langer last van huidproblemen. Dat is eerst heel erg geworden nadat ik overgestapt ben op kvv. Voordat ik frontline gebruikt heb vorige week ging het al heel veel beter. Hij stonk niet meer zo naar hond. De laatste week kwamen er dus in eens weer een heleboel meer korsten en (ik denk daardoor) stinkt hij weer best.

Je hoeft dus niet preventief te ontvlooien begrijp ik?  En ontwormen dan? Hij had die tabletten achter de kiezen en de eerst volgende wandeling kwam het er met een vaart aan de achterkant weer uit, echte spuitpoep.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#654436
Dian schreef: Ik heb bij Rakker in heel zijn leven nog geen vlo gezien! Wel preventief frontline gebruikt. Rakker heeft al veel langer last van huidproblemen. Dat is eerst heel erg geworden nadat ik overgestapt ben op kvv. Voordat ik frontline gebruikt heb vorige week ging het al heel veel beter. Hij stonk niet meer zo naar hond. De laatste week kwamen er dus in eens weer een heleboel meer korsten en (ik denk daardoor) stinkt hij weer best.
Het zou heel goed kunnen dat Frontline de schuldige is van jouw hond z'n huidproblemen, het werkt iig duidelijk niet mee aan zijn herstel. Op dit moment kun je daar niets aan veranderen, maar ik zou hem geen frontline oid meer geven. Hopelijk hersteld hij snel.
Je hoeft dus niet preventief te ontvlooien begrijp ik?  En ontwormen dan? Hij had die tabletten achter de kiezen en de eerst volgende wandeling kwam het er met een vaart aan de achterkant weer uit, echte spuitpoep.
Tja, of je niet preventief hoeft te ontvlooien ligt denk ik ook een beetje van de omgeving af (kom je veel in contact met vlooienbalen ed.). Laat ik het zo zeggen, ik doe het niet en m'n honden zijn al jaren vlo-vrij.

Preventief ontwormen kan niet! Behalve dan door ervoor te zorgen dat je hond goed gezond is en een ijzersterk maag en darmgestel heeft. Ontwormen heeft alleen zin als je hond wormen heeft, de wormen die op dat moment in de hond aanwezig zijn worden gedood door het middel, meer niet. Je hond kan met een beetje pech een dag later alweer een besmetting oplopen.

Ik heb Gite al sinds ze op vers staat (2,5 jaar) niet meer ontwormt. Fedor (bijna 1 jaar oud) is bij de fokker toen hij 7 weken oud was voor het laatst ontwormt. Wel heb ik bij allebei bij de DA een mestonderzoek laten doen, en dat wees uit: allebei wormenvrij!
Als ik een besmetting vermoed zou ik hun ontlasting eerst op wormeneieren laten controleren voordat ik ontwormingskuur geef. Ik wil ze wel standaard eens per jaar laten controleren op wormen, gewoon voor de zekerheid.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#654437
Sorry Sandra, zitten we door je topic te l*ll*n. :-[

Ik kan je ook niet aan voor/na foto's helpen, daarvoor is het effect aan de buitenkant bij mijn honden niet spectaculair genoeg.
Door dogsunlimited
#656402
Nitus schreef: Sorry Sandra, zitten we door je topic te l*ll*n. :-[

Geen probleem hoor. Ben daar zelf ook een ster in.................. ;D ;D

Ik kan je ook niet aan voor/na foto's helpen, daarvoor is het effect aan de buitenkant bij mijn honden niet spectaculair genoeg.
Jammer, maar bedankt voor het meedenken.
Door dogsunlimited
#656404
danielle1980 schreef: tja ik zal eens kijken, minx is heel erg opgeknapt, maar omdat ik mn eigen pc neit heb weet ik niet of ik er aan kan komen. :-\
Zou het erg waarderen..........voor dit soort foto's maak ik graag wat ruimte vrij op mijn website........ :D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door