Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door oebaya
#4037
Een vraagje: er wordt ook rauwe vis aan honden gegeven en ik heb dat ook al geprobeerd i.p.v. vers vlees. De honden vonden het heerlijk. Nu heb ik hier op de site al zo'n beetje alles wat in de zee zwemt de revue zien passeren aan mogelijkheid om te voeren, maar nog geen inktvis. Nu kan ik op de markt in Maastricht waar ik regelmatig kom erg makkelijk aan allerlei soorten vis komen inclusief inktvis en vaak is dat nog aantrekkelijk geprijsd ook. Heeft iemand ervaring met intkvis of weet iemand of je het ook kan geven. Ik praat dan over de kleine soort, die calamares wordt genoemd.
Door ine
#19511
Oebaya, helaas heb ik een antwoord op je vraag!!
Eigenlijk heb ik zelf een vraag!
Al een hele tijd zit ik er over te denken, waarom er vis gegeven wordt, misschien heb ik er overheen gelezen, maar ik snap het niet!!
Als we naar de wolf kijken, wanneer eet hij vis?
Naar mijn idee, hoort vis eigenlijk niet thuis in de voeding van de hond!
Waarom geven jullie het?
Gewoon voor het lekkere, of omdat daar dingen in zitten, die de hond nodig heeft en nergens anders uit kan halen?
Door Janet
#19529
Is dat niet eenzelfde vraag als: waarom eet onze hond groente en is dat wel onderdeel van hun 'natuurlijke' menu (zie andere thread)?
Ik denk dat honden meer met vis dan met groenten kunnen. Het is een vorm van dierlijk eiwit en andere dierlijke voedingsstoffen.
En anders, als ze het lekker vinden en de hond kan er tegen, lijkt er me sowieso niets op tegen om zeedieren te geven. Ik weet alleen niet of honden ook een vis-schaal-schelpdiereneiwit kunnen ontwikkelen. Die mogelijkheid lijkt me wel bestaan.

Oebaya, ik zou gewoon een of 2 calamarisjes per hond geven en kijken hoe ze er op reageren. En anders snijd je ze in ringen, haalt ze door een beslagje en frituurt ze ;D.
Laatst gewijzigd door Janet op vr 31 okt 2003, 12:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Ink
#19532
Ik heb zelf nog nooit inktvis gegeven. Wel gegeten trouwens, maar ik ben er niet kapot van. (Who cares?) Nog nooit ergens gelezen dat het nIEt kan dus zo af en toe een beetje? Hebben die kleintjes nog zo'n inktzakje? Dat zou ik er wel even uit slopen.

Ine er staat ergens anders een thread met de titel Vis uit blik geloof ik. De conclusie daar was dat degenen die het geven dat met name doen voor de afwisseling. Weer es een ander smaakje en de honden vinden het vaak heerlijk. Misschien kan je ook nog denken aan een ander type eiwit. Of als er visolie en/of zalmolie aan voedingen wordt toegevoegd ... waarom ook niet es een lekkere vette vis (geen gefrituurd lekkerbekkie, alhoewel ...)? Ondanks hun namen zijn Sam en Moos katholieke hondjes die op vrijdag vis krijgen. Vanavond panharing. Op de markt 2,50 per kilo. Kijken of ze het wat vinden.
Door Lupa
#19554
nou ine,
als je de film heb gekeken van de wolf(een paar dagen geleden) zag je wel dat moeder hond vis bracht naar de pup en later de pup zelf probeerde vis te vangen.
Ik heb ooi een docu gezien waar een beer en een wolf samen vis proberde te vangen.
dus ik denk wel dat wolven vis eten alleen in mindere maten dan vlees.
Door Charlotte
#19761
Lupa schreef: nou ine,
als je de film heb gekeken van de wolf(een paar dagen geleden) zag je wel dat moeder hond vis bracht naar de pup en later de pup zelf probeerde vis te vangen.
Ik heb ooi een docu gezien waar een beer en een wolf samen vis proberde te vangen.
dus ik denk wel dat wolven vis eten alleen in mindere maten dan vlees.
Volgens mij heb ik die film ook gezien. Het is geloof ik ook afhankelijk in wat voor gebied een roedel leeft. Als er veel vis aanwezig is eten ze dat ook.

Ik gaf zelf ook regelmatig rauwe vis aan tot afgelopen zomer. Ik was aan het eind van de middag op de markt en had twee makrelen besteld. Het was die dag bloedje heet en ik vermoed dat die visjes daar al een hele dag lagen.
De honden zijn er echt stront, en stront ziek van geweest. Ze hebben beide zeker 8 keer gekotst binnen het uur.
Helaas vind mijn vriend het barfen niet echt geweldig...hij ziet liever dat de honden brokken eten. Maar omdat ik het meest met de honden bezig ben bepaal ik ook wat ze eten. Dit zorgt nog wel eens voor wrijvingen als de honden een keer moeten kotsen.
Helaas was de slechte vis de druppel....en om de vrede te bewaren voer ik ze geen rauwe vis meer.
;D
Door Lupa
#19820
hoi charlotte,
was dat zoetewater vis ?
Door ziggy
#19901
Hoi Oebaya,
Hier krijgen ze wel degelijk, verse, vis. ;) ;)
We hebben 2 honden,nl. Ziggy een Siberische Husky e,n Yoko een Weimaraner(zoals Sam en Moos). ;D ;D
Op een Amerikaanse Barf-list voor Husky's en Malamutes las ik dat zij hun honden veel OCEAAN-vis gaven of zelf lieten vangen. ::) ::)
Ze zijn er hier verzot van.
Groet,
Vic.
Door Charlotte
#20557
Lupa schreef: hoi charlotte,
was dat zoetewater vis ?
Het was makreel. (is dat zoet of zout water?? :-\ )
Laatst gewijzigd door Charlotte op di 04 nov 2003, 17:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Door SHIVA
#20656
hoi charlotte mijn honen worden ook ziek van de makreel maar van de rest niet en dat geef ik gewoon lekker rauw alleen let ik wel op de graten als die erg groot zijn pulk ik die eruit of meng het in de keukenmachine
gr shiva
Door Janet
#20660
Charlotte schreef: Het was makreel. (is dat zoet of zout water?? :-\ )
Zoutwatervis.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door