Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door tiny
#652714
??? Gisteren heeft Rosco een lamsrib op maar vanochtend, zat hij wel te piepen en de ontlasting kwam niet. Hoe lossen jullie dit op?
Door Lizzy
#652720
Zat er veel vlees aan, aan de ribben?

Ik geef (nog steeds en zal dat waarschijnlijk de rest van mijn leven wel blijven doen) sowieso altijd wat vlees of orgaanvlees (vaak samen met wat groentemix) voorafgaande aan ribben. En ik heb dus ook nooit problemen dat mijn honden pijn hebben bij het ontlasten. Misschien kun je dat eens proberen? Om wat vlees of pens of hart te geven, samen met het vleesbot?
Door tieneke
#652747
Hier gisteren hetzelfde na de kalfsribben,wie het was weet ik niet maar ze waren knetterhard en wit terwijl er veel vlees aanzat,de volgende keer geef ik er orgaanvlees bij zodat de binnenkant extra gesmeert wordt  :D
Door tiny
#652759
Ja, hier zat ook meer vlees dan bot aan. Vanavond maar aan de vuile pens . Ik heb nog een zakje kippelevertjes liggen, die kan ik vanmiddag dan wel een keertje extra geven.
Door Happy Tail
#652851
ik geef altijd wat orgaan bij bot en als ik zie dat er relatief weinig vlees aan zit dan gaat er een extra portie groentemix in met een eitje. Dan komt het er goed uit, wel wat droger, maar zonder gepiep/pijn naar mijn idee
en als afwisseling gaat er ook wel eens wat makreel uit blik door de groente. smeert iig erg goed.

hoop dat het er straks makkelijker uitkomt voor Rosco na de levertjes.
Door gizzmo
#653136
We mogen onze honden ook niet leren van te
kauzen op beenderen en botten....
Beginnen met kippenekken die je in hand houdt en zo het dier laat opknabbelen zorgt voor een later veel fijner gekauwde massa die ook voor minder pijnlijke ontlasting zorgt.


Groet en poot,

Gizzmo
Door tiny
#653219
:D Gelukkig ging het 's avonds al weer beter en vanmorgen uitstekend. Geen gejank meer. Bedankt voor de tips. ;D
Gebruikersavatar
Door Nitus
#653288
gizzmo schreef: We mogen onze honden ook niet leren van te
kauzen op beenderen en botten....
Beginnen met kippenekken die je in hand houdt en zo het dier laat opknabbelen zorgt voor een later veel fijner gekauwde massa die ook voor minder pijnlijke ontlasting zorgt.


Groet en poot,

Gizzmo
Het gebit van honden is niet gemaakt om te kauwen, dus ik kan me niet voorstellen hoe kauwen enige invloed heeft op de hardheid van de ontlasting. Het gebit van honden is bedoeld om het eten in de juiste grootte te knippen om het makkelijk naar binnen te laten glijden, het verteren gebeurt in de maag. Wat wél invloed op de hardheid van de ontlasting is is de hoeveelheid bot in een vleesbot, hoe groter het percentage bot des te harder de ontlasting.
Door tiny
#653310
;) Aha, dus eigenlijk kan ik het beste een deel van die rib afhakken. Qua gewicht voor mijn hondjes kan dat ook wel. Thanks.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door