Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door Helen
#644736
Tja het was te verwachten na een maand lang antibiotica. Gisteravond was er niets aan de hand. En begin van de middag vond ik Ziggy's oogjes iets waterig en toen ze op schoot lag vond ik dat ze ietsjes moeilijker slikte dan normaal.....Balen. Volgens mij heeft ze iets te pakken....
Ik heb direct haar oogjes afgeveegd en er een druppel oculoheel in gedaan. Ook heeft ze direct een schepje vitaminen en mineralen poeder van de Groene Os door een hapje vlees heen gekregen. Ze is gewoon fit en actief en heeft constant honger (is normaal voor Ziggy). Dus ik was er direct bij. Ik hoop dat een vitaminenboost en het uitspoelen van haar oogjes voldoende is....Ze heeft al zoveel meegemaakt, dit erbij vind ik echt niet eerlijk voor het kleine ding....
Door Mevroi Kruim
#644782
Klinkt als niesziekte, daar doe je niet zoveel aan. Standaard is meen ik AB-kuur om eventueel meeliftende bacterien onder de duim te houden, of dat zin heeft zul jij beter weten dan ik.
Op zich gaat het meestal wel weer over maar het probleem is dat als de neus verstopt zit of de tong onder de blaren de kat niet meer wil eten. En dan moet je dus dwangvoeren. Er is altijd een risico dat het chronisch wordt, zeker bij een katje dat het toch al zo moeilijk heeft.
Amre Ziggy  :-\ :-\
Door Helen
#644974
Je zou het haast niet geloven....Maar het is over......Ik heb haar ogen vandaag 3x gedruppeld. En ze heeft als avond eten een stuk zalmkop en wat hertenvlees(en weer wat vit en mineralenpoeder) gegeten. Het slikken gaat weer helemaal zonder problemen en sinds de eerste keer druppelen zijn haar oogjes ook weer ok....Hoe het kan weet ik niet, maar het lijkt nu alsof er niets aan de hand is...


Toen ze op de dierenkliniek was had ze nies en hoest aanvallen en was ze wat snotterig. Dit werd al minder toen ze bij mij kwam en het was over voordat we stopten met de AB. Ik denk dat ze toen ook beginnende niesziekte had.
Door geer
#644979
Even nog een tip bij snotterige katten... Sinus Compostium van de Groene Os. Niet om 'reclame' te maken, maar ik krijg van dierenartsen echt heel veel positieve berichten hierover...
Door Mevroi Kruim
#644981
Hartstikke fijn dat het weer goed gaat met Ziggy!
En dat Sinus compositum gaat op m'n lijstje. Voor geval de ouwetjes weer eens een epidemie binnenhalen.
Door Helen
#644982
Kruimel schreef: Klinkt als niesziekte, daar doe je niet zoveel aan. Standaard is meen ik AB-kuur om eventueel meeliftende bacterien onder de duim te houden, of dat zin heeft zul jij beter weten dan ik.
Op zich gaat het meestal wel weer over maar het probleem is dat als de neus verstopt zit of de tong onder de blaren de kat niet meer wil eten. En dan moet je dus dwangvoeren. Er is altijd een risico dat het chronisch wordt, zeker bij een katje dat het toch al zo moeilijk heeft.
Amre Ziggy  :-\ :-\
Wij hebben ook af en toe van die katten in de opname. We spoelen de neus dan 4x daags uit met fysiologisch zout en we dwangvoeren ze ook 4x per dag. Antibiotica gaat er ook standaard in...
Door Helen
#644985
Kruimel schreef: Hartstikke fijn dat het weer goed gaat met Ziggy!
En dat Sinus compositum gaat op m'n lijstje. Voor geval de ouwetjes weer eens een epidemie binnenhalen.
Idd, dank Geer, goede tip!! De vitamientjes van de groene os vind ik erg goed. Ik zie echt dat als Kuma wat slechter in haar vel zit dat het echt scheelt als ze wat vitamientjes binnen krijgt. Dus dat spul vind ik erg goed iig!! Hopelijk doet het Ziggy ook goed.
Door Helen
#645076
Vanochtend waren haar oogjes een klein beetje waterig. Minder dan gisteren iig. Ik heb ze nog een keertje gedruppeld. Ze heeft wel direct na haar ontbijt haar eten helemaal weer uitgekotst. Heel zielig. Ik heb haar direct primperan gegeven. Over een half uurtje geef ik haar weer een beetje te eten. Ik denk dat ik haar vandaag 4x een klein beetje primperan geef en iedere keer daarn een beetje te eten. Ze heeft nl weg gewoon honger. Het was een beetje een gedoe om die pil erin te krijgen, dus ik heb haar niet getemperatuurd. Twee worstelingen is zo sneu als zo'n kat al niet lekker is....Bij de volgende primperanronde stop ik er maar wel even een thermometer in. Als ze geen koorts heeft kijken we het een paar dagen aan. Om er nu weer AB in te gooien vind ik wat dolletjes.
Door sylvia
#645145
Ikvind wel dat je heel snelbent met er vanalles in te kieperen, het lijkt welalsof je het lichaam niet dekans wilt geven het zelfop te lossen.
Door Helen
#645146
sylvia schreef: Ikvind wel dat je heel snelbent met er vanalles in te kieperen, het lijkt welalsof je het lichaam niet dekans wilt geven het zelfop te lossen.
Dat zou ik bij een kerngezond ander die idd gedaan hebben. Maar een kat die heel lang op de AB heeft gestaan en nog steeds niet helemaal tiptop in orde is, is gewoon heel kwetsbaar. Als ze een paar keer kotst en dan niet meer wil eten en daardoor verzwakt en we haar moeten dwangvoeren, dan zijn we heel veel verder van huis.
Haar lijfje heeft amper reserves waar ze op terug kan vallen. Snel ingrijpen is dan in mijn ogen de enige optie.
Door Mevroi Kruim
#645327
Helen schreef: Dat zou ik bij een kerngezond ander die idd gedaan hebben. Maar een kat die heel lang op de AB heeft gestaan en nog steeds niet helemaal tiptop in orde is, is gewoon heel kwetsbaar. Als ze een paar keer kotst en dan niet meer wil eten en daardoor verzwakt en we haar moeten dwangvoeren, dan zijn we heel veel verder van huis.
Haar lijfje heeft amper reserves waar ze op terug kan vallen. Snel ingrijpen is dan in mijn ogen de enige optie.
Kan ik me voorstellen in dit geval. Heb ik met Kruimel ook gedaan toen ze niet wilde eten vanwege de niesziekte, dwz dwangvoeren en af en toe spoelen. De andere katten zijn kerngezond en niet te dik, die kunnen we ff zonder. Kruimel had echt wel trek maar ze kwam niet verder dan haar neus in het bakje steken, beetje likken en dan weglopen. De eerste hapjes erin gepropt en dan at ze wel weer iets zelf.
Door Helen
#645784
Ziggy lijkt weer ok!! Haar oogjes zijn niet meer waterig en ze struint lekker door het huis. Vanochtend heb ik haar nog 1 keer een snufje primperan gegeven zodat ze iig goed zou eten. Wat ze had lijkt ze overwonnen te hebben.

Dat zie je overigens vaak. Dat katten die niet lekker zijn en stoppen met eten nog zieker worden en als je ze aan het eten houd, ze heel snel weer opknappen.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door