Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door jelle
#57933
Hoi

ik heb weer eens wat gescoord...

eendenvoeten. Iemand die er ervaring mee heeft? Ik was wel benieuwd dus ik heb een kilo meegenomen. Weet ook iemand waarom een poelier op de markt die verkoopt? In welke keuken worden die dingen regulier gebruikt?

Ook heb ik kalkoenkarkassen gekregen (een zak vol, voor deze keer gratis, volgende keer iets van 50 ct per kilo) van de EKOslager hier. De karkassen waren eigenlijk niet zo groot als ik gedacht had, maar wel weer duidelijk groter dan de kipkarkassen die ik bij de (niet EKO) poelier krijg.

Zijn kalkoenkarkassen gewoon niet zo vreselijk veel groter dan kipkarkassen, of ligt het misschien aan het feit dat de ene EKO is (dus wellicht wat minder opgefokt spul) en de kippen van de gewone poelier waarschijnlijk van het hoe-sneller-hoe-groter-hoe-beter type zijn?

Hoe dan ook zal het de boeven wel weer smaken neem ik aan ;-)
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#58091
Eendenvoeten? De platpootjes bedoel je?

Qua kalkoenkarkassen heb ik geen idee hoewel het mij wel opviel dat de pootjes die ik laatste keer had eigenlijk vrij klein waren terwijl de nekken die ik vroeger nog wel eens had echt heel groot waren! Ik denk wel 10 keer zo groot als een kippennek. Nou, de poten die ik laatst had waren zeker niet 10 keer zo groot. Misschien slachten ze kalkoenen op diverse leeftijden? Of heb je verschillende types? Weet het ook niet...
Door jelle
#58098
Lizzy schreef: Eendenvoeten? De platpootjes bedoel je?
Yep. Vanaf het enkeltje, zeg maar, voetje, teentjes met vliezen er tussen en al. Ik stond ook even raar te kijken, het meegenomen onder het motto "laten we het maar proberen"... maar ze hebben er elk met smaak twee opgegeten vanavond. Héél veel vlees zit er ws niet aan, maar het is denk ik wel lekker zacht bot. Zou niet eens gek zijn voor beginnende BARFers denk ik. En hier welkom voor de nodige afwisseling...
Qua kalkoenkarkassen heb ik geen idee hoewel het mij wel opviel dat de pootjes die ik laatste keer had eigenlijk vrij klein waren terwijl de nekken die ik vroeger nog wel eens had echt heel groot waren! Ik denk wel 10 keer zo groot als een kippennek. Nou, de poten die ik laatst had waren zeker niet 10 keer zo groot. Misschien slachten ze kalkoenen op diverse leeftijden? Of heb je verschillende types? Weet het ook niet...
Ik zat ook te denken dat het misschien de leeftijd is. Het maakt eigenlijk ook niet zo uit, had alleen verwacht dat ze groter zouden zijn. Het waren nu wel mooie porties voor mijn honden (3 a 4 ons) dus dat is wel weer makkelijk ;-)
Door Diegel
#58138
:D Hallo, hier krijgen ze ook af en toe eendepoten en als afwisseling wordt het erg gewaardeerd (niet te vaak want dan krijg ik zo'n blik van, alweer dit, verwend monster... ::))
Ook eendekoppen, ja, die met die leuke Donald Duck bekjes, gaan er vlot in...
Ik denk dat het culinair vaak verkocht of weggegeven wordt om bouillon van te trekken...
Greets..
Door casangio
#58211
Hoi, Hoi,

He Wat goed zeg, gratis :D Waar is hier ??? ??? Omgeving Eindhoven ??? Gisteren ben ik nl. ook naar de Groene Weg EKO slager geweest voor 20 kipkarkassen maar daar moet je twee "Euri" per kilo betalen.
Sterker nog vroeger haalde ik er lamsbotten die kompleet kaal waren en daar moest ie ook nog twee Euro per kilo voor hebben. Op een keertje had ie ze al in de ton liggen en ging ze snel ophalen toen ik om botten vroeg. Zo is de EKO slager hier. (Jaaahhhh men is zuuuniig ;D ;D ;D). Nu mag ie ze van mij allemaal in de ton gooien ik koop daar geen botten meer, ik ga voorts naar een turk toe. Maar omdat die ook niet altijd alles hebben ga ik het nu proberen bij een Belgisch slachthuis.
groetjes, alma
Door jelle
#58244
casangio schreef: Hoi, Hoi,

He Wat goed zeg, gratis :D Waar is hier ??? ??? Omgeving Eindhoven ??? Gisteren ben ik nl. ook naar de Groene Weg EKO slager geweest voor 20 kipkarkassen maar daar moet je twee "Euri" per kilo betalen.
Sterker nog vroeger haalde ik er lamsbotten die kompleet kaal waren en daar moest ie ook nog twee Euro per kilo voor hebben. Op een keertje had ie ze al in de ton liggen en ging ze snel ophalen toen ik om botten vroeg. Zo is de EKO slager hier. (Jaaahhhh men is zuuuniig ;D ;D ;D). Nu mag ie ze van mij allemaal in de ton gooien ik koop daar geen botten meer, ik ga voorts naar een turk toe. Maar omdat die ook niet altijd alles hebben ga ik het nu proberen bij een Belgisch slachthuis.
groetjes, alma
Hoi,

dan verschilt het toch aardig, want dit is (in Utrecht) ook de Groene Weg slager... de lamsbotten (kaal) zijn gratis, die kalkoenkarkassen kreeg ik nu dus voor niets (waarschijnlijk omdat ze het al drie weken probeerden te bestellen voor me en er nu pas geleverd was) en de volgende keer 40 a 50 eurocent per kilo zeiden ze...

Ik heb in het begin daar ook gevraagd naar kipkarkassen, die zouden toen 1 euro per kilo zijn maar ik kan ze dichterbij voor niets krijgen dus daar ga ik voor de kippies heen.

Het prettige van de EKO slager hier is dat hij ook snapt waar het voor is en daar een beetje in mee denkt ;-)
Door Sonja
#58287
Goed zeg, dat de boeffies het zich weer lekker hebben laten smaken!

Kalkoenen worden inderdaad op verschillende leeftijden geslacht. Je kunt komplete kalkoenen kopen om in z'n geheel in de oven te schuiven. Die worden relatief jong geslacht. Maar kalkoenen worden ook wel later geslacht en dan zijn ze meer om filet van te snijden.
Wij hadden een tijdje geleden ook 2 van die grote kalkoenen bij de boer opgehaald. Die moest je dan zelf nog plukken en uitbenen. Die beesten waren echt enorm groot. Weet niet meer precies hoeveel ze wogen. Maar die hadden beslist niet meer in m'n oven gepast. En ik heb toch best een grote oven ;)
Door Janet
#59529
Eendevoetjes: nagels en vliesjes verwijderen, kruiden met pittig-zoete marinade en veel knoflook, een x-aantal minuten laten stoven en je hebt een dim sum waar een aantal chinezen van gaan watertanden ;D. (Ik heb nl. wel eens kippenvoetjes gegeten).
Door 202spots
#59546
Janet schreef: Eendevoetjes: nagels en vliesjes verwijderen, kruiden met pittig-zoete marinade en veel knoflook, een x-aantal minuten laten stoven en je hebt een dim sum waar een aantal chinezen van gaan watertanden ;D. (Ik heb nl. wel eens kippenvoetjes gegeten).
Klopt dat het als 'n delicatesse word gegeten.
De kippenvoetje neem ik 'n heel enkel keer wel is mee wanneer ik in de asian market ben,maar de eendevoeten zijn onbetaalbaar!
In ieder geval 4x zo duur als de kippen voeten.
Dus helaas krijgen ze van mij geen eendevoet.
Door jelle
#59575
202spots schreef:
Klopt dat het als 'n delicatesse word gegeten.
De kippenvoetje neem ik 'n heel enkel keer wel is mee wanneer ik in de asian market ben,maar de eendevoeten zijn onbetaalbaar!
In ieder geval 4x zo duur als de kippen voeten.
Dus helaas krijgen ze van mij geen eendevoet.

Onbetaalbaar? Iets meer dan 2 euro per kilo... ik vond het juist best te doen!
Kippenvoeten heb ik hier dan weer nog nooit gezien...


Maarrehhh... de Chinezen dus, waarvoor hij ze eigenlijk verkoopt!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door