Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door tiny
#643128
:D ik heb 2 kooikertjes, 1 van 7 jr en 1 van 6 mnd. Ben sinds 4 dagen op de barf  en kvv, gisterenavond gf mix gehad met kippenlevertjes en yoghurt. Maar hoeveel geef ik ze? Ze wegen 12 resp. 9 kilo. Die van 7 jaar vind rauwe vis maar niks, Rosco lust alles rauw. Verder is het hier erg moeilijk om aan barfvlees te komen. Wel vis en kip maar geen botten.De dierenwinkel adviseert om zeker brokken bij te blijven geven. Niet alleen barf of kvv. Hij trok al een vies gezicht bij het woord rauw. Graag jullie adviezen.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#643136
Als je in de bibliotheek leest vind je een heleboel informatie. Onder menu's zie je voorbeeldmenu's van anderen.

Laat de "dierenwinkel" maar een vies gezicht trekken, hij verdient hoofdzakelijk aan zijn brokken en zou gek zijn om jou te adviseren met zijn inkomstenbron op te houden.

Als je hoofdzakelijk KVV voert en een (b.v.) 2 dagen zelfsamenstelt luistert het niet zo nauw. Alleen bij voorkeur geen orgaanvlees (zoals kippenlevertjes) maar spiervlees.

Barfvlees moeilijk? Bij iedere supermarkt koop je rundvlees, lamsvlees, kip enz., dat kun je gewoon gebruiken hoor! ;)
Door Mevroi Kruim
#643139
Andere dierenwinkel zoeken? Iemand die kvv verkoopt maar niet eens weet dat dat compleet is en je dus niks hoeft bij te voeren, en zeker geen brokken .... niet echt goed advies dus.

Algemene richtlijn voor hoeveel is tussen de 2 en 5% van het lichaamsgewicht. Kleine honden en zeker pups meer, dikke ouwe of luie honden minder. Het best voer je op het oog, dwz je kijkt of ze het er goed op doen, dan wel te dik of te dun worden. Tussen honden zijn hele grote verschillen in voedselbehoefte, de een is veel actiever dan de ander, sommige honden zijn efficiente verteerders en worden van niks dik, andere kun je in blijven proppen en het blijven spieringen. Goed naar je honden kijken dus.
Door tiny
#643247
;D fijn, die snelle reacties. De spierinkjes vanavond vonden ze rauw niet lekker, maar gekookt, met eierschalen en een beetje yoghurt ging het er goed in. Ja rundvlees kan ik in de supermarkt ook krijgen maar geen botten. Dus ik hou het nu, in het begin, maar even op kvv en 's avonds rauw. Ik moet echt op zoek gaan naar een rauwspecialist, met o.a. pens. Lijkt me een gaaf gezicht.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door