Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Bianca1
#636159
Ik heb in het weekmenu voor Odin en Lana 2 orgaandagen, waarvan altijd 1 'pensdag' en de andere is 'divers orgaandag', dus iets van hart, lever, nier of bal.
Dat betekent dus dat er zo grofweg 1x per maand hart voorbij komt, 1x per maand nier etc.
Is dat wel voldoende of zit er orgaan bij wat echt elke week erbij moet?
Door Lizzy
#636163
Ik vind dat eerlijk gezegd wat weinig. Ik zou liever voor iedere week lever plus nog iets kiezen. Iets als nier of hart of bal. Dit zijn namelijk wel orgaanvleessoorten die rijk zijn aan vitamines die ze wel nodig hebben.
Door Bianca1
#636165
Begrijp ik dan goed dat je de vaste pensdag zou schrappen en in plaats daarvan vaste leverdag zou maken met afwisselend een ander orgaan voor de tweede orgaandag?
Door Ramona
#636197
Waarschijnlijk zou je die vaste pensdag wel in je weekmenu kunnen laten als ik het zo goed begrijp, aangzien pens ook een erg belangrijk onderdeel is in het menu van de hond. En dan mede een leverdag met nog ander orgaanvlees als aanvulling...
Door Lizzy
#636235
Bianca1 schreef: Begrijp ik dan goed dat je de vaste pensdag zou schrappen en in plaats daarvan vaste leverdag zou maken met afwisselend een ander orgaan voor de tweede orgaandag?
Nee. Ik zou die pensdag gewoon laten voor wat tie is. Maar bij de 2de orgaanmaaltijd zou ik dus iets van lever geven + hart. Of lever + nier. Of lever + bal.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door