Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door Debora
#634394
Mijn oudste kat, een schildpadpoesje, heeft zo te zien (weer) last van haar anaalklieren. Bij haar staart is het kaal, er zitten korstjes en als ik verder voel zitten die korstjes over het hele lichaam  :( Verder mauwt ze best veel en heel klaaglijk. Ze heeft er dus last van. In het verleden is dit door de da afgedaan als: vlooienallergie en dan kreeg ze prompt medicijnen, waaronder iets tegen de jeuk.
Vorig jaar, nadat ik was overgestapt op carnibest, had ze nergens last van. Haar ontlasting was mooi stevig. Wel heeft ze tot 2 keer toe haar anaalklieren geleegd (helaas vlakbij mij in de buurt  :-X ). Ik dacht dat daarmee de ellende wel voorbij zou zijn. Maar dit jaar is het dus weer helemaal mis ondanks de stevige ontlasting etc. UIteraard ga ik met haar naar de da want ik wil niet dat ze er verder onder lijd. Ik zit zelfs aan verwijdering van die klieren te denken. Maar een vriendin zei tegen me dat je de kat ook rauw ei kan geven en dat dat prima schijnt te helpen. Iemand hier ervaring mee? klinkt dit logisch?
Door Suzan54
#634651
Weet je wel zeker dat er echt niet één vlo haar één enkele beet kan hebben gegeven? Dat anaalklierprobleem kan je kat toevallig gelijktijdig met het vorige vlobezoek hebben gehad. Maar misschien is het ook niet onmogelijk dat het één het ander versterkt.
Ik heb ooit een kat gehad die soms een beetje last van zijn anaalklieren had. Toevallig had hij ook een vlooienallergie. Had ik toen maar die middelen gehad die nu bestaan. Sinds ik een jaar of negen geleden een keer Frontline heb gebruikt, zijn mijn dieren blijvend vlovrij. Heel vreemd want mijn honden kunnen toch iedere dag een vlo mee naar huis brengen en mijn katten komen in de tuin, op shows etc. Laatst gingen de honden naar een pension en toen heb ik ze wel preventief met Frontline behandeld. Je weet tenslotte maar nooit. Ik wil deze vlovrije situatie graag zo houden. Verder gebruik ik nl. geen middel tegen vlooien preventief.
Laatst gewijzigd door Suzan54 op di 19 sep 2006, 10:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sylvia
#634743
Ik zou toch ook eerst kiezen voor een goede vlooien behandeling van kat en huis, als ze een allergie heeft is een beet genoeg om alle oude beten weer te laten jeuken.
Door Debora
#635103
Ja een vlo kan natuurlijk altijd maar ook hier heb ik eigenlijk al jaren geen last van vlooien in huis. Maar je kan er altijd eentje meenemen uiteraard. Is het niet handiger om eerst die korstjes weg te laten gaan en dan pas de frontline er op te doen?
Overigens kan ze ook bij anaalklierproblemen last hebben van jeuk over haar hele lichaam. Verder zit er een kale plek vlakbij haar staart en het lijkt wel alsof ze af en toe van dat anaalklierspul 'lekt' (ik zie dan kleine vlekjes op een dekentje ofzo). Het is meer een gevoel hoor wat ik heb. Maar ik ga sowieso naar de dierenarts, dit keer een andere, om er toch eens naar te laten kijken. Als ik niks doe krabt ze zichzelf helemaal open en das ook niet de bedoeling  :(
Door Suzan54
#635500
Als er echt geen aanwijzingen zijn voor een vlo in huis dan zou ik dit dier met zo'n kapot huidje niet aan Frontline blootstellen. Mijn ervaring van mijn allergieklantje toen was dat een vlo nooit bij hem bleef en er dus ook nooit strontjes bij hem te vinden was, maar wanneer ik ieder ander dier grondig met een vlooienkam naploos dat vond ik wel ergens een strontje: het bewijs dat er een vlo was geweest.
Zijn er andere dieren in huis? Dan kan je die wel behandelen en zo komt die vlo wel aan zijn einde.
Door Debora
#635884
Vanochtend naar de da geweest. Anaalklieren zijn uitgeknepen. Eentje zat wel redelijk vol. Maar feit dat ze die korstjes had en op die manier enzo wees toch op een vlooienallergie  :( De da heeft haar advantage druppels in dr nek gedaan en een wormenpilletje gegeven. En uiteraard een injectie tegen de jeuk. Wel raar hoor. Vorig jaar had ze nergens last van en ik heb de wereld aan hondenlogeetjes in huis gehad. Niks aan de hand. En nu ineens een meegelifte vlo. Rotbeesten  >:(
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door