Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door kayboo
#620928
ik wil over gaan stappen naar barf, mijn honden eten nu alleen brokken en diner voer en heb dus geen idee hoe ze erop gaan reageren en hoe ik voorzichtig moet gaan overstappen. Ook heb ik er niet achter kunnen komen hoeveel ze moeten eten op een dag...? Ik las wel iets van 3-8% van het lichaamsgewicht maar snap het niet helemaal... Hebben jullie tips voor mij...?
Door 202Spots
#620929
Begin eerst met kant en klaar voer, dan kan je rustig lezen hoe je langzamerhand zelf alles kan samenstellen.
Je kan gelijk overgaan om de rauwe KVV geven maar als je liever de brokken opmaakt, dan b.v smorgens de brokken en s'avonds de KVV.
Wanneer je 1 maaltijd per dag geeft, dan b.v 2 dagen brok, en 3 dagen KVV.
Op de KVV verpakking staat aangegeven hoeveel je kan geven.
Success
Gebruikersavatar
Door *Monique
#620946
Mijn honden hebben het laatse half jaar op half brok/halfCB gestaan. Sinds een week  :) staan ze volledig op rauwe voeding. Ik heb eerst alles zo'n beetje gelezen wat er te vinden is over BARF.  En dat is er genoeg!
Door Lizzy
#621229
kayboo schreef: ik wil over gaan stappen naar barf, mijn honden eten nu alleen brokken en diner voer en heb dus geen idee hoe ze erop gaan reageren en hoe ik voorzichtig moet gaan overstappen. Ook heb ik er niet achter kunnen komen hoeveel ze moeten eten op een dag...? Ik las wel iets van 3-8% van het lichaamsgewicht maar snap het niet helemaal... Hebben jullie tips voor mij...?
Ik denk dat je het beste kunt beginnen om eens wat kippennekken te geven. Je slaat een kippennekje plat en je geeft dit aan je hond. Samen met bijv. wat rauw kippenvlees. En de dag erop probeer je eens een eenvoudige groentemix of restjes groente van je maaltijd met wat kippenvlees of rundvlees. En zo langzaam bouw je het uit. Vooral met vleesbotten moet je in het begin wat voorzichtig zijn, zeker nu je nog brokken geeft.

Ik heb dit geschreven voor beginnende zelf samenstellers: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 448.0.html

Misschien is dat wat voor je om door te nemen.

Qua hoeveelheid voeding: een volwassen hond eet tussen de 2% en 7% van het lichaamsgewicht. Waarbij je moet weten dat middelgrote/grote honden eerder 2% eten en hele kleine hondjes eerder 7%.

Dus stel je hebt een hond van 15 kilo en je gaat deze 3% van het lichaamsgewicht voeren, dan geef je: 450 gram per dag/3150 gram per week.

Wat jouw hond nodig heeft is dus afhankelijk van zijn leeftijd, gewicht en de hoeveelheid beweging die hij krijgt.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door