Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door lyadeh
#616511
Hoe zit het nu met het vel van kip??Onze duitse staande lust sinds kort kippenvleugels.... maar nu heb ik "ergens"gelezen dat je beter het vel van kip NIET kan geven??Ik vind het een enorme klus om van die vleugels het vel af te halen en bovendien blijft er niet veel te eten over......Ik geef ze dus MET vel  .Hoe geven jullie de vleugels????Basil eet af en toe een maaltijd van 500gr. kippenvleugels of 250 gr. bij zijn kvv gevoegd.Hij eet het niet vaker dan 2 x in de week.Het liefst geef ik kipkarbonade, daar kan je het vel  zo van aftrekken, maar daar kan ik niet altijd aankomen.
Lya en Basil
Door nikèdog2000
#616526
als het aan de kip zit kun je het laten zitten hoor
maar je kunt ook alleen kippen vel kopen
en omdat alleen te geven als maaltijd is veel te vet
ik denk dat je dat gelezen heb
Door BellaRico
#616531
Volgens mij hoort het velletje gewoon bij de kip en zou ik niet weten waarom je dit niet zou mogen geven. Ik zou zeggen: maak het jezelf niet moeilijk met het afpielen van de velletjes en geef de vleugels gewoon zo  ;). Hier krijgen ze de kip in zijn geheel, alleen zonder veren en poten.
Door 202Spots
#616537
Ik laat de vel van de vleugels ook zitten, ik haal wel de vel van de ruggen of de ander kip af omdat ik anders 'n te dikke Tor krijg, en met Cis kijk ik uit voor het vettige eten.
Om alleen 't vel bij de slager of poulier te halen en dat als extra "vlees" te geven...dat vind ik geen goed idee, maar wanneer je de kip geeft met het vel wat er aan vast zit, dan is dat prima.
Door lyadeh
#616542
Ok,dan laat ik het  er voortaan aan zitten.Bedankt voor jullie snelle reactie.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door