Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door rovianne
#613651
Max heeft vandaag zijn allereerste verse maaltje gehad! hij heeft lekker kippennekken gegeten. En genoten dat ie heeft!!
Ben er wel bijgebleven en goed in de gaten gehouden dat hij wel kauwt maar het kraakt lekker, dus dat zal wel los lopen  ;)
Ik vraag me wel af of hij genoeg krijgt..... Hij is nu 9mnd ( eng. cocker spaniel) en weegt 13 kg. hij krijgt nu 500gr. verdeeld over 2 porties (is ie gewent, dus weet niet of ik zomaar 1 keer kan geven)
Maar hij heeft het binnen 5 minuten op en blijft dan echt verlangend kijken of er nog meer is, en demonstratief zijn bakje uitlekken...  :-\
Door Esther H
#613657
Ja, lief kijken ze dan he. Je zou ze  zo nog een portie geven.
Ik weet niet hoeveel hij mag hebben hoor. Zit zelf ook wel een beetje met dat probleem.

gegroet esther :P
Door *Robin*
#613667
als je naar één keer per dag voeren wil dan moet je het rustig afbouwen om te voorkomen dat ze gal gaan spugen als ze hun maaltijd niet op de gewoonlijke tijd krijgen. bijv. iedere week 50/100 gram minder en als ze gaan spugen geef je iets meer en ga je een week later weer verder met afbouwen.
als ze blijven spugen kan je in de ochtend groente of een kleine maaltijd blijven geven.

lekker hè? dat ze zo kunnen genieten ;D
Door Happy Tail
#613671
hij blijft gewoon kijken omdat hij het zo lekker vind.....

met de Barf rekenhulp kun je goed uitrekenen hoeveel hij mag hebben per week/dag.

En ik zelf vind hem te jong om al 1 x per dag te voeren.
Baya is een dame van 2 jaar weegt 35 kilo en krijgt 700 gram per dag (een krappe 2%) smorgens 100-150 gram en de rest savonds. 
Door Dave94
#613673
als je niet weet hoeveel ze moeten hebben moet je kijken of je de ribben voelt bij een lang harige hond kort haar moet je ze ribben een klein beetje zien maar ik zou ze 2 keer per dag eten geven wand dan hoeven ze niet de hele dag aleen met dat maaltje doen als ze dan niet zo honger hebben en slecht eten kunnen ze avond's honger hebben dat vind ik in ieder gaval ;) ;D ;D
Door Lizzy
#613775
Ik denk dat een hond van zijn leeftijd en zijn grootte zo rond de 3% a 4% van z'n lichaamsgewicht eet per dag. Dat is ergens tussen de 390 en 520 gram per dag, dus 500 gram is niet verkeerd hoor. En ik denk dat hij het gewoon zoooo lekker vindt dat hij dacht "jaaaa, meeeeeer, please?!".
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door