Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Xada
#613336
Kun je hart, nier of lever als zelfstandige maaltijd geven of kun je beter bv. niet meer dan 30% van een maaltijd aan hart oid geven?  ???
Door *Robin*
#613342
ik geef een keer per week een orgaan dag. dus dan alleen hartjes levertjes en maagjes en dan in de avond kefir met ei en visolie en dat gaat prima
de rest van de week geef ik vlees en bot of hele prooidieren :)
Gebruikersavatar
Door Angelique
#613346
Xada schreef: Kun je hart, nier of lever als zelfstandige maaltijd geven of kun je beter bv. niet meer dan 30% van een maaltijd aan hart oid geven?  ???
Het kan in principe wel, maar je moet wel rekening houden met de laxerende werking van vooral de lever. Mede om die reden heeft deze manier van orgaan voeren niet mijn voorkeur en zou ik zelf liever die max. 30% aanhouden.
Gebruikersavatar
Door Mieke L.
#613352
als het je handig lijkt om het als zelfstandige maaltijd te geven zou ik het gewoon eens proberen, en kijken hoe de ontlasting is.
blijft de ontlasting goed kun je het zonder probleem zo geven.
Door roefus
#613443
Ik geef zelf nooit alleen orgaan.
Maar dat heeft puur met de ontlasting te maken.
Met wat RMB erbij, vind ik het beter.
Kan best per dier anders zijn; dat weet ik niet.
Door hellenbanjerbo
#613451
ik geef 2x per week orgaan. 1x per week een flinke penslap en 1x biologische lever, nier, hart van schaap, kip of koe. zelfs ook nog gemengd met de toch laxerende groentenmix. nooit gemerkt dat ze aan de spuit gaan maar mijn honden zijn niet de norm. kan me voorstellen dat er ook typjes zijn met een meer gevoelige spijsvertering. dan zou je er wat kaal bot bij kunnen geven dat weer stoppend werkt. gewoon zachtjes uitproberen.
Door Lizzy
#613471
Ik geef wel 1 keer per week een maaltijd van groente, hart, lever, nier, long, etc. Daarna krijgen ze meestal wel een RMB'tje omdat de ontlasting anders wel erg dun is.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#613530
hellenbanjerbo schreef: ik geef 2x per week orgaan. 1x per week een flinke penslap en 1x biologische lever, nier, hart van schaap, kip of koe. zelfs ook nog gemengd met de toch laxerende groentenmix. nooit gemerkt dat ze aan de spuit gaan maar mijn honden zijn niet de norm. kan me voorstellen dat er ook typjes zijn met een meer gevoelige spijsvertering. dan zou je er wat kaal bot bij kunnen geven dat weer stoppend werkt. gewoon zachtjes uitproberen.
Ik vind kale botten in welke situatie dan ook echt nono. Ik vind dan ook dat als een hond een complete orgaanmaaltijd niet goed verdraagt dat men dan het orgaan moet verdelen over meerdere maaltijden i.p.v. een kunstgreep uit te halen met het toevoegen van een kaal bot. Een RMB is een ander verhaal.
Door Xada
#613531
Ik ga het gewoon even uitproberen. Ze hebben hier gelukkig niet een hele gevoelige spijsvertering. Heb één keer een hond in de spuit diarree gehad toen ze 2,5 liter zonnebloemolie had gejat.  :-[ Maar dat is de enigste keer geweest.
Door Ejka
#613976
Ik geef een keer per week een orgaandag van hart lever en niertjes. De lever heb ik bij een hond wel op wat minder moeten zetten anders gaat ze erg aan de dunne. Maar voor de rest gaat dit prima.
Door Antonia
#614461
Ik voer mijn honden één maaltijd per dag. Eén dag per week (meestal zaterdag) is hier pensdag, ze krijgen die dag alleen een lekkere grote lap pens. Eén dag per week (meestal dinsdag) is het hier overig orgaandag, ze krijgen dan verschillende organen met een groentenmix en daarbij altijd bevleesde botten zoals kippenpoten of -karkassen of een bevleesd stuk rib.

Echte diarree heb ik hier eigenlijk nooit, maar na de pens- en orgaandag is de ontlasting wel wat dunner.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door