Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Pyts
#604757
De neef van mijn Wop wil zijn Saarloos van 2 graag op Barf overzetten. Ik heb een menu inelkaar getoverd. Wij denken beide dat ze zo over kan. Ze eet vaker recreatiebotten, althans, die knaagt ze goed. Verder eet ze 9 van de 10 dagen Royaal Caninchen, misschien 1 op de 10 dagen Rodi...

Kun je zoiets wagen??Of even overzetten op CB en dan op naar Barf?

Graaaaag antwoord, ik ga hun vanavond vanalles plus het menu brengen.

Zoals gezegd denken wij beide dat Estha het wel kan hebben... ;)

Alvast bedankt, groetjes Pyts
#604761
Kan je proberen, hangt ervan af hoe sterk de ingewanden van de hond zijn.
Ik heb Tara toen ze 4 was cold-turkey overgezet van compleet brok naar compkleet barf en nooit een centje pijn. Wel begonnen met de gebruikelijke kip, da's dan wel veilig.
Maar Tara heeft een gietijzeren binnenkant, die is nou echt nooit ziek (nou ja, laatst toen ze iets heel erg smerigs had gegeten, toen had ze dunne  :P :P).
Meestal is het veiliger om het gedoseerd te doen. BV eerst brok geleidelijk door kvv vervangen en dan gaan barfen.
#604771
Ja het kan. En afhankelijk van de spijsvertering van de hond moeten ze langzaam nieuwe dingen introduceren of sneller nieuwe dingen introduceren. Ik zou qua botten toch wel beginnen met zachte botten (kippennekken, daarna kip of parelhoen of eendennekken, konijn, etc) alvorens naar de grotere botten (van grotere dieren) te gaan.
Door Pyts
#604774
Estha is echt van staal om het zo maar te zeggen, dat is geen flauwe hond. Niet dat dat iets over hun vertering zegt, maar ze krijgt de Rodi ook wel eens gewoon bevroren. (maakt haar niets uit, ik heb er maar een stokje voor gestoken inmiddels, maar toch...)

Ik heb een menu gemaakt met veel kip...Ik denk dat het kan. Ik zal wat smuldier in de tas doen voor de eerste paar dagen.
#604816
ik ben zelf ruim een half jaar geleden van de 1 op de andere dag overgegaan op Barf met af en toe carnibest. ik wist wel dat mijn honden niet een heel gevoelige spijsvertering hebben. maar binnen hele korte tijd, een paar dagen meen ik me te herinneren,  begon vooral Banjer (6 jaar oud, 6 jaar brokken) enorme plukken haar te verliezen. zag er niet meer uit. Bo, 3 jaar en 3 jaar brok, verhaarde ook maar niet zo erg. inmiddels hebben ze een mooiere vacht dan ook. maar ik was wel blij dat ik wist dat het bij het normale ontgiftingsproces hoorde.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door