Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door sylvia
#596211
Voor de mensen die wel eens kittens hebben en geintereseerd zijn in het afspenen op barf zal ik hier de ervaringen neerzetten van het afspenen van de twee nesten hier.

Wat mijn ervaring is met verskatten dat ze veel langer hun kittens zogen. De kittens zijn hier nu 7 weken en ze drinken nog zoveel bij hun moeders dat ze tot op heden nog maar twee keer per dag vast voer krijgen.

Met vier en halve week hebben ze een eerste hapje tartaar op maar ze hadden helemaal nog geen interesse. Toch iedere dag alle kittens een klein balletje tartaar gegeven. Met vijf weken begonnen ze interesse te krijgen en dan wel het liefst in heel klein gesneden vlees i.p.v. gemalen vlees kleine stukjes kip waren favoriet.
In week 5 tot 6 hebben ze twee maaltijden per dag gekregen (er waren erbij die er gewoon nog teveel aan hadden en meer bij hun moeder dronken dan zelf eten)
De maaltijden zijn zo verdeeld dat ze krijgen in de morgen  twee volle schotels met vlees met  gemalen eierschaal en in de avond krijgen ze vlees met platgeslagen kippenbot.

Wat hebben ze tot nu toe al gegeten:

kittens 7 weken oud

kopvlees
pens (rund)
schapenvlees
geitenvlees
eend
kip
runderlappen
kleingehakselde kippenbotten
lever
nieren
kippennekken (in kleine stukjes)
ei
zalmolie
kuikens
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door