Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door pike
#575543
Gisteren heb ik appel door de groentemix gedaan. later las ik dat je problemen kan krijgen als je fruit samen geeft met andere voedingsmiddelen :o. Aj :-[ gelukkig is er niets gebeurd, maar in de toekomst doe ik dat dus maar liever niet meer. Maar hoe zit dat nu: wanneer kun je fruit dan het beste geven m.a.w. hoeveel tijd moet er tussen zijn maaltijd en het fruitdessert zitten? Pike vindt veel soorten groenten (en ook fruit trouwens) niet lekker dus ik wil hem graag van beide geven wat hij wel graag lust zodat hij toch zoveel mogelijk verschillende stoffen binnen krijgt.
Door tieneke
#575551
Als hij er geen last van heeft gewoon geven ;)
Hier geeft ik de fruitmix nog maar eens in de week als tussendoortje en ze vinden het maar zozo...moet het echt lekker maken met yoghurt anders moeten ze het niet,ik geef ze ook wel eens wat komkommer of een half appeltje.
Door Lil
#575553
Weet het niet precies, maar hier is de combinatie fruit en vlees dus echt fpieuwwwwwwwww :-X
Of te wel de ene wind na de andere. Sinds Boris gf-mix zonder vlees eet (in het begin blievde hij geen groente) doe ik er dus gewoon fruit bij, want geen vlees dus geen windjes.

Toen ik de groente nog wel met vlees moest mengen deed ik dat 's ochtends en 's middags wat fruit (als ik zelf wat at) en dan 's avonds weer vlees. Dan waren er geen problemen.
Door Lizzy
#575585
Fruit bevat heel veel suikers (fruitsuikers). Sommige honden krijgen last van gas in de darmen, wanneer je het mengt met vlees. Wanneer je dus groentemix met vlees mengt, waar ook fruit in zit, dan kan het zijn dat je hond windjes gaat laten of rommelige darmen krijgt. Honden die last hebben van overmatig veel gisten/schimmels op huid/darmen: die moet je zeker geen vlees met fruit geven. Honden die er wel goed op reageren: prima. Gewoon geven dus.
Gebruikersavatar
Door pike
#575600
Oké het hangt dus een beetje van de hond af. De appel heeft geen problemen gegeven gelukkig. :) Verbaast me wel omdat hij altijd zo snel van slag was.
Door Filou
#575659
Het hangt inderdaad van de hond af, want ik heb daar geen problemen mee. In Filou zn groentemix zitten er 2 soorten groente en 1 soort fruit. Die combinatie gaat prima, en geen stinkende ongevalletjes achterna. ;D
Door *wendy*
#575666
Mag je ook gewoon je hond gezellig mee laten eten met fruit zoals wij fruit eten? :-[
Of moeten het echt pureetjes/mixen zijn?

Hier in huis eten we regelmatig met zijn vieren (mijn vriend, ik en de honden) 's avonds een appeltje, nectarine, meloen, kiwi enz samen. Ook af en toe druiven (weet dat teveel niet mag en krijgen ze ook niet, maar als ze de kans krijgen jatten ze ze nog uit onze mond weg ::) ;D )
Ook stukjes rauwe paprika, aardappel en komkommer vinden ze lekker.

Sorry voor al mijn vragen maar ik begin de BARF kriebels te krijgen :-\ ::) ???
Laatst gewijzigd door *wendy* op do 22 jun 2006, 15:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Door 202Spots
#575681
pippy schreef: Mag je ook gewoon je hond gezellig mee laten eten met fruit zoals wij fruit eten? :-[
Of moeten het echt pureetjes/mixen zijn?
Ja hoor dat mag best, en hoef je niet eerst te pureren voordat je wat aan ze geeft
Ook stukjes rauwe paprika, aardappel en komkommer vinden ze lekker.

Rauwe stukjes groentes mag ook zo als tussendoor/snack gegeven, die van mij zijn gek op broccoli,bloemkool en koolraap.
Paprika (niet TEveel) en komkommer is prima,maar geen rauwe aardappel geven, dat is nie goed ze.
Gebruikersavatar
Door pike
#575919
De lekkere groenteMIX van gisteren vond ie vandaag weer niet te pruimen >:( Ik heb geprobeerd of hij doperwten lust - niet dus. Tuinbonen dan? Niet dus. Die aten we zelf vandaag, vandaar. Maar er bleef wat over dus nog maar eens proberen of hij het gekookt wel lust en ja hoor njam njam :P lekker doperwtje en njam njam :P wat een lekkere tuinboon. Heb je nog meer van dattum? Nee dus. Ik vind het nogal een lastig iets die groente. Ik geef liever rauw. waarom hoeft fruit niet gepureerd? Kunnen ze dat wel goed verteren dan?
Door 202Spots
#575953
pike schreef: De lekkere groenteMIX van gisteren vond ie vandaag weer niet te pruimen >:( Ik heb geprobeerd of hij doperwten lust - niet dus. Tuinbonen dan? Niet dus. Die aten we zelf vandaag, vandaar. Maar er bleef wat over dus nog maar eens proberen of hij het gekookt wel lust en ja hoor njam njam :P lekker doperwtje en njam njam :P wat een lekkere tuinboon. Heb je nog meer van dattum? Nee dus. Ik vind het nogal een lastig iets die groente. Ik geef liever rauw. waarom hoeft fruit niet gepureerd? Kunnen ze dat wel goed verteren dan?
Doperwten uit blik?
Of deze verse,van die platte chinese boontjes/sugarsnaps Afbeelding
De verse moeten net als sperzieboontjes ook even gekookt worden, en dan gepureerd.
De blik doperwten en tuinbonen niet geven, heeft TEveel zetmeel in.

Wanneer je veel fruit door elkaar geeft als fruitMIXm dan kan je wel alles pureren, wanneer je gewoon stukje fruit met de hond samen eet, dan kan dat fruit net als stukje rauwe groentes als tussendoortje gegeven.
Gebruikersavatar
Door pike
#575965
202spots schreef: Doperwten uit blik?
uit blik??????uit blik?????? hoe haal je het in je hoofd, mijn hond krijgt alleen vers!!!! ( ;D ;D ;D ;D ;D)
Maar mijnheer lust ze alleen gekookt. Blijkbaar hoort dat zo met doperwten en bonen. Nou hoe moet ik dat nou weer weten ??? ??? ???
Door 202Spots
#575969
pike schreef: uit blik??????uit blik?????? hoe haal je het in je hoofd, mijn hond krijgt alleen vers!!!! ( ;D ;D ;D ;D ;D)
Maar mijnheer lust ze alleen gekookt. Blijkbaar hoort dat zo met doperwten en bonen. Nou hoe moet ik dat nou weer weten ??? ??? ???
sperzieboontje in zoek tikken?
Of effe in de bieb lezen?
Geef in ieder geval geen tuinbonen en die dikke tuinboonschil helemaal niet!!
;)
Gebruikersavatar
Door pike
#575982
202spots schreef: Geef in ieder geval geen tuinbonen en die dikke tuinboonschil helemaal niet!!
;)
ben wel beetje dombo maar niet helemaal :P en Pike eet sneller dan dat ik de bieb kan doorlezen ;D
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#576141
tieneke schreef: Hier geeft ik de fruitmix nog maar eens in de week als tussendoortje en ze vinden het maar zozo...moet het echt lekker maken met yoghurt anders moeten ze het niet,
Mijn hond haalt z'n neus op voor fruitmix. Ik maak er tegenwoordig een ijsje van, en dan vindt hij het opeens heerlijk. Het zijn soms net kinderen ;D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door