Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door baukjevlemmix
#49546
Ik heb een beetje op de lijst rondgekenen en heb eigenlijk nog een aantal vragen.
Ik heb een hond die erg slecht eet, heb nu eindelijk een brok gevonden dat hij eten wil (ook met moeite). Hij is erg kieskeurig en ik zou misschien wel over willen stappen op vers voer maar weet niet zo goed waar te beginnen.
Heb wel eens carnibest geprbeerd maar dat lust hij niet, ik kan ook gewoon een biefstukje of ander lapje vlees op tafel laten liggen zonder dat hij dat opeet. Hij lust daarentegen wel pens en ook lamshart (al doe ik dat laatste dan wel 1/2 minuut in de magnetron). Nou las ik dat ik dan zou moeten beginnen met volledig vleesvoer. Kun je duck bij elke dierenwinkel halen en hoe kan ik hem hier dan het beste op overschakelen?
Hoeveel kost het ongeveer om hem vers voer te geven?
Hoe doen jullie dat allemaal als jullie op vakantie gaan?

Veel vragen, hopelijk kunnen jullie er ook een aanatl beantwoorden?

alvast bedankt,
Baukje
Door sharpie
#49571
Hoi,
Ik heb ook 2 moeilijke eters, bij mij was het een kwestie van verschillende merken uitproberen en volhouden.
Carnibest lusten ze hier ook niet, al is het wel goed voer.
Ik geef nu Bibi en dat eten ze wel en is ook goed voer.
Eerst lusten ze hier alleen de Bibimix variant van Bibi, waarschijnlijk omdat daar meer pens inzit, maar nu eten ze ook de natuurmix variant van Bibi, die heb ik eerst met de fytomix van Bibi moeten mengen voor ze het wilden eten en nu ze gewend zijn eten ze het ook zonder fytomix.
Ik merk dat nu ze langer op de Bibi staan, ze steeds meer dingen lekker gaan vinden.

Ik zou de lamshart niet in de magnetron doen want dat verandert de structuur teveel, giet er dan nog liever wat gekookt water overheen als hij het niet rauw wil eten.

Duck en andere versvlees merken kan je NIET bij elke dierenwinkel kopen.
Heb je al op de website's van versvlees merken gekeken voor de verkooppunten?
Soms willen dierenwinkels het wel voor je bestellen, als je in 1 keer een kennelverpakking (±12 kilo) afneemt, maar dan moet je wel genoeg ruimte in je vriezer hebben en zeker weten dat je hond het lust.
Duck, Energique, Prins (vers variant) en Rodi kom je wat vaker tegen in dierenwinkels en Rodi ook in veel supermarkten.
Mijn honden vonden Rodi altijd wel lekker.
Wat overschakelen betreft kan je hem in principe gewoon in 1 keer overzetten op vers.
Of kijk anders hier even hoe je het geleidelijk aan kan doen, als je hond bijv. moeite heeft met overschakelen: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=789

Hoeveel het precies kost hangt van een aantal factoren af, als je grotere hoeveelheden koopt is het goedkoper, waar je het koopt speelt een rol, welk merk en van het ene merk moet je meer voeren dan van het andere merk enz.
Kijk hier op BP even bij de afdeling: kant-en-klaar versvlees, daar staan van zo'n beetje alle merken al de prijzen vermeld.

Met vakantie doet iedereen het verschillend, de een voert dan voornamelijk brokken, de ander stelt zelf maaaltijden samen door in het vakantieland naar de slager te gaan enz. er staan al een paar topics over op BP, probeer het met de zoekfuntie eens door "vakantie" in te tikken.

Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust ;)

Hier nog even de website adressen van de verschillende merken versvlees i.v.m. de verkooppunten etc.
http://www.energique.nl
http://www.bibidiervoeding.nl
http://www.carnibest.nl
http://www.ducknatuurvoeding.com
http://www.rodi-petfood.nl
http://www.ahv-breda.nl
http://www.prinspetfoods.nl (bij Prins alleen naar de vers variant kijken, want ze verkopen ook brokken).
Gebruikersavatar
Door sylvia
#49599
Als je hond wel pens lust en lamshart kun je misschien rodi kompleet op pens basis geven,of van de carnibest de lamsvlees met rijst.
Door Sandra K
#49600
Met Brasso had ik ook problemen met omschakelen. Ik ben begonnen met Energique en precies op de dag dat hij dat voor het eerst at werd hij ziek. Je raad het al, hij keurde daarna de Energique geen blik meer waardig. Ik had toen zelf de theorie bedacht dat Rodi, verkrijgbaar in de supermarkt, het meeste aandacht aan de acceptatiegraad had besteed. Mensen die vlees voor de hond in de supermarkt meenemen zijn vaak niet het soort mensen dat wekenlang zijn best gaat doen om hun hond iets voor te zetten dat ie niet zo graag lust.
En ja hoor, Brasso vond Rodi vreselijk lekker. Omdat Rodi niet bekend staat als de beste kwaliteit en ook nog behoorlijk duur is wilde ik dit niet blijven voeren. Ik heb nu gekozen voor Carnibest. Ben begonnen met steeds wat meer Carnibest en minder Rodi te geven. Brasso eet de Carnibest nu puur, zonder toevoeging van Rodi en met smaak. Truc gelukt dus.

Sandra
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door