Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Dinah
#555768
Hallo,

We zijn aan onze eerste week met full-time barfen begonnen. De eerste twee dagen ging alles prima :), al heb ik ondertussen door dat ik door de groentjes een lepeltje of twee zelfgemaakte yoghurt moet mengen. Dan gaat dat allemaal vlotter binnen :P. Gisterenavond was het de beurt aan iets nieuws, na kip en rund gingen we eens paardenvlees proberen. Hm, niet voor Dinah natuurlijk. Eerst wat aflekken, en eens een brokje uit haar kommetje leggen, maar meer dan dat wou ze niet. Vriend (want hij was het die haar eten gaf, ik was werken) dan maar Hills gegeven >:(. Nu ja, ik niet hoor. Deze ochtend kreeg ze dezelfde paardenkarbonades voorgeschoteld, zonder effect. Ook deze avond wou ze niks. 'k Heb haar zonet wel een pensstaaf gegeven, dan heeft ze toch iets binnen. (krijgt ze anders ook)

Nu heeft ze sinds daarnet diarhee gekregen. Vandaar m'n vraag: hoelang laat ik dit doorgaan, vooraleer ik bezwijk? Moest ze geen diarhee hebben dan is dit voor mij geen probleem: ze zal er niet van sterven, dus laat ze maar honger lijden tot ze het wil opeten! Morgenvroeg is de derde keer dat we het haar voorschotelen. Als ze dan nog niet wil eten, iets anders proberen? Maar dan heb ik haar wel geleerd dat als ze lang genoeg weigert, ze toch haar zin krijgt... ::)

Ze had net twee dagen na elkaar orgaanvlees gekregen, vandaar de diarhee denk ik. Normaal gezien was het vandaag kippenkarkassen, dus dan was het geen probleem geweest. Moest ze niet geweigerd hebben natuurlijk...

Wat te doen?
Door Dinah
#555781
Ik weet niet hoe het komt dat ze diarhee heeft. Ik dacht misschien omdat ze twee dagen achter elkaar kippenlever gekregen heeft. De ene dag iets van een 60g (samen met kippenekken) en de volgende 225 g (samen met groenten). Ofwel is het, omdat we net beginnen met barf (ontgiften). Of nog iets anders, kan ook. Ik denk niet dat het paardenvlees het gedaan heeft, dan zou ze toch al veel vroeger moeten last gehad hebben? Ze had er de eerste keer al gisterenavond aan gelikt. Paardenvlees was trouwens recht van de makro, zakjes ingegaan en dan in de diepvries.

Geen idee dus...
Door Dinah
#555797
't Zal dus mogelijk van orgaan zijn. Oké. Niets aan de hand, ze zal nog eventjes die paardenkarbonades terug zien. ;)

Ik had gelezen dat bladgroentes laxerend werken, dus had ik er voldoende ondergrondse groentes ingedaan. Er zat vrij veel rode biet, knolselder, wortel,... in. Ook een stukje tomaat, maar dat had ze voordien al gegeten (in grotere hoeveelheid), en nooit last van gehad.
#555799
Wanneer er geen bot in de vlees zit dan word de ontlasting ook losser, en moet er 'n andere calciumbron bij zoals 'n beetje gemalen eierenschaal.
en de groente met 225 g(vrij grote hoeveelheid) lever zal ook wel dezelfde werking hebben gehad..
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door