Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Breezer
#553749
Vandaag bij een vleesboerderij geweest. En heb allemaal lekkere dingen voor mezelf maar ook voor Breezer gekocht. Het was wel wat duurder dan bij de gewone slager, maar goed het zag er allemaal zo goed uit.

Nu heb ik een flink stuk schenkel, dit heeft hij al vaker gehad en hier mag hij alleen onder toezicht aan schrapen. Maar ik heb ook runderstaart stukjes gekocht. Het zijn stukjes ter grote van een kippennek.
Kan ik dit gewoon geven, of moet ik er nog wat speciaals mee doen? Plat slaan, klein snijden??
Laatst gewijzigd door Breezer op za 20 mei 2006, 23:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#553864
Ik ben niet kapot van runderstaart en ik gaf het niet. Het gebeurd met regelmaat dat honden dit soort stukken in 1 keer inslikken. En als ze een kippennek in 1 keer inslikken, is dat toch anders als dat ze een runderstraat in 1 keer inslikken. Bovendien vind ik ze simpelweg ook te hard, runderbotten.
Door Breezer
#554054
Oei dan denk ik dat ik best een dure miskoop gedaan heb dan. Ik dacht dat als het geen dragend bot was dat het goed was. Jammer had ik eindelijk het lef om wat anders te kopen, is het weer verkeerd.

Iemand nog een tip wat ik met een zakje runderstaarten kan doen van ongeveer een kilo. Ze waren €4,59. Dus het moet dan wel een culinair hoogstandje worden.
Gebruikersavatar
Door Mieke L.
#554056
Ja zou ik ook zeggen een lekker ossenstaart soepje. Ik heb een keer kalfstaart voor Skik gekocht (was misschien ook wel ossenstaart) en Skik kreeg het erg moeilijk weg en bij het inslikken van het laatste stuk begon hij wat te piepen. Ik geef het dus nooit meer.
Door peerle
#554079
ik geef Lucy wel gewoon rundsstaart, ze is ook wel een heel voorzichtige eter en zou zelfs een klein stukje staart niet zomaar inslikken, ze kan op een rundsmaaltijd een 40 minuten zitten schrapen en kauwen, ook weet ik (want ik zie het zelf) dat ze er geen last of moeilijke ontlasting van heeft. Ik persoonlijk (maar ik geef de anderen dus zeker gelijk dat het niet het ideale voer is voor elke hond) zou het dus niet gewoon weggooien voor je geprobeerd hebt of het misschien toch niet bij je hond past. Maar blijf er dan heel goed bij, en trek je conclusies uit wat er gebeurt en hoe je hond het verteert. Als je je honden nog niet zo lang geleden hebt overgezet en/of je voelt je wat onzeker over je hond z'n capaciteit dit bot te verteren, wacht dan nog een tijd, verkoop het door, of idd, kook er soep van.
Succes,
Veerle
Door geer
#554082
Ik geef ook staart, meestal kalfs. Maar wel altijd een redelijk groot stuk zodat ze er op moeten kluiven, en meestal met wat extra vlees erbij...
Door Antonia
#554083
Breezer schreef: Nu heb ik een flink stuk schenkel, dit heeft hij al vaker gehad en hier mag hij alleen onder toezicht aan schrapen. Maar ik heb ook runderstaart stukjes gekocht. Het zijn stukjes ter grote van een kippennek.
Kan ik dit gewoon geven, of moet ik er nog wat speciaals mee doen? Plat slaan, klein snijden??
Ik geef geen botten van een rund (=volwassen dier), die vind ik veel te hard. Helemaal als het kleine stukjes zijn dan vind ik ze doodeng. Wat mij betreft ongeschikt als bevleesde botten om te eten en ongeschikt als recreatiebot.
Door Joris
#554191
Heb Joris ook kalfsstaart gegeven en moet zeggen dat hij deze goed kan eten en ik vind ze niet overdreven hard. Hij vond ze erg lekker in ieder geval.
Door Nelly
#554202
Ik zou het niet aan de honden durven geven, maar er idd. een lekker soepie van trekken.
Door Antonia
#554286
Joris schreef: Heb Joris ook kalfsstaart gegeven en moet zeggen dat hij deze goed kan eten en ik vind ze niet overdreven hard. Hij vond ze erg lekker in ieder geval.
Kalfsstaart is prima, een kalf is immers een jong, nog onvolwassen dier. Dit bot is mooi zacht en heel geschikt om te geven.
Maar de vraag ging niet over kalfsstaart (jong) maar over runderstaart (volwassen).
Door tieneke
#554370
Ik geef ook geen staarten,heb ooit kalfsstaarten weggegooid,durfde het toch niet te geven aan onze kleine schrokkertjes.
Door Breezer
#555091
Breezer is absoluut geen schrokker. Die kauwt zelfs nog op het kleinste stukje bot wat op de grond is gevallen van bv. een kippenvleugel.
Dus wat dat betreft een rustige eter. Maar ik zal wel eens een groot stuk er tussen uit zoeken en dan vasthouden en kijken of hij er een beetje door kan komen.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door