GRaag met plaatje weet ik wat je bedoelt

Moderator: Lizzy
Bullekes schreef: Ik heb vandaag geitenribben binnengekregen maar helaas zijn het kilo stukken dit kan ik dus niet aan mijn bullekes voeren. 1 stuk is wel voor 3 porties. Nu wil ik dit dus gaan snijden/zagen. Welk hulpmiddel is hier het beste bij???Je kunt ze het beste laten zagen bij de slager. Die heeft een lintzaag en thuis is het toch een stuk onhandiger.
GRaag met plaatje weet ik wat je bedoelt![]()
Lizzy schreef: Wij kopen altijd hele ribpartijen en snijden standaard de ribben thuis in porties. Met een mes door het vlees heen snijden en dan met een vleesbijltje (op hakblok) het laatste wervel-deel doorklieven met een bijtje. Kind kan de was doen!8)
Rovanna schreef: Je kunt ze het beste laten zagen bij de slager. Die heeft een lintzaag en thuis is het toch een stuk onhandiger.Dat had ik ook gevraagd maar (ik heb ze namelijk vandaag bij Jolan gebracht) maar daar hadden ze blijkbaar geen tijd voor. Ik had gevraagd per 3 ribben en voor mijn eigen honden 20kilo per 5 a 6 gevraagd en 10kilo per 3. Aangezien het een behoorlijk grote bestelling was heb ik dit dus telefonisch doorgegeven en ook voor mij was het een domper toen ik thuis kwam en uitpakte en zag dat ik het alsnog zelf kon doen. Je moet er dus echt bij blijven. Ik heb het 'voordeel'dat er bij mij ongeveer een kilo per maaltijd op 5 honden doorheen gaat en ik ze dus per stuk kon verpakken om ze op het moment van geven in de juiste maat te zagen.
Bullekes schreef: Dan maar maandag efkes een scherpere bijl halen want het hakbijltje van de messen komt er niet doorheenNee, die doen het meestal niet zo goed.Het komt goed
Angelique schreef: Nee, die doen het meestal niet zo goed.Die wil ik ook nog wel hebben zijn ze erg duur?Ik heb een Solea slagersbijl 0,8. Die doet het wel lekker
![]()
pallas schreef: Die wil ik ook nog wel hebben zijn ze erg duur?Heb het even nagekeken, tis een 0,75 (klein detail)
Ik hak nu nog met een gewoon bijltje (van de scouting)